Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Στους 400.000 οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων - Πότε ξεκινά η αποστολή των προστίμωνΣτους 400.000 οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων - Πότε ξεκινά η αποστολή των προστίμων
    Σε περίπου 400.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων αναμένεται να αποστείλει εκ νέου τα πρόστιμα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr ολοκληρώθηκαν οι διασταυρώσεις αλλά και η εκκαθάριση του μητρώου.
    Τα πρόστιμα τα οποία κυμαίνονται
από 100 έως και 250 ευρώ θα πιστωθούν στο Taxisnet τις επόμενες εβδομάδες στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων.
    Μάλιστα χαρακτηριστικός είναι και ο αριθμός των ιδιοκτητών που ασφάλισαν τον Αύγουστο τα οχήματά τους τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr ανήλθαν σε μόλις 200 οχήματα!
    Ωστόσο να υπενθυμίσουμε πως το δίμηνο
Ιουνίου – Ιουλίου φαίνεται ότι έχουν ασφαλιστεί επιπλέον 505.000 οχήματα καθώς στα τέλη Μαΐου ο συνολικός αριθμός ασφαλισμένων οχημάτων ανέρχονταν σε 5,7 εκατ. ενώ στα τέλη Ιουλίου ο συνολικός αριθμός είχε ξεπεράσει τα 6,2 εκατ. οχήματα.
Παλιά οχήματα - κληρονομιές
    Χάος έχει προκληθεί με τα οχήματα που φαίνονται ανασφάλιστα αλλά έχουν οδηγηθεί για καταστροφή είτε από τις υπηρεσίες των Δήμων, είτε οικειοθελώς καθώς μέχρι σήμερα καμία εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί που να αναγράφει τι ακριβώς πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες τους ή οι κληρονόμοι.
    Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr από τα
70.000 οχήματα που εμφανίζονταν ως ανασφάλιστα στις ηλεκτρονικές λίστες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα οποία έχουν καταστραφεί αλλά δεν έχουν διαγραφεί, άλλα είναι κλεμμένα ενώ κάποια άλλα αφορούν σε κληρονομιές ο αριθμός τους έχει περιοριστεί σε μερικές χιλιάδες.
    Στελέχη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχουν ανακοινώσει και δημοσιοποιήσει ένα σύστημα που όλα τα παραπάνω θα επιτυγχάνονται με μια απλή υπεύθυνη δήλωση και ένα παράβολο των 20 ευρώ. Όμως η επίμαχη εγκύκλιος δεν έχει δημοσιευθεί οπότε ουσιαστικά δεν υφίσταται.
Τα πρόστιμα
    Μετά την πρώτη διασταύρωση η ΑΑΔΕ είχε αποστείλει σε πάνω από 1,15 εκατ. ιδιοκτήτες πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα, μετά την τελευταία διασταύρωση ο αριθμός τους έχει μειωθεί σε περίπου 400.000 οχήματα.Τα πρόστιμα που θα καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες ιδιοκτήτες κυμαίνονται:
• 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.
• 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.ε.
• 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε. και
• 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κ.ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου