Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ


Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.
            -Στον Επιτάφιο του Περικλέους δίδεται ο ορισμός της Δημοκρατίας : Το Πολίτευμά μας λέγεται Δημοκρατία επειδή την εξουσία δεν την ασκούν λίγοι πολίτες, αλλά ο Λαός· «…και όνομα μεν διατομή ες ολίγοις αλλ’ ες πλείονες οικείν Δημοκρατία κέκληται» (Θουκυδ. Β’, 37)
      -Από την εμφάνιση εδώ και κάποιων ετών των λεγομένων “προοδευτικών”, άρχισε μία μεθοδική και συνεχής προσπάθεια πληγμάτων στα βάθρα επιβιώσεως του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού. 
            -Στο παρελθόν επί προοδευτικών, με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας  επιδιώκετο η κατάργηση του Μαθήματος των Θρησκευτικών από τα σχολεία.  Αυτό σημαίνει πλήγμα στα βάθρα του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Δυστυχώς αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται από  τις μετέπειτα Ελληνικές Κυβερνήσεις εδώ και 40 χρόνια, χωρίς καμία σοβαρή εξήγηση.
            -Ενθυμείται ο Ελληνικός λαός την προσπάθεια και το πείσμα ελαχίστων αυτοαποκαλούμενων προοδευτικών κύκλων του πρόσφατου παρελθόντος, για τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, την εξάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες και τα διαβατήρια, προς εξυπηρέτηση κάποιων μειονοτήτων και ποιος ξέρει ποιων αντιχριστιανικών και αντεθνικών συμφερόντων. Με την πρωτάκουστη δημοκρατική δήλωση Υπουργού (26-6-2000) ότι: «και 9 εκατομμύρια υπογραφές να φέρουν, θα υποστηρίξουμε τον ένα που δεν υπέγραψε».
              -Σήμερα! Όμως, απογοητεύτηκα και πιστεύω κάθε σκεπτόμενος Έλληνας, από την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας,  για το μάθημα των Θρησκευτικών στα Ελληνικά Σχολεία. Μία ερμηνεία που κυκλοφορεί στα Μ.Μ.Ε. θεωρούν ότι το Συμβούλιο Επικρατείας έκανε δεκτές τις απόψεις των Αθέων, με αποτέλεσμα να φαίνεται πλέον ότι, το μάθημα των Θρησκευτικών θα γίνει προαιρετικό στα Ελληνικά Σχολεία.
            - Εκτιμάται ότι, το Ανώτατο Συμβούλιο Επικρατείας, εξέδωσε απόφαση που να συμβιβάζει,  το άρθρο 16 του Συντάγματος που ορίζει ότι, η Παιδεία έχει αποστολή “την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης”,με τα σχετικά άρθρα της Ευρωπαϊκής συμβάσεως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
          -Βέβαια! Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν ήταν και τόσο εύκολη. Αλλά ουδείς έχει το αλάθητο. Δεν γνωρίζω ποιο είναι πιο ισχυρό, το Ελληνικό Σύνταγμα ή οι Συμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για τους Έλληνες. Βέβαια η λύση που έδωσε το Συμβούλιο Επικρατείας, το οποίο υπ’ όψιν στην συνείδηση μας είναι πάντοτε σε πολύ υψηλό επίπεδο, είναι αλήθεια μας αιφνιδίασε και μας απογοήτευσε.
      -Σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, αναζητώντας την αρχαία και νεώτερη Ελληνική ιστορία, έρχονται στο νου το τέλος της ζωής, του Σωκράτη, του Περικλή, του Δημοσθένη και πολλών άλλων Ελλήνων φιλοσόφων, που θα καθοδηγούν εσαεί την ανθρωπότητα στο αγαθό και στο μέτρο. Επίσης και την τύχη των ηρώων της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, Οδυσσέα Ανδρούτσου, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Πλαπούτα και πολλών Άλλων. Βέβαια όλες οι περιπέτειες αυτών, είχαν δικαστικές αποφάσεις αλάθητων.
         - Επίσης κατά την γνώμη μου, στο σκεπτικό της απόφασης δεν εκτιμήθη δεόντως ότι, άλλος είναι ο δεσμός του λαού των Κρατών της Ευρώπης με τα διάφορα Θρησκευτικά Δόγματα, που επεκράτησαν σ’ αυτήν ( Η Θρησκευτική ιερά Εξέτασης κλπ) και άλλος είναι ο δεσμός των Ελλήνων με τον Χριστιανισμό την Θρησκεία της Αγάπης και συμπαραστάτισσα των Αγώνων του Ελληνικού Γένους.
       -Γνωρίζουμε από την Ιστορία μας, πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένα, ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία. Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο συνέβαλε η εκκλησία μας, στην αναγέννηση του Ελληνικού έθνους και στην διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας των Ελλήνων. Όσοι δεν γνωρίζουν ιστορία να διαβάσουν, όχι μόνο τα εξώφυλλα.
     -Όταν ο Απόστολος Παύλος ήρθε στην Ελλάδα και δίδαξε στο ανήσυχο πνεύμα των Ελλήνων τον Χριστιανισμό εξέφρασε, αυτό που από μόνοι τους επιθυμούσαν οι Έλληνες, να οριστικοποιήσουν τον θάνατο των παλαιών θεών και να εγκολπωθούν την ύπαρξη του ΕΝΟΣ, μοναδικού και αληθινού Θεού. Το Χριστιανικό στοιχείο αναμείχθηκε με το Ελληνικό, που βρισκόταν τους τελευταίους προχριστιανικούς αιώνες σε παρακμή και έψαχνε για μία νέα ταυτότητα. Ο καρπός της ζωογόνου αυτής ένωσης εδημιούργησε έναν πολιτισμό που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και καλείται Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός. Ενώθηκε λοιπόν η αρχαιοελληνική σοφία του αρίστου και τελείου με την χριστιανική του εναρέτου και της αγάπης.
            Ευάγγελος Παπανούτσος ο παρεξηγημένος αυτός παιδαγωγός και φιλόσοφος ομιλών στην Βουλή των Ελλήνων, ολίγον προ του θανάτου του, διακήρυξε ότι, η ορθοδοξία και ο Ελληνισμός είναι μαζί ζυμωμένα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι όσοι Έλληνες δεν είναι Χριστιανοί δεν είναι Έλληνες, αντιθέτως μπορεί και ετερόδοξος Έλλην να είναι καλύτερος από έναν ορθόδοξο.
            - Ο Τέως Υπουργός των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο σύγχρονος Μέτερνιχ της Ευρώπης, που τόσα δεινά έφερε στον τόπο μας, ομιλών το 1994 στην Ουάσιγκτον, μεταξύ άλλων είπε (Σεπτ. 1994): «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες: Εννοώ δηλαδή να του πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να του εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα να αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο»!...Άρα! γινόμαστε άθελά μας, όργανα των Ανθελλήνων της Παγκοσμιοποίησης
      - Αφού λοιπόν από τα ανωτέρω στοιχειώδη παραδείγματα εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ταύτισής του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αποτελεί θετικό και ωφέλιμο στοιχείο και κεντρικό άξονα πολιτιστικής, κοινωνικής και εθνικής κυρίως συνοχής, εγείρεται το ερώτημα: Πώς πρέπει να ενεργήσουμε; Να κατεδαφίσουμε, να αποσυνδεθούμε και να διαλύσουμε αυτόν τον εθνικό δεσμό, που αποδεικνύει την εθνική μας ταυτότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας; Ή αντιθέτως να ενισχύσουμε να τονώσουμε και να ενθαρρύνουμε τον υπάρχοντα αυτόν δεσμόν μεταξύ Ορθοδοξίας και Ελληνισμού;            
     -Η πρόοδος των λαών δεν επιτυγχάνεται, με καταστρατηγήσεις αρχών, δογμάτων και αξιών, αλλά με την στήριξη στις ιδέες και στις αρχές των προγόνων μας.
     -Χρειάζεται προσοχή διότι! μέσα στις δύσκολες ώρες που περνάμε καθημερινά, το άτομο αναπτύσσεται λανθασμένα και γίνεται ένα ξεπερασμένο γρανάζι του απρόσωπου συστήματος που κανείς δεν ελέγχει. . Οι υπάρχοντες υγιείς τύποι που υπηρετούν το καλό των πολλών, θεωρούνται ξεπερασμένοι ή συνθλίβονται από τους παθολογικούς που υπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων.
            -Πρέπει λοιπόν ο Έλληνας να επανέλθει και να παραμείνει στις ρίζες του εάν θέλει να έχει μέλλον, στη γεμάτη αγάπη και πίστη θρησκεία του που επεξετάθηκε όχι γιατί καταπιέζει, αλλά το αντίθετο, γιατί στην ανθρώπινη ελευθερία, αντέτεινε τη θεία, την απόλυτη Ελευθερία.
              -Ευτυχώς άλλαξε ο απαράδεκτος πρώην Υπουργός Παιδείας. Σήμερα έχουμε μία αξιόλογη πολιτικό επικεφαλής στο ευαίσθητο  Υπουργείο Παιδείας, που ελπίζουμε ότι δεν θα προβεί στην εύκολη λύση,αλλά θα διατηρήσει στην Παιδεία την θρησκεία των Ελλήνων, όπως προβλέπει και το Σύνταγμα μας.

11 σχόλια:

  1. Έφτασε ο καιρός επιτέλους τα απαράδεκτα ιδεολογήματα του 19ου αιώνα τύπου: «Ελληνοχριστιανισμός», «Ελληνοορθοδοξία», ή «Ελληνοβυζαντινός» (ή σωστότερα «Ελληνοϊουδαιοχριστιανισμός»?)και τα συναφή παράγωγά τους, που επιχειρείται με κάθε μορφή και τρόπο προπαγάνδας, να επιβληθούν στις συνειδήσεις, η «Παρά Φύση» ένωση δυο ξένων αλληλοαναιρούμενων κοσμοαντιλήψεων και αντιδιαμετρικών πολιτισμικών συστημάτων, να τοποθετηθούν από την Πανανθρώπινη Ιστορία, οριστικά και αμετάκλητα στα σκουπίδια δλδ. εκεί που τους ταιριάζει!
    Σήμερα μάθαμε εκτός των άλλων και τη «θερμή υποδοχή» που επιφύλαξαν οι Έλληνες στον Παύλο (όταν προσπάθησε να τους κατηχήσει στα κελεύσματα των γιδοβοσκών της ερήμου).
    Επίσης για τον «παρηκμασμένο» Ελληνικό πολιτισμό (της «λαμπρής εποχής», της τελικής επικράτησης του ξενόφερτου δόγματος, με τη χρήση όπλων φυσικά, απέναντι σε αφοπλισμένο Έθνος), με λογικό επακόλουθο, εκτός της μακροχρόνιας και συνεχούς γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών, την εξαφάνιση του οποιοδήποτε πολιτισμικού υποβάθρου απαραίτητο για τη συνοχή και διατήρηση των δεσμών ενός Έθνους.
    Εξολόθρευσαν κάθε μορφή θρησκευτικότητας με το θάψιμο της Ελληνικής Θρησκείας (όταν την έθεσαν οριστικά στην παρανομία) με κατεδαφίσεις βωμών, ναών, αγαλμάτων. Με το κλείσιμο των φιλοσοφικών σχολών, με κατάργηση των Ολυμπιακών αγώνων, με κατάργηση των εορτών, της γλυπτικής, της μουσικής, του θεάτρου, της ποίησης, εν γένει της οποιασδήποτε παράδοσης συγκροτεί την έννοια Έθνος.
    Φυσικά μόνο τη γλώσσα κράτησαν γιατί τους ήταν απαραίτητη. Κατά τ’ άλλα μιλάνε για τη συνέχεια της Παράδοσης και «Ελληνοχριστιανισμός»! Οιμέ! Όταν και μόνο η λέξη Έλλην σε οδηγούσε στην εξορία ή το θάνατο!
    Τελικά αν ο συντάκτης νομίζει ότι είναι πραγματικός - γνήσιος Έλληνας και θέλει να ακολουθεί την αρετή και τις διαχρονικές αξίες των προγόνων του, έχει εξασφαλισμένη θέση στη Γέενα του Πυρός (ή την αιώνια Κόλαση). Δε γλυτώνει με τίποτα. Οι 24 κατάρες (τέσσερις αιώνες μετά), των Αναθεμάτων της «Αγίας» Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου κατά του Ελληνισμού, είναι ενεργές, εις τους Αιώνες και λόγω της Θεοπνευστίας εκ του Αγίου Πνεύματος, δεν αλλάζει ούτε κόμμα! Η μόνη του ελπίδα προς τούτο είναι η δημόσια αποκήρυξη του Ελληνισμού μήπως και ο Γιαχβέ εξετάσει με συμπάθεια το αίτημά και τον στείλει στην ουράνια πατρίδα.
    Εκεί πάνω στην Ουράνια Σιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Παναγιωταράκο, προφανώς δεν είσαστε ιστορικά ενημερωμένος. Τα όσα γνωρίζουμε σήμερα περί της ελληνικής θρησκείας – της ειδωλολατρείας ή καλύτερα της δαιμονολατρείας – τα έχει διασώσει η Εκκλησία εναντίον της οποίας εσείς – λόγω του ότι αποδεικνύεσθε να έχετε άγνοια της ιστορίας – καταφέρεσθε. Να πείτε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία που τα διέσωσε. Μην τα διαβάζετε όμως όπως εσείς θέλετε, αλλά όπως έχουν.

      Φαίνεται ότι σας άρεσαν αυτά που επικρατούσαν στον παλαιό κόσμο. Θα αναφέρω μερικά μόνον, αλλά χαρακτηριστικά. Δηλαδή :
      1) Στην αρχαία Ελλάδα οι πόλεις και χωριά είχαν είσοδο και έξοδο. Μόνον από εκεί θα μπορούσε κάποιος να μπεί ή να βγεί από την πόλη. Εισερχόμενος ή εξερχόμενος κάποιος από μια πόλη ή χωριό, θα έπρεπε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να θυσιάσει στους «θεούς». Όποιος δεν το έπραττε, το τίμημα ήταν επί τόπου θάνατος. Ωραίο ε;;; και πολύ δημοκρατικό θα έλεγα.

      2) Οι ταράτσες των σπιτιών ήταν θυσιαστήρια ανθρώπων και μάλιστα παιδιών, και κυρίως κοριτσιών από 8-14 ετών. Ο πατέρας θεωρούσε ότι έπρεπε να θυσιάσει την μικρή του παρθένα κόρη στους «θεούς». Για το λόγο αυτό όσα από τα παιδιά έπαιρναν χαμπάρι τι συμβαίνει το έσκαγαν από το σπίτι και γύριζαν … ένας Θεός ξέρει πού. Έτσι η οικογένεια είχε μια τρομερή συνοχή και αγάπη. Ο ένας φοβόταν τον άλλο μέσα στο σπίτι τους. Τι ωραίο; Και μάλιστα πολύ εποικοδομητικό για την κοινωνία. Τι λέτε;

      3) Ένας από τους τρείς ιερούς τόπους για τον αρχαίο Ελληνισμό ήταν και το όρος Άθως. Εκεί λοιπόν υπάρχει μια τοποθεσία γύρω στα 800 μέτρα υψόμετρο, που ονομάζεται «Κερασιά». Ακούγοντάς το κάποιος θα νομίζει ότι εκεί έχει πολλές κερασιές. Πηγαίνοντας όμως εκεί δεν βρίσκει κερασιά ούτε για δείγμα. Τι έχει γίνει λοιπόν; Εκείνη την τοποθεσία την χρησιμοποιούσαν για να θυσιάζουν κοριτσάκια. Κοράσια δηλαδή εις την Ελληνικήν. Αλλά επειδή και μόνον η ανάμνηση του γεγονότος ήταν ανατριαχιαστική, ο λαός – όχι κάποιος άλλος - την μετονόμασε κατ’ εφημισμόν σε «κερασιά» αντί για το κοράσια. Λέτε να έκανε τόσο λάθος ο λαός; Το όνομα βρίσκεται εκεί πάνω από 2000 χρόνια. Τόσο ωραία λοιπόν με την περίφημη ελληνική θρησκεία.

      Ά! και ένα τελευταίο. Έχετε υπ’ όψιν σας ότι ο Χριστός απέδειξε τον εαυτό του Θεό και δεν δημιούργησε θρησκεία, αλλά Εκκλησία. Την μοναδική Εκκλησία. Όσοι θέλετε να ασχολείστε με τις θρησκείες, δικαίωμά σας, αλλά να πλένετε το στόμα σας και να προσέχετε τι λέτε όταν αναφέρεστε στην Εκκλησία του Χριστού. Οι θρησκείες είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα, ενώ η Εκκλησία είναι μία και είναι Δημιούργημα του Μόνου Δημιουργού.

      Έρρωσθε

      Αθανάσιος ΑΔΑΜ


      Διαγραφή
  2. Προς τον συντάκτη : το αν κάποιος είναι αξιόλογος ή όχι το αποδεικνύουν οι πράξεις του των οποίων προηγούνται οι δηλώσεις του. Δηλαδή το τι έχει στο μυαλό του. Λοιπόν, η πρώτη δήλωση της κας υπουργού ήταν «να δούμε τι θα κάνουμε με την εκκλησιαστική περιουσία». Σοβαρά;;;;

    Από πού και ως πού της πέφτει λόγος για την περιουσία της Εκκλησίας; Φάγανε ότι φάγανε και δεν τους φθάνουν;

    Και επειδή υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι είναι η «Εκκλησιαστική περιουσία», θέλω να πώ ότι είναι όλα αυτά που άφησαν στην Εκκλησία (όχι στον κλήρο μόνον – η Εκκλησία αποτελείται και από τον κλήρο ΚΑΙ από τον λαό), οι προπάπποι μας, οι πατεράδες μας, εμείς οι ίδιοι, με διάφορες δωρεές ή κληρονομιές, ή αυτά που κάποια Εκκλησιαστικά ιδρύματα έχουν δημιουργήσει με κόπο και μόχθο.

    Η λεγόμενη «Εκκλησιαστική περιουσία» είναι η ΔΙΚΗ μας περιουσία. Του λαού. Οι πολιτικοί, δυστυχώς, το έχουν αποδείξει οι πράξεις τους άλλωστε, ποτέ δεν ήταν με τον λαό. Αρκετά λοιπόν περί των δήθεν αξιόλογων πολιτικών, και ζητώ συγγνώμη άν το ύφος μου είναι κάπως έντονο. Αλλά μπουχτίσαμε από ψεύτες και κλέφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα προσφιλή θέματα κατασυκοφάντησης του Ελληνισμού της αρχαιότητας:
    -Ειδωλολατρία – Δαιμονολατρία και Ανθρωποθυσίες! Άρα δικαίως οι πρόγονοι πληρώθηκαν με αυτό που τους άξιζε!
    Είναι λυπηρό πράγματι και δείχνει το μέγεθος της ηθικού ξεπεσμού και της εθνικής αλλοτρίωσης, άν-θρωποι Ελληνικής υποτίθεται καταγωγής, αντί να προσπαθήσουν με δογματικά και θεολογικά επιχειρή-ματα να υπερασπίσουν την πίστη και τη θρησκεία τους, από τους οποιουσδήποτε αμφισβητίες, τουναντί-ον, στα δεκάδες ζητήματα που ανακύπτουν, γυμνοί επιχειρηματολογίας, προτιμούν τον εύκολο τρόπο αποδράσεως. Τη χιλιομασημένη τσίχλα της ΟΟΔΕ· αυτήν της λάσπης και της επιθετικής απαξίωσης των προγόνων των Ελλήνων· και νομίζουν έτσι πως διδάσκουν Ιστορία! Οποία αχαριστία, αν σκεφτούμε πως και σήμερα ακόμα, ταΐζουν εμάς τα παιδιά τους!
    Ας μπούμε λοιπόν στη βάσανο της απαντήσεως, με ψύχραιμη κατά το δυνατόν επιχειρηματολογία, ας αντικρούσουμε το κατηγορητήριο και ας «απολογηθούμε» εμείς, προς τους συμπατριώτες μας, για τους «τρισκατάρατους» προγόνους!
    Η ανθρωποθυσία ξεκίνησε στις πρωτόγονες κοινωνίες της ανθρωπότητας. Ήταν παγκόσμιο τελετουργικό δρώμενο και μάλιστα πράξη τιμής και κατευνασμού των φοβερών φυσικών δυνάμεων (Θεών), που εξου-σίαζαν τις τύχες και το μέλλον τους!
    Όσο εξελίσσονταν οι κοινωνίες και ανέβαινε ο πολιτισμός, τόσο επικρατούσε η λογική εξήγηση αυτών των δυνάμεων, όχι ως υπερκόσμιων, αλλά ως αναμενόμενων φυσικών φαινομένων. Σταδιακά διαφορο-ποιήθηκαν τα έθιμα και έφθασαν στο επίπεδο να καταδικάζεται δια της Μυθολογίας οποιοσδήποτε αρ-χέγονος θρύλος που είχε να κάνει με ανθρωποθυσία. Αντιθέτως στις κοινωνίες που για τον οποιοδήποτε λόγο παρέμειναν καθυστερημένες πολιτισμικά, ο θεσμός της ανθρωποθυσίας διήρκεσε επί μακρότερο. Στην περίπτωσή μας έχουμε να κάνουμε με τον κατά τεκμήριο ανώτερο πολιτισμό παγκοσμίως, τον Ελλη-νικό, που κυριάρχησε στη λεκάνη της Μεσογείου (αποικισμοί, εμπόριο, τεχνολογία, επιστήμες τέχνη κλπ).
    Οι σποραδικές περιπτώσεις που αναφέρονται στη μυθολογία, πως κάποιοι ανεγκέφαλοι έπραξαν ανά τους αιώνες, ουδεμία αποδοχή είχαν από τις Ελληνικές κοινωνίες και αυτό είναι το ζητούμενο.
    Οι Θεοί πλέον τιμωρούν τον Λυκάονα, τον Τάνταλο και τον Ερεχθέα, δε ζητούν ανθρωποθυσία -όπως τη ζήτησε ο Γιαχωβάς στην περίπτωση του Ισαάκ- και διασώζουν την Ιφιγένεια και τον Φρίξο.
    Στα «Αρκαδικά» του Παυσανία (Περιήγησις 8:2-6, οι Απολογητές(!) κόβουν-ράβουν, κατά το δοκούν τις ιστορίες που περιγράφει και πλασάρουν στο ποίμνιο την ευκολοχώνευτη προπαγάνδα τους, περί των δή-θεν θυσιαστών-δημίων, που όμως γίνονται λυκάνθρωποι! Φυσικά το τελευταίο το αποκρύβουν.
    Τα ευρήματα εξ’ άλλου του Κων. Κουντουριώτη στο Λύκαιον Όρος (1902-1909), μόνο οστά χοίρων έδει-ξαν: «ουδέν χαρακτηριστικόν ανθρώπινου οστού... τα οστά ανήκουν σε βόας και χοίρους».
    Πρέπει να αποφασίσετε αν θεωρείτε την Ιλιάδα ως Μύθο ή Ιστορία. Αν ισχύει το πρώτο παύει η συζήτη-ση, αν ισχύει για εσάς το δεύτερο, μη παραβλέψετε πως ο Όμηρος γράφει τουλάχιστον 400 χρόνια αργό-τερα και δια μέσου θρύλων και παραδόσεων...... Ακολουθεί συνέχεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις αξιοπρεπείς και γρήγορες εκτελέσεις αιχμαλώτων (χωρίς εξευτελιστικά μαρτύρια), γενικό φαινόμενο της εποχής, με ευκολία τις χαρακτηρίζουν ως ανθρωποθυσίες! Και ποιοι τα λένε!
    «Μία θυσία μπορεί να έχει την μορφή: θανάτωσης ανθρώπου (ανθρωποθυσία) (αποδεκτή σε ορισμένες παγανιστικές λατρείες, π.χ. Αζτέκοι, Βίκινγκς κ.α., απαράδεκτη όμως σε άλλες όπως των Ελλήνων ή των Ρωμαίων, όπου θεωρούνταν ένδειξη βαρβαρότητα» (el.wikipedia.org/wiki/Θυσία).
    Την εκδοχή των Ελλήνων στο ζήτημα αυτό, περιγράφει άριστα ο Σαλλούστιος:
    «Επειδή τα πάντα έχομεν εκ των Θεών, είναι δίκαιον να δίδωμεν εις τους παρέχοντας τμήμα εκ των δωρεών των. Ούτω, προσφέρομεν εκ των αγαθών μας τα διάφορα αναθήματα, εκ του σώματός μας την κόμην μας και εκ της ζωής μας τας θυσίας. Αι προσευχαί χωρίς θυσίας είναι κενοί λόγοι, ενώ εκείναι που συνοδεύονται δια θυσιών, είναι λόγοι έμψυχοι, διότι ο λόγος ενισχύει την ζωήν και η ζωή εμψυχώνει τον λόγον» (Σαλλούστιος xvi «Περί των Θεών και του Κόσμου»).
    Και ο Πορφύριος για την υποτιθέμενη ειδωλολατρία των ξοάνων:
    Κατά Χριστιανών ΙV. 21-22: «… και βέβαια, όσοι αποδίδουν την πρέπουσα λατρεία στους θεούς, δεν πιστεύουν ότι ο θεός βρίσκεται μέσα στο ξύλο ή στην πέτρα ή στο χαλκό με τα οποία φτιάχνεται ένα ξόανο [«εξ’ ού το βρέτας κατασκευάζεται»], κι ούτε θεωρούν ότι αν ακρωτηριαστεί ένα μέρος του αγάλματος μειώνεται η δύναμη του θεού.
    «Φτιάχνοντας κανείς την εικόνα ενός φίλου, δεν πιστεύει ότι ο φίλος βρίσκεται μες στην εικόνα ούτε ότι τα μέλη του σώματός του έχουν κλειστεί μες στη ζωγραφιά· απλώς θεωρεί ότι μέσω της εικόνας δείχνει πόσο τιμά τον φίλο του [«την εις τον φίλον τιμήν δι’ εικόνος δείκνυσθαι»].
    Στο ίδιο και για τις θυσίες:
    «Κι όσο για τις θυσίες που προσφέρονται στους θεούς, ετούτες περισσότερο είναι μια εκδήλωση ευ-γνωμοσύνης από πλευράς των θρησκευομένων παρά ένας τρόπος να τιμηθούν οι θεοί. Κι είναι πολύ φυσικό, τα αγάλματά τους να έχουν ανθρώπινη μορφή, μιας και ο άνθρωπος θεωρείται το ωραιότερο από όλα τα ζωντανά πλάσματα και εικόνα του θεού. Χώρια που αυτό το δόγμα (της ανθρωπομορφίας) ενισχύεται και από άλλες περιγραφές (της Βίβλου) που μας διαβεβαιώνουν ότι ο θεός έχει και δάχτυλα, με τα οποία γράφει· λέει η Βίβλος: ‘’Και έδωσε στο Μωυσή δυο πλάκες γραμμένες με το δάχτυλο του θεού’’».
    Επειδή μέσα στις 5 αράδες ο φιλόσοφος τα είπε όλα, γι’ αυτό το 448 κατέστρεψαν το 15 τομο έργο του με έδικτο του Θεοδοσίου Β’:
    «Θεσπίζομεν πάντα, όσα Πορφύριος υπό της εαυτού μανίας ελαυνόμενος κατά της ευσεβούς των Χρι-στιανών θρησκείας συνέγραψε, παρ’ οιουδήποτε ευρισκόμενα πυρί παραδίδεσθαι……» (Codex Justinianus 1, 1.3). Με τον ίδιο νόμο εξαφανίστηκαν και τα αντίστοιχα έργα των Κέλσου και Ιουλιανού!
    Με τούτα και κείνα έρχονται οι θλιβεροί, με άπειρο θράσος· όταν ο Εβραίος Θεός θυσίασε ολόκληρη την ανθρωπότητα μέσω των πρωτοπλάστων, του Νώε, του πύργου της Βαβέλ, και επιλεκτικά τα Σόδομα και Γόμορα, τα πρωτότοκα ολόκληρου του Αιγυπτιακού Έθνους, μαζί και το Στρατό, τους Ασσυρίους, τους λαούς της Χαναάν, τους Έλληνες Φιλισταίους και πάει λέγοντας. Μιλάμε για το Γιαχβέ Ιησού Λόγο μη ξεχνιόμαστε! Περί του γλυκύτατου Ναζωραίου ο λόγος! Οι ντόκτωρ Θεολογίας και οι μεγαλόσχημοι της Ορθοδοξίας ας ερωτηθούν να απαντήσουν για ποιο Θεό μιλάμε.... Ακολουθεί συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλάνε ακόμα οι κακούργοι του Μεσαίωνα που έκαιγαν ζωντανούς ανθρώπους· τους δήθεν μάγους και μάγισσες, για συνευρέσεις και όργια με το Σατανά(!), ή τους Ιθαγενείς του Νέου Κόσμου για αρνήσεις εκχριστιανισμού και μη βιαστείς κε ΑΔΑΜ, πως ότι έγινε ήταν των αλλονών, γιατί οι πρώτοι διδάξαντες που τα καθιέρωσαν, ήταν οι Βυζαντινοί ιεροεξεταστές υπό τις ευλογίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας!
    Έχετε ίσως ακουστά για αιρέσεις· για Παυλικιανούς και Βογόμηλους! Τους είχαν σωθεί οι Έλληνες! Και βέβαια όλα για το συμφέρον και επί πληρωμή και με καταπατήσεις περιουσιών με τις περιβόητες δημεύ-σεις υπέρ της Εκκλησίας! Συχωρεμένες οι αμαρτίες. Τα συγχωροχάρτια να ’ναι καλά! Μάλιστα (ως γνω-στόν!), το τελευταίο Ορθόδοξο εκδόθηκε στη δεκαετία του 1950.
    Έσφαζαν τα κορίτσια λέει στις ταράτσες! Που είναι οι πηγές? Ενημερώστε μας παρακαλώ! Γιατί εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά το πώς λειτουργούσε η Χριστιανική κοινωνία, με τις συνωμοσίες της σιωπής και του κοινού «μυστικού»· το «ξυδάκι» καλά δούλευε στα νεογέννητα θήλεα βρέφη. Ασχοληθείτε και με το δικό σας, τον κοσμοκαλόγερο, όπως το ήθελε ο ίδιος, Αλ. Παπαδιαμάντη, με τη Φραγκογιαννού της Φό-νισσας, ντοκουμέντο της χριστιανικής κοινωνίας του 19ου αιώνα, αν δε το ‘χετε κάνει. Τα γράφει χαρτί και καλαμάρι, όμως δυστυχώς έχω και ιδία αντίληψη. Το ποιηματάκι σίγουρα το γνωρίζετε.
    «Αν δε στοιχειώσετε άνθρωπο
    Γιοφύρι δε στεργιώνει…
    Τρεις αδερφάδες ήμαστε,
    Κι’ οι τρεις κακογραμμένες,
    Η μια ‘χτισε τον Δούναβη
    Η άλλη τον Αφράτη
    Κι’ εγώ η πλειό στερνότερη,
    Της Άρτας το γιοφύρι».
    Όμως και αυτό δυστυχώς δεν είναι μύθος αλλά η χριστιανική πραγματικότητα. Πάνω σε αυτά ας μας εξη-γήσουν και το νόημα του εγγράφου (Κώδικας 59, 16ος αιών), που υπάρχει στη Μονή Βλατάδων κι αναφέρει τα εξής:
    «Οι οικοδόμοι, ήγουν οι κτίσται, εάν βάλωσιν άνθρωπον στοιχείον εις οικοδομήν και αποθάνει, ως φονείς κανονίζονται. Ει δε ουκ αποθάνει, χρόνους δύο μη κοινωνήσουν, και μετανοίας τριακόσιας. Ει δε τις ποιήσει αυτά αντίστροφα και αποθάνει ο κτίστης, αμαρτίαν ουκ έχει, λάκκον γαρ ον ώρυξεν και ενέπεσεν εις αυτόν».
    Παρέκβαση: Είναι γνωστή η προδοσία των μοναχών της μονής Βλατάδων ή Βλαταίων ή Τσαούς μοναστήρ, όταν έμπασαν στην πολιορκούμενη Θεσσαλονίκη τους Οθωμανούς του Μουράτ Β’, 1430, με αποτέλεσμα τη γενική σφαγή χιλιάδων και εξανδραποδισμό του υπολοίπου πληθυσμού. Και ξανά μη βιαστείτε να θυμώσετε! Υπάρχουν αδιάσειστα όλα τα ντοκουμέντα από το Πατριαρχικό Αρχείο Κων/πολης, του πως ενήργησαν οι καφροκαλόγεροι.
    Για το άλλο το θλιβερό του Άθωνος που αναφέρεστε? Αφήστε το καλλίτερα. Στο σπίτι του κρεμασμένου μη μιλάτε για σχοινί. Είναι μια πονεμένη ιστορία που αφορά τις πρώτες εκτελέσεις Ελλήνων Εθνικών από τον Ισαπόστολο Μ. Κων/νο. Ο Άθως ήταν ο ιερός τόπος που λατρεύτηκε η Δρυμωναία Άρτεμις. Η μονή Μεγίστης Λαύρας κτίστηκε στα λείψανα του Ιερού της. Στην κορυφή του Άθωνα υπήρχε ναός του Αθώου Διός με το υπερμέγεθες άγαλμα του. Όλη η περιοχή του Άθωνος ήταν μη προσβάσιμη, παρά μόνο στις παρθένες ιέρειες της Αρτέμιδος, οι οποίες έπεσαν θύματα της ξενόφερτης λαίλαπας.
    Και ακόμα κάτι σοβαρό που περνά εν πολλοίς απαρατήρητο. Ασχολήθηκε κανείς με την προδοσία κατά του Ελληνισμού των :Αγίων Φωτίου, Κυρίλλου και Μεθοδίου, όταν παρέδωσαν Αλφάβητο στους Ελληνόφωνους Σλάβους, χαρίζοντας τους και εθνική συνείδηση? Μήπως θα υπήρχε άραγε σήμερα το καυτό πρόβλημα της Μακεδονίας, αφού η «Ελληνική» θα ήταν η παγκόσμια ομιλουμένη γλώσσα των Σλάβων? Και έρχονται συχνά –πυκνά οι ρωμιοί να τους πλέκουν τα εγκώμια με ημερίδες και συνέδρια και «έτος Κυρίλλου και Μεθοδίου, οι Φωτιστές των Σλάβων»? Φτού! Τέλος παρέκβασης.
    Ας τελειώσουμε εδώ αν και το θέμα είναι τόσο μεγάλο που χωράει σε τόμους ολόκληρους. Γνωρίζω φυσικά πως δε σας έπεισα, όμως ας γνωρίζετε κι εσείς πως υπάρχει αντίλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Παναγιωταράκο, καλώς γνωρίζετε ότι δεν με έχετε πείσει, διότι καταφέρεσθε εναντίον Ορθοδοξίας και της προσάπτετε πράξεις που έχουν τελέσει οι πάσης φύσεως αιρετικοί. Κάτι μπερδεύετε. Γράψατε τρία κατεβατά χρησιμοποιώντας πηγές που και αυτές μπερδεμένες είναι. Δεν γνωρίζετε ούτε και εσείς ο ίδιος γιατί αντιδράτε στο θαύμα του ότι 12 αγράμματοι, ξυπόλητοι και πάμπτωχοι ψαράδες έπεισαν ολόκληρη την οικουμένη να πιστέψει στον Χριστό, και εδώ και 2000 χρόνια τόσοι και τόσοι προσπαθούν να το γκρεμίσουν με πολέμους, με προπαγάνγδες, με ένα σκασμό χρήματα να λαδώνουν τους πάντας και τα πάντα, με μισθωμένες δημοσιογραφικές πέννες και με τον διάβολο σύμμαχο, και δεν μπορούν. Καταλάβετέ το. Άλλο Εκκλησία και άλλο θρησκεία.

      Όσο για την λέξη "έλληνας", έχει διαχρονικά πολλές σημασίες. Και έχει σημασία πως γράφεται το πρώτο γράμμα. Με μικρό ή με κεφαλαίο. Πριν τον Μ. Αλέξανδρο είχε την σημασία που της δίνει ο Θουκιδίδης στην ιστορία του. Από τον Μ. Αλέξανδρο μέχρι το 325 μ. Χ. και για ακόμα μερικές δεκάδες χρόνια έχει την έννοια του ειδωλολάτρη, επειδή οι Έλληνες μέσω της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου είχαν διαδώσει την ειδωλολατρεία, και γι' αυτό βλέπετε στα κείμενα της Εκκλησίας να αναθεματίζονται οι "έλληνες" (με μικρό "ε"). Διαχρονικά έχει και την σημασία του ομιλούντος και κατανοούντος την Ελληνική γλώσσα, αλλά αυτό εξαρτάται από το όλο περιεχόμενο και τα συμφραζόμενα, και αυτή την έννοια έχει όταν λένε στον Χριστό, "Κύριε, σε ζητούν οι έλληνες" (με μικρό "ε"). Διότι στον Ιουδαϊκό ναό του Σολομώντος δεν μπορούσε να πλησιάσει άτομο που δεν ήταν αποδεδειγμένα Εβραίος στο γένος. Υπήρχαν περίπου 5.000 άτομα πέριξ του ναού σε απόσταση (ένα είδος αστυνομικών θα λέγαμε), επιφορτισμένα να κάνουν τον έλεγχο γνησιότητας, και μόνον έτσι μπορούσε κάποιος να πλησιάσει. Έτσι λοιπόν προκύπτει ότι οι "έλληνες" αυτοί που ήθελαν να μιλήσουν στον Χριστό, ήταν αναμφισβήτητα Εβραίοι το γένος, δεν ήταν Έλληνες στην εθνικότητα, αλλά ελληνόφωνοι.

      Όσο για τους φωτιστές των Σλάβων, δεν παρέδωσαν αλφάβητο. Κατασκεύσαν αλφάβητο. Και δεν καταλαβαίνω που είναι το έγκλημά τους. Στο ότι προσπάθησαν να φέρουν στον πολιτισμό ένα ολόκληρο γένος; Θα ήταν καλύτερα κατα την γνώμη σας να τους άφηναν αφώτιστους και απολίτιστους και να τους έχουν και γείτονες; Θα είχαν λιγότερα προβλήματα ή περισσότερα τότε;
      Τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και αιώνες δεν τα δημιούργησαν οι ορθόδοξοι χριστιανοί, αλλά οι πολέμιοί τους. Η Ορθοδοξία ΟΥΔΕΠΟΤΕ διέπραξε ή τάχθηκε υπέρ εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Όσο για τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας τους τελευταίους δύο αιώνες να ψάξετε στους Διαφωτιστές. Ναι αυτούς που ετοίμασαν μέσα από το έδαφος της Νότιας Γερμανίας (Βαυαρία) την Γαλλική Επανάσταση. Τους Εγκυκλοπαιδιστές (η λέξη ακούγεται προοδευτική και ωραία σαν ιδέα, αλλά το περιεχόμενό της είναι το ακριβώς αντίθετο απ' ότι υπόσχεται) οι οποίοι εξ αιτίας του αντίστροφου λεξικού που έφτιαξαν (με περίπου 20.000.000 λήματα) γλύτωσαν την γκιλοτίνα διαφεύγοντας στην Γερμανία και Ελβετία. Είναι αυτοί που άλλα λένε και άλλα εννοούν. Θερμοί οπαδοί τους υπάρχουν και σήμερα στην Πολιτική (σε όλα τα κόμματα) και όχι μόνον, και είναι κατά κύριο λόγο οπαδοί του Βολταίρου, του μεγαλύτερου αντίχριστου που υπήρξε ποτέ. Δρούν ύπουλα και μυστικά και δεν χρησιμοποιούν ποτέ λέξεις με αρνητικό περιεχόμενο. Έτσι ακούμε για προοδευτικά κόμματα εδώ και δεκαετίες, αλλά η πορεία τους και η εξέλιξή τους δείχνει οτι είναι πιο οπισθοδρομικά από ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε, και πάντως προοδευτικά δεν τα λές. ΑΥΤΑ.

      Αθανάσιος ΑΔΑΜ

      Διαγραφή
    2. Μάλλον ή εγώ δεν είπα κάτι σωστά ή εσείς λάθος καταλάβατε. Ο σκοπός μου δεν ήταν να πείσω εσάς, αλλά να υπερασπιστώ τον Ελληνισμό από εσάς(!), για τις άθλιες συκοφαντίες της ειδωλολατρίας και των ανθρωποθυσιών που εκστομίσατε.
      Είναι πασιφανές πως δε σας συγκινεί τίποτα, ούτε σας προβληματίζει κάτι απ’ όλα αυτά! Στα τόσα ζητήματα που τέθηκαν σφυρίζετε αδιάφορα, μας λέτε και μπερδεμένους, άρα χαζοβιόληδες, χωρίς ωστόσο να επισημαίνετε και τα λάθη μας, ενώ παράλληλα, αφού υπεστήκαμε το καθιερωμένο κήρυγμα περί της Εκκλησίας του Χριστού, μας πετάτε και σε νέα ζητήματα που και αυτά χρειάζονται «κατεβατά», για σοβαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις.
      Ο Ελληνισμός βεβαίως και δεν έχει ανάγκη υπερασπίσεως, ούτε από μένα ούτε από κανένα, αφού είναι μέγεθος πανανθρώπινο και σημείο αναφοράς, απλησίαστο, για τον κάθε πολιτισμό στο πλανήτη. Η ονοματοθεσία από τους ξένους, όλων των ουρανίων σωμάτων του Ηλιακού μας συστήματος, με ονόματα Ελληνικά, είναι μια πράξη αναγνώρισης της πολιτισμικής προσφοράς των προγόνων μας προς την ανθρωπότητα. Και εμείς εδώ…. ειδωλολάτρες!!!!
      Το ξαναλέω να το εμπεδώσετε. Ετοιμάζετε τις απολογίες σας, γιατί οι επερχόμενες γενεές, θα τις απαιτήσουν για τις κακουργίες κατά της Ανθρωπότητας, το άφθονο αίμα που χύσατε και το πισωγύρισμα του Πολιτισμού για 1400 τουλάχιστον χρόνια.
      Η αθώα όπως η λευκή περιστερά Ορθοδοξία, είναι άμοιρη κάθε ευθύνης! Το ακούσαμε και αυτό! Πάντα οι άλλοι φταίνε, οι αιρετικοί, που όλως τυχαίως είναι χριστιανοί και αυτοί. Να μη ξέρεις αν πρέπει να γελάς ή να κλαις. Η Ορθοδοξία των αυτοκρατόρων και των επισκόπων. Αυτή που γενοκτόνισε το Ελληνικό Έθνος τουλάχιστο επί τρεις συνεχείς αιώνες και εξαφάνισε το λαμπρότερο πολιτισμό που εμφανίστηκε ποτέ στον πλανήτη! Αυτή του Κωνσταντίνου, των Θεοδοσίου Μεγάλου και Μικρού, του Γιουπράβδα (Ιουστινιανού), του Ζήνων α, της Ειρήνης και της Όλγας και του Βλαδίμηρου και του Καρλομάγνου φίλου σας (μήπως δεν ήταν Ορθόδοξοι? 867 το μικρό Σχίσμα), των Κυρίλλου, Θεοφίλου, του Επιφανείου και Τύχωνα Κύπρου, του Πορφυρίου Γάζας, Γρηγόριου του «φωτιστή», Γεωργίου Αλεξανδρείας, Μαρκέλλου Απαμμείας, Μαρτίνου, Ιωάννη Ασιακού… και πάει λέγοντας ατέλειωτη σειρά σαλεμένων υπανθρώπων, που το βιογραφικό του Σατανά είναι παιδική χαρά μπρος στον καθένα από δαύτους! Και όλοι τους άγιοι της Εκκλησίας! Αυτή που εγκαινίασε τα βασανιστήρια, την Ιερά Εξέταση και έκαψε τους πρώτους αιρετικούς στον Ιππόδρομο Κων/πολης.
      Για τα παρακάτω τι γνώμη έχετε? Στο 15ο αιώνα οι ελεεινοί!: «… τους γουν δυσσεβείς και αλάστορας (καταραμένους) τούτους Ελληνιστάς, πυρί και σιδήρω και ύδατι και πάσι τρόποις εξαγάγετε της παρούσης ζωής… Ράβδιζε, είργε (φυλάκιζε), είτα γλώσσαν αφαίρει, είτα χείρα απότεμνε αν και ούτως μένει κακός, θαλάττης πέμπε βυθώ» («Παλαιολόγεια- Πελοποννησιακά», τομ. β'. σελ. 247, παρ.1-25).
      Αφορά επιστολή, με τρόπους εκτέλεσης και βασανισμού, του διορισμένου από το σουλτάνο πρώτο Πατριάρχη Γεννάδιο (ο Τουρκόφιλος που προπαγάνδιζε πως ήταν θέλημα θεού η πόλη να τουρκέψει και απειλούσε τους μαχητές των επάλξεων), προς τον δικαστή Λακεδαίμωνος Μανουήλ Ραούλ Οισή. Ο ίδιος δηλώνει πως ντρέπεται για την Ελληνική του ταυτότητα.
      Ιδού λοιπόν πεδίον έρευνας λαμπρό· ευκαιρία να με αποδομήσετε ως τον ελεεινό συκοφάντη της Θρησκείας σας. Τολμήστε το! Φυσικά θα αποκλείσετε ως πηγές τα «Μηναία», το «Συναξαριστή», τους «βίους αγίων», και τις συναφείς εκδόσεις.
      Τα καινούργια ζητήματα που βάζετε, καταρρίπτονται όλα! Μόνο που χρειάζονται νέα «κατεβατά» για εμάς και χρόνος για διάβασμα, που μάλλον δε σας είναι ποτέ αρκετός.
      -«Όσο για τους φωτιστές των Σλάβων, δεν παρέδωσαν αλφάβητο. Κατασκεύασαν αλφάβητο. Και δεν καταλαβαίνω που είναι το έγκλημά τους»-.
      Αν δε το καταλαβαίνετε εσείς, δε φταίω εγώ.
      Δεν έχει νόημα να συνεχίσω αφού χαμένος χρόνος είναι. Στείλτε και την απάντησή σας αν έχετε και καλά νάμαστε.

      Διαγραφή
    3. Αντί άλλης απαντήσεως, θα σας προτρέψω να πάτε μέχρι την Κερασιά του Άθωνα για να μαζέψετε κάποια από τα ανθρώπινα οστά από μικρά παιδιά που θυσίαζαν οι πρόγονοί μας, που υπάρχουν διάσπαρτα ακόμα και σήμερα. Αυτό ίσως είναι μια απάντηση για εσάς που δεν πείθεσθε και δεν καταλαβαίνετε την διαφορά της μιάς και μόνης Εκκλησίας από τις αιρέσεις. Να υγιαίνετε.

      Διαγραφή
  6. Θέλω να ζητήσω μια βαθιά συγνώμη στον αρθρογράφο για την τελευταία παράγραφο του αρχικού μου σχολίου. Είναι απαράδεκτη, εκτός θέματος και άδικη για έναν άνθρωπο που αγωνίζεται για την Ελλάδα όσο λίγοι!
    Εύχομαι να τη δεχτείτε. Να είστε πάντα γερός και καλή συνέχεια στο ενωτικό σας έργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας παρακαλώ πάρα πολύ, είπα να μη ξανά-ασχολιθώ αλλά προκαλείτε! Πραγματικά είναι κρίμα γιατί αποδεικνύεστε πως δε διαβάσατε καν τις απαντήσεις που έδωσα. Κατεβατά βλέπεις!
    Για την Κερασιά του Άθωνα απάντησα τι έγινε ακριβώς. Τα θύματα ήταν ιερουργοί της θεάς Αρτέμιδας στο ιερό της που ήταν παρθένες κοπέλες! Αυτές έσφαξαν το 325 και το γυρίσατε τούμπα· εκεί που μας χρωστάγαν μας κλέψαν και το βόδι!
    Ο ιερός χώρος ήταν άβατο για τους άνδρες ενώ τώρα ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Διαβάστε επιτέλους κύριε. Κάπου μέσα στα κατεβατά θα το ανακαλύψετε! Αν γράφεις επιγραμματικά είσαι αναξιόπιστος, αν πάλι αναλυτικά και με αποδεικτικά στοιχεία τότε πιάνεις χώρο, γίνεσαι βαρετός και προσπερνάμε. Τι να πεις!
    Όσο για το κράτος Άγιον Όρος? Ας αφήσουν αν έχουν τα κότσια την αρχαιολογική Υπηρεσία της Ελλάδος να κάνει τις απαραίτητες ανασκαφές για την αποκάλυψη των πάμπολλων αρχαιοτήτων που υπάρχουν («χωμένες», από τους μοναχούς οι περισσότερες, στην περιοχή), να βγουν στο φως. Θα τρίβετε τα μάτια σας. Μάθετε λοιπόν πως έχουν καταφέρει το αντίστοιχο «άβατον» για τις γυναίκες, να ισχύει νομοθετικά και για την αρχαιολογική υπηρεσία της χώρας! Μάθετε επίσης πως με κομπασμό υπερηφανεύονται κάποιοι από αυτούς δημοσίως, για τα «χωσίματα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή