Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αρση μέτρων: Πώς θα πίνουμε καφέ και θα τρώμε έξω από Ιούνιο -Τραπεζάκια έξω με παρέες μέχρι 4 άτομα


Αρση μέτρων: Πώς θα πίνουμε καφέ και θα τρώμε έξω από Ιούνιο -Τραπεζάκια έξω με παρέες μέχρι 4 άτομα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Σε δύο στάδια θα γίνει η άρση των μέτρων σε καφετέριες και εστιατόρια.
    Οπως ανακοινώθηκε από τους αρμόδιους υφυπουργούς χθες, τα καφέ και τα εστιατόρια θα αρχίσουν να ανοίγουν από την 1η Ιουνίου, αρχικά όσα διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, τα καφέ και τα εστιατόρια που έχουν εξωτερικούς χώρους, θα ανοίξουν με την έναρξη του καλοκαιριού, αλλά κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
    Πιο συγκεκριμένα, δεν θα μπορούν να κάθονται πάνω από τέσσερα άτομα σε κάθε τραπέζι, ενώ το ένα τραπέζι από το άλλο θα πρέπει να έχει απόσταση δύο μέτρων. Παράλληλα, η αντιστοιχία ανά άτομο στους εξωτερικούς χώρους θα είναι έναςανά 3 τ.μ.. Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους θα φορούν υποχρεωτικά γάντια και μάσκα.
    Το δεύτερο στάδιο ανοίγματος των καφέ και των εστιατορίων, θα έχει να κάνει με τους εσωτερικούς χώρους. Αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το πότε θα γίνει, καθώς θα εξαρτηθεί από την απόδοση που θα έχουν τα μέτρα το προηγούμενο διάστημα. Το άνοιγμα στους εσωτερικούς χώρους των καφέ και των εστιατορίων, όπως και τον κέντρων διασκέδασης, είναι στο τελευταίο (έβδομο) στάδιο της άρσης των μέτρων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου