Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

9.Η μητέρα της Ζωής έπαιρνε επίδομα... ανηλίκων μέχρι πέρυσι

ΣΚΑΝΔΑΛΟ
9.Η μητέρα της Ζωής έπαιρνε επίδομα... ανηλίκων μέχρι πέρυσι
Έλα μωρε τώρα… Δεν γίνονται τέτοια πράγματα ! Συκοφαντίες!
Για λόγους αντικειμενικότητας, παρατίθεται και η άποψη της κ. Ζ.Κωνσταντοπούλου. Μόνο που δεν μας λέει εάν είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΜΑΤΑ το γεγονός, αλλά ΄’’περι πολλά τυρβάζει’’.
Για την ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ όμως, ‘’άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε’ !
spirospero.gr
    Επίδομα ανήλικων τέκνων έπαιρνε μέχρι και πέρυσι για τις δυο ενήλικες πλέον κόρες της η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
    Πρόκειται για την Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου, πρώην σύζυγο του Νίκου Κωνσταντόπουλου, η οποία μάλιστα σήμερα κατέχει τη θέση της προέδρου της εθνικού ραδιοτηλεοπτικού συμβούλιου.
    Με έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα RealNews η προϊσταμένη της πρώτης διεύθυνσης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μέσων Ενημέρωσης, η κυρία Αλεξίου ελάμβανε το επίδομα παρανόμως, για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που σήμερα είναι 38 ετών και την Βασιλική Ιωάννα που είναι 31 ετών.
    Στο επίμαχο έγγραφο με ημερομηνία 20-11-2013, με το οποίο διακόπτεται η παροχή των δυο επιδομάτων αφού ακόμα και τότε δεν προσήλθε η ίδια να πράξει τα νόμιμα, η προϊσταμένη του ταμείου διακόπτει αναδρομικά τη χορήγηση των επιδομάτων.
      Αυτό σημαίνει ότι θα κληθεί η κ. Αλεξίου να επιστρέψει τα παράνομα χρήματα που έλαβε επί 18 περίπου χρόνια.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πτυχιούχος της νομικής και μέλος της ΕΣΗΕΑ έχει επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή και σχολαστικότητα στην διεκδίκηση οικογενειακών επιδομάτων με την κ. Αλεξίου να «κυνηγά» κάθε σχετική παροχή. Παρά ωστόσο τις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις για την πάταξη τέτοιων φαινομένων, ποτέ δεν δήλωσε την παράνομη πράξη της.
    Φυσικά, τα ουκ  ολίγα γαλάζια στελέχη που περιμένουν στην γωνία την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχασαν την ευκαιρία και απασφάλισαν στα social media. "Η εκλογή της κας Κωνσταντοπουλου στην Βουλή ειναι άκυρη. Δικαίωμα στο "εκλέγεσθαι" δεν εχουν ακόμα οι ανήλικοι", σημειώνει ο Γιώργος Μουρούτης. Για όσους δεν θυμούνται, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού Γραφείου Τύπου, έκανε πλάκα με τις αναφορές της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο θέμα της "εγκυρότητας" της εκλογής των πρώην βουλευτών της ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη, με τη ΝΔ μετά την επανένταξή τους στο γαλάζιο στρατόπεδο. "Κάποιος να ρωτήσει την κα Κωνσταντοπουλου να μας πει για το πώς χρεοκόπησε η χώρα... Κάτι θα γνωρίζει.", γράφει σε άλλη ανάρτησή του.
    Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης που έχει έλθει επανειλημμένως σε αντιπαράθεση με την κα. Κωνσταντοπούλου, επισημαίνει στο twitter: "Η μητέρα της "εθνικού εισαγγελέως μας" Ζωή Κωνσταντοπούλου εισέπραττε παρανόμως επί 18 έτη επιδόματα ανηλίκων τέκνων... καταραμένη μέρκελ".
«Πόλεμος» για ένα επίδομα που έπαιρνε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσω της μητέρας της
http://www.iefimerida.gr/
    Για «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρεται σε έγγραφο του  ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για την αναδρομική διακοπή, το Νοέμβριο του 2013, της χορήγησης επιδομάτων στην μητέρα της, Λϊνα Αλεξίου, για τις κόρες της Ζωή (το οποίο λάμβανε επί 18 χρόνια χωρίς, όπως αναφέρεται σε αυτό, να το δικαιούται) όπως και της Βασιλικής - Ιωάννας (το οποίο λάμβανε επί 12 χρόνια).
    Η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της Realnews αποπροσανατολιστικό, μιλάει για λασπολογία και σημειώνει ότι η  υπόθεση δεν την αφορά.
    Ολόκληρη η ανακοίνωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
 «Η σημερινή εναντίον μου επίθεση της Real News αποδεικνύει ότι στο ούτως ή άλλως εντελώς ναρκοθετημένο πεδίο της ενημέρωσης λιγοστεύουν εκείνοι που δεν ενδίδουν στο να παίζουν πολιτικά παιχνίδια και να διακινούν εκβιασμούς με αποδέκτες όσους ενοχλούν το πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, τραπεζικό και μιντιακό κατεστημένο.
    Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ο αναγνώστης δικαιούται να βρει τα σοβαρότερα θέματα για να ενημερωθεί. Ο αποπροσανατολισμός και η λασπολογία δεν μπορούν να υποκαθιστούν την είδηση.
    Αντί άλλης απάντησης στο «θέμα» που φιλοξενεί (χωρίς έρευνα και διασταύρωση, φυσικά) στο πρωτοσέλιδό της η
Real News, συνδέοντάς το μάλιστα με εμένα και διαφημίζοντάς το ως αποκάλυψη που δήθεν με αφορά, με φωτογραφίες και υποτιμητικά σχόλια, διατυπώνω το ερώτημα: γιατί συγκεκριμένα και σοβαρότατα θέματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και εγείρουν μείζον δημόσιο ενδιαφέρον και απασχόλησαν το Κοινοβούλιο δεν έγιναν ποτέ πρωτοσέλιδο και δεν πέρασαν ούτε «στα ψιλά γράμματα»;
    Προσωπικά δεν πρόκειται να ενδώσω σε κανέναν εκβιασμό, μιντιακό, πολιτικό ή άλλο, από όπου κι αν προέρχεται. Θα συνεχίσω να κάνω το καθήκον μου, όπως επιβάλλει η συνείδησή μου και όπως υποχρεούμαι απέναντι στους πολίτες.
    Προς τους υπευθύνους της
Real, που επέλεξαν αυτό το «κάτω από τη μέση» χτύπημα, χωρίς να μπουν στον κόπο ούτε καν να διασταυρώσουν αυτά που γράφουν και διαφημίζουν, για να επιτύχουν «ευκαιρίας δοθείσης», «με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια», λέω τα εξής:
    Κύριοι, η πολιτική κριτική επί πραγματικών γεγονότων που αφορούν τη δημόσια σφαίρα, είναι ευπρόσδεκτη και επιβεβλημένη. Το να επιχειρείτε, όμως, να με χτυπήσετε πολιτικά, για ένα θέμα με το οποίο δεν έχω σχέση και το οποίο παρουσιάζετε μονομερώς, διαστρεβλώνοντας τις πτυχές του, παραπληροφορώντας το κοινό και συκοφαντώντας, χωρίς καν να επιχειρήσετε να διασταυρώσετε, δεν είναι δημοσιογραφία. Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοιου είδους χτυπήματα είχα συνηθίσει από τις πρώτες ημέρες της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Δεν περίμενα, όμως, ότι θα έφθανε να υιοθετήσει αυτές τις πρακτικές η εφημερίδα σας».
    Από την πλευρά της, η μητέρα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου,  σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «κατάδηλη σκοπιμότητα» στο δημοσίευμα της Real News και αναφέρει ότι κανένας δεν επικοινώνησε μαζί της για διασταύρωση ή διευκρίνιση του θέματος, ενώ προανήγγειλε  προσφυγή στα όργανα δεοντολογίας των δημοσιογράφων.
Με τα λίγα Ελληνικά που ξέρω, οι λέξεις και εκφράσεις ‘’ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ’’και ‘’ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΟΘΕΙΣΗΣ’’, δεν σημαίνουν παρά ΠΑΡΑΔΟΧΗ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου