Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

10."Πήγε καλά το ραντεβού για τα υποβρύχια στο Κατάρ",λένε από το ΠΝ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10."Πήγε καλά το ραντεβού για τα υποβρύχια στο Κατάρ",λένε από το ΠΝ
onalert
Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
    Στρατιωτικές συμφωνίες, αξίας ύψους 23 δις δολαρίων, με διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, υπέγραψε το Κατάρ.
    Με βάση κυρίως σχετική είδηση του επίσημου πρακτορείου του Κατάρ, QNA, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έγινε γνωστό ότι κατά την διάρκεια της 4ης Διεθνούς έκθεσης αμυντικού  υλικού  DIMDEX  στην πρωτεύουσα Ντόχα, προχώρησαν σε συμφωνίες προμήθειας για επιθετικά ελικόπτερα, άρματα, πολεμικά πλοία, σκάφη περιπολίας, αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης, αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, κατευθυνόμενα βλήματα και μια σειρά από πολλά άλλα οπλικά συστήματα παγκόσμιας κλάσης, υπογράφοντας συμφωνίες  με 20 από τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες του κόσμου, ανεβάζοντας το πρεστίζ της.
Πρόοδος στις επαφές  Α/ΓΕΝ για τα Υποβρύχια
    Την ίδια έκθεση  επισκέφθηκαν και είχαν επαφές εκεί οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Ε.Αποστολάκης - ο δεύτερος πήγε ''στο πόδι '' του Υπουργού Άμυνας κ Αβραμόπουλου για επαφές με την ηγεσία της γερμανικής HDW για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των  ελληνικών υποβρύχιων τύπου ''Παπανικολής'', που κατά τις πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές πήγε ''πολύ καλά''.
    Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έμεινε στο Κατάρ από Τρίτη 25 έως και Πέμπτη 27 Μαρτίου και κατά την διάρκεια της παραμονής του έγινε δεκτός από  τον Υπουργό Επικρατείας επί Θεμάτων Άμυνας, Υποστράτηγο Hamad Bin Ali Al-Attiyah και συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, Υποπτέραρχο Ghanem bin Shaheen Al-Ghanem.
Ντοκυμαντέρ με την παρέλαση Καταριανών στην Αλεξανδρούπολη
    Στο πλαίσιο των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και τις προοπτικές για την ανάπτυξή της.
    Να σημειωθεί ότι οι Καταριανοί πρόβαλαν στο περίπτερο τους- όχι μόνο κατά την επίσκεψη  του  Αρχηγού ΓΕΕΘΑ -  ντοκιμαντέρ από την εκπαίδευση αξιωματικών τους στην Αλεξανδρούπολη και την παρέλαση τους εκεί την 25η Μαρτίου. Από την συνεργασία αυτή , όπως και παλιότερες στην Αυλώνα , Ξάνθη , Αραξο κ.α. έχουν μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι, όπως είπαν στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Στη Ντόχα και η φρεγάτα ''Ψαρά''
    Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, επισκέφθηκε την Φρεγάτα ΨΑΡΑ, η οποία βρίσκεται ελλιμενισμένη στη Ντόχα, στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού DIMDEX.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ Κωσταράκος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το πλήρωμα και να ενημερωθεί σχετικά με τη συμμετοχή του πλοίου στην αντι-πειρατική επιχείρηση «ΑΤΑΛΑΝΤΑ», ανοιχτά της Σομαλίας. Ο Αρχηγός ΓΕΝ έμεινε μια ημέρα παραπάνω λόγω της φρεγάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου