Σάββατο 30 Μαΐου 2015

8.Ιδιοκτήτης Καφετέριας στην Αλεξανδρούπολη: «Εδώ δεν επιτρέπονται ένστολοι»Αυτό θυμίζει Αλαμπάμα των ΗΠΑ, την δεκαετία του ’50 και αργότερα, με τους μαύρους στα καταστήματα λευκών.
Το πλέον χαρακτηριστικό δείγμα ρατσισμού.
Χρήσιμο θα ήταν, να ξέραμε και το όνομα της καφετέριας στην Αλεξανδρούπολη.
Θα σας αναφέρω παρακάτω, ένα αντίστοιχο ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ στην Κοζάνη το 1982 εάν θυμάμαι καλά, περίοδο που υπηρετούσα εκεί και έχω προσωπική γνώση.
Στο κέντρο της πόλης, δίπλα από το ρολόι, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας, λειτουργούσε μία καφετέρια από τις ‘’καλές’’ της Κοζάνης. Δεν θα είχα ενδοιασμό να αναφέρω το όνομά της, εάν το θυμόμουν.
Σε αυτή λοιπόν την καφετέρια, όταν πήγαιναν στρατιώτες, τους έδιωχναν, λέγοντας πως ‘’δεν επιτρέπεται’’ σε στρατιώτες.
Το ίδιο έκαναν και μια φορά, σε παρέα στρατιωτών μονάδος που φημίζεται για τα σωματικά της προσόντα.
Μετά από δύο μέρες από αυτό, δύο παρέες από την συγκεκριμένη μονάδα, ανεξάρτητες η μία από την άλλη, περίπου 8 – 10 άτομα σύνολο, πήγαν με πολιτικά στην συγκεκριμένη καφετέρια.
‘’Σκηνοθέτησαν’’ ένα επεισόδιο μεταξύ τους, και στην καφετέρια έγινε ό τι ακριβώς βλέπουμε στις ταινίες ‘’γουέστερν’’ να συμβαίνει στα μπάρ.
Η καφετέρια έγινε ‘’θερινή’’ κυριολεκτικά, και άνοιξε ξανά μετά από ένα μήνα.
Έγιναν οι σχετικές καταγγελίες, αλλά οι ‘δράστες’’ παρέμειναν άγνωστοι, γιατί ίσως κανένας δεν ήθελε να τους ‘’ανακαλύψει’’.
elthraki.gr
    Τουλάχιστον βλακώδης αλλά και προσβλητική (εις βάρος της Αλεξανδρούπολης), χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά ιδιοκτήτη καφετέριας, που εξεδίωξε τους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων από το κατάστημά του
    Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκαν τον Έβρο οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), οι οποίοι... κατά την διαμονή τους στην Αλεξανδρούπολη αντιμετώπισαν μια καθόλου τιμητική για την πόλη μας συμπεριφορά.
    Πρόκειται για Σπουδαστές Πανεπιστημιακού επιπέδου που επανδρώνουν τις Υπηρεσίες Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.
    Από την Σχολή αυτή βγαίνουν οι Στρατιωτικοί ιατροί, φαρμακοποιοί, οικονομολόγοι κ.λπ.
    Στην Αλεξανδρούπολη λοιπόν, ενδεδυμένοι με την επίσημη στολή εξόδου, με τα σπαθάκια τους κ.λπ., θέλησαν να πάρουν τον καφέ τους σε μια καφετέρια της κεντρικής λεωφόρου, αλλά μόλις κάθισαν, ο αρμόδιος του καταστήματος τους έβγαλε «κόκκινη κάρτα», ζητώντας τους να αποχωρήσουν πάραυτα, γιατί όπως τους είπε «
εδώ δεν επιτρέπονται οι ένστολοι».
    Το περιστατικό μας το περιέγραψε, καθόλα αξιόπιστος αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς, συνεργάτης της εφημερίδος μας, που μας το μετέφερε, μαζί με τα δυσμενή σχόλια, όχι μόνον των Σπουδαστών, για την πρωτοφανή απαξιωτική συμπροφορά που αντιμετώπισαν, αλλά και των άλλων πολιτών, θαμώνων της καφετέριας.
    Καταγράφουμε το ανωτέρω γεγονός, χαρακτηρίζοντας βλακώδη και προσβλητική αυτή την συμπεριφορά, κυρίως εις βάρος της Αλεξανδρούπολης.
    Και ας καταλάβουν κάποιοι ανεγκέφαλοι μαγαζάτορες (ίσως από αυτούς τους «προοδευτικούς» που δεν θέλουν την πατρίδα, τον στρατό και την εκκλησία) πως οφείλουν σεβασμό σε όσους φορούν την τιμημένη στολή του Έλληνα Στρατιώτη.
Και τέλος – τέλος, αν δεν υπήρχε εδώ το Στράτευμα,
θα τους έτρωγαν οι... αρκούδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου