Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

8.Ryanair: Πληρώστε 3.000 ευρώ για να σας... προσλάβουμε

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Ryanair: Πληρώστε 3.000 ευρώ για να σας... προσλάβουμε
    "Πληρώστε για να σας προσλάβουμε" λέει κατά κάποιον τρόπο η αεροπορική εταιρία Ryanair η οποία μέσω της εταιρίας Crewlink που αναλαμβάνει την αξιολόγηση και την εκπαίδευση των υποψηφίων, ξεκινά τη διαδικασία πρόσληψης υπαλλήλων
    Στις 20 Φεβρουαρίου και στις 25 Μαρτίου η εταιρία Crewlink που αναλαμβάνει εκ μέρους της Ryanair την αξιολόγηση και την εκπαίδευση των υποψηφίων, ξεκινά τη διαδικασία πρόσληψης αγνώστου αριθμού υπαλλήλων, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί πόσοι τελικά θα προσληφθούν στο στάδιο αυτό.
    Από τη διαδικασία των συνεντεύξεων, επιλέγονται τελικά όσοι θα περάσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης, διάρκειας έξι εβδομάδων, το οποίο επίσης διεξάγεται υπό την αιγίδα της Crewlink στις εγκαταστάσεις της στην Γερμανία.
    Για την εκπαίδευσή του ο υποψήφιος θα πρέπει να καταβάλει απαραίτητα το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ για την εγγραφή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εκείνο των 700 ευρώ για το κόστος διαμονής σε ειδικά καταλύματα που διατίθενται δίπλα στις εγκαταστάσεις της Crewlink. Σύνολο 1,200 ευρώ.
    Ακόμα υψηλότερο είναι το ποσό που καταβάλει ο υποψήφιος εργαζόμενος στην εταιρία ώστε να πληρώσει το κόστος των προγραμμάτων της εκπαίδευσης, το οποίο ξεκινά από τα 1.749 ευρώ έως και τα 2.349.
   
Η διαφορά αυτή προκύπτει από τον τρόπο που θα καταβληθεί το ποσό αυτό: Αν, δηλαδή, ο υποψήφιος το πληρώσει πριν την έναρξη του προγράμματος ολόκληρο, πληρώνει 1749 ευρώ. Αν δεν τα έχει, η Crewlink του παρέχει και μια άλλη δυνατότητα: να κρατούνται σε δόσεις από το μισθό του κάθε μήνα, για χρονικό διάστημα που δεν διευκρινίζεται, ώσπου να συμπληρωθεί το ποσό των 2.349 ευρώ. Εάν τελικώς, όμως, ο υποψήφιος δεν προσληφθεί, τότε η εταιρεία δεσμεύεται να του επιστρέψει τα χρήματα αυτά.

Αυτά, όχι τα πρώτα 1.200 ευρώ. Εκείνα, ‘’τα έφαγε η μαρμάγκα’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου