Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Δήμαρχος πρότεινε να πηγαίνουν οι άνδρες για ψώνια γιατί οι γυναίκες είναι αναποφάσιστες


Δήμαρχος πρότεινε να πηγαίνουν οι άνδρες για ψώνια γιατί οι γυναίκες είναι αναποφάσιστες
    Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του δημάρχου της ιαπωνικής πόλης Οσάκα να πηγαίνουν οι άνδρες για ψώνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού επειδή οι γυναίκες είναι αναποφάσιστες και χρειάζονται αρκετό χρόνο για να επιλέξουν τι θα αγοράσουν.
    Η Ιαπωνία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού και σε ορισμένες περιοχές έχει ζητηθεί στους κατοίκους να πηγαίνουν λιγότερο συχνά για ψώνια και να στέλνουν μόνο ένα μέλος της οικογένειας για να παίρνει τις προμήθειες προκειμένου να υπάρξει περιορισμός στις επαφές.
    Ο δήμαρχος της Οσάκα, Ichiro Matsui, μιλώντας στους δημοσιογράφους την Πέμπτη είπε ότι οι άνδρες θα πρέπει να πηγαίνουν να αγοράζουν τα απαραίτητα γιατί οι γυναίκες "
χρειάζονται πολύ χρόνο καθώς κάνουν βόλτες στους διαδρόμους και είναι αναποφάσιστες στο τι να ψωνίσουν" ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. "Οι άνδρες αγοράζουν τα προϊόντα που τους έχουν γράψει στη λίστα και φεύγουν, για αυτό νομίζω ότι είναι καλύτερο να πηγαίνουν αυτοί για ψώνια, αποφεύγοντας την ανθρώπινη επαφή" πρόσθεσε ο 56χρονος δήμαρχος.

1 σχόλιο: