Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Μεζέδες ως 10€ στην Αθήνα



Μεζέδες ως 10€ στην Αθήνα
    Πέντε ωραιότατα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που μας χορταίνουν με οικονομικά μεζεδάκια, μπύρες ή τσικουδιές, χωρίς να μας χρεώνουν πάνω από 10€ το άτομο.

Λέι Λιμλέι
Βαλτινών 2, Γκύζη, τηλ: 21 1700 9383
    Ένας ανεπιτήδευτος χώρος (όπου από τον Οκτώβριο αρχίζουν και δωρεάν μαθήματα τουρκικών), λίγα τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο και πολύ ανατολίτικο μεράκι συναντάμε στο Λέι Λιμλέι, σε μια ήσυχη γωνιά απέναντι από το αλσάκι της Ευελπίδων στου Γκύζη. Εδώ παραγγέλνουμε μπύρες ή ρακές και συνοδεύουμε με μπορανά (μελιτζάνες, πιπεριές και γιαούρτι στο φούρνο), χανούμ κιοφτέ με πληγούρι, σμυρνέικα σουτζουκάκια, τας κεμπάπ με ρυζάκι, ντολμαδάκια γιαλαντζί και άλλα ωραία και ανατολίτικα, που δεν ανεβάζουν τον λογαριασμό πάνω από τα 10€ το άτομο.

Αυλή
Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή
    Μια παλιά αυλή βγαλμένη από την δεκαετία του ’60 κρύβεται πίσω από την (όχι και τόσο μυστικά πια) αυλόπορτα της Αγίου Δημητρίου στου Ψυρρή. Στον στενόμακρο χώρο απλώνονται τραπεζάκια, στα οποία καταφτάνουν κεφτεδάκια, λουκάνικα, κλασικά ορεκτικά και ποικιλίες μεζέδων που ετοιμάζονται στα τηγάνια στην άκρη της αυλής. Απολαμβάνουμε απλούς αλλά νόστιμους μεζέδες, ελληνική μουσική και νοσταλγική ατμόσφαιρα, συνοδεύουμε με ούζο και υπολογίζουμε περί τα 10€ το άτομο στο τέλος.

Όπως παλιά παραδοσιακά 
Λακωνίας 40-44, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0699 6033
    Σε μια ήσυχη πλατεία πολύ κοντά στην πιάτσα της Πανόρμου, το Όπως Παλιά απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο – διαθέτει και έναν μικρό αλλά παρείστικο χώρο για όταν το καλοκαίρι μας εγκαταλείψει – και μας φιλεύει ωραίο χύμα κρασί και φθηνή μπύρα, μαζί με νόστιμους, εξίσου οικονομικούς μεζέδες. Η ποικιλία των 2 ή 4 ατόμων είναι χορταστικότατη (περιλαμβάνει πιτούλες, κεφτεδάκια, κοτόπουλο, πανσέτες, τυροφλογέρες, ντιπ και άλλα καλούδια) ενώ ωραιότατοι είναι και οι «πειραγμένοι» μεζέδες, όπως το κοτόπουλο μουσταρδέλο και η κρασάτη τηγανιά. Η βαρελίσια μπύρα ξεκινά από το 1,50€, ενώ κάθε Τετάρτη ισχύει… Ντίρλα Party με κερασμένο ένα κρασί ή τσίπουρο/τσικουδιά για κάθε ένα από αυτά που παραγγέλνετε.

Κονσερβοκούτι
Ιπποκράτους 148 και Βατάτζη, Νεάπολη, τηλ: 2106461244
    Από Δευτέρα ως Σάββατο, από τις 8 το απόγευμα και μετά μας κρατά παρέα το Κονσερβοκούτι, στις όμορφες, νοσταλγικές αίθουσες του νεοκλασικού της Ιπποκράτους όπου στεγάζεται. Στα μαρμάρινα τραπεζάκια του απολαμβάνουμε ρακές, ούζα, τσίπουρα, μπύρες ή κρασιά, με ωραίες γεύσεις από τον οικονομικότατο κατάλογο μεζέδων με ελληνικά προϊόντα ή από τα μαγειρευτά πιάτα ημέρας. Πανσετάκια με σάλτσα μουστάρδας, χοιρινή τηγανιά με δενδρολίβανο, κοτόπουλο με δυόσμο, φουρνιστή μελιτζάνα με μπιφτέκια είναι μερικά από τα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει – κυμαίνονται συνήθως στα 5-6€. Μαζί με το ποτό, τα ορεκτικά και την ελληνική μουσική που ηχεί στα δωμάτια, απολαμβάνουμε φαγοπότι ως 10€.

Πυρολίκι 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, τηλ: 21 0342 0293
    Η πέτρινη, λουλουδιαμένη αυλή του θυμίζει καφενείο απ’ τα παλιά, ενώ οι μεζέδες που σερβίρει είναι νόστιμοι και δημιουργικοί. Δοκιμάστε λαχταριστή πατατοσαλάτα, κρητικά ζυμαρικά, σπιτική φάβα και άλλα ωραία μαζί με χύμα κρασάκι ή τσικουδιές, χωρίς ο λογαριασμός να ξεπεράσει τα 10€ το άτομο, αν δεν το παρακάνετε. Το «σάουντρακ» συνήθως είναι ρεμπέτικο, απόλυτα ταιριαστό με τον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου