Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτοί είναι οι βουλευτές που δεν πληρώνουν κλήσεις στο Δήμο ΑθηναίωνΑυτοί είναι οι βουλευτές που δεν πληρώνουν κλήσεις στο Δήμο Αθηναίων
    Από «κόσκινο» περνάει πλέον ο Δήμος Αθηναίων όλους τους βουλευτές που την περίοδο 2009-2012 «ξέχασαν» να πληρώσουν επιβεβαιωμένα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση, αφήνοντας τα ποσά να τα επωμιστούν οι εταιρείες leasing, οι οποίες τους είχαν παραχωρήσει τα οχήματα για τις μετακινήσεις τους.
    Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν αποστείλει αιτήματα απαλλαγής από τα πρόστιμα, αξιώνοντας από τον Δήμο να τα βεβαιώσει στους βουλευτές που είχαν παραβεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως και έγινε τελικά.
    Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η αρμόδια αντιδήμαρχος, Νέλλη Παπαχελά, επισήμανε πως στη «μαύρη λίστα» περιλαμβάνεται η μισή Βουλή».
    Αναλυτικά, σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, οι βουλευτές που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι οι εξής:
- Πέμυ Ζούνη (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ): Πρόστιμο 80 ευρώ
- Λευτέρης Αυγενάκης (
ΝΔ): 80 ευρώ
- Λευτέρης Χρυσανθακόπουλος (
πρώην βουλευτής ΛΑΟΣ): 150 ευρώ
- Κώστας Κουκοδήμος (
πρώην βουλευτής ΝΔ): 80 ευρώ
- Κώστας Καρτάλης (
πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ): 180 ευρώ
- Ανδρέας Λυκουρέντζος (
πρώην βουλευτής ΝΔ): 140 ευρώ
- Ρόδη Κράτσα (
πρώην ευρωβουλευτής ΝΔ): 80 ευρώ
- Άντζελα Γκερέκου (
πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ): 120 ευρώ
- Παναγιώτης Δημητρακόπουλος (
πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ): 120 ευρώ
- Άννα Καραμανλή (
βουλευτής ΝΔ): 20 ευρώ
    Εξάλλου, υπάρχουν απλήρωτα 14 πρόστιμα συνολικά ύψους 860 ευρώ τα οποία βεβαιώθηκαν σε οχήματα που δεν ήταν χρεωμένα ονομαστικά σε βουλευτές, αλλά στη Βουλή των Ελλήνων.
    Επίσης, άλλες τρεις κλήσεις ύψους 240 ευρώ αφορούσαν οχήματα χωρίς χρέωση σε συγκεκριμένα πρόσωπα και είχαν συζητηθεί στις 31/08/2017.
    Τέλος, ο Δήμος Αθηναίων έχει επιβεβαιώσει πρόστιμα συνολικού ύψους 60 ευρώ σε πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο κόμματος, ενώ άλλη μία κλήση των 80 ευρώ αφορά σε όχημα που χρησιμοποιούσε το 2009 αποβιώσας βουλευτής της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου