Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

4.Δημοψήφισμα στην Πάρο καταδίκασε την πολιτική του Άδωνι Γεωργιάδη...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Δημοψήφισμα στην Πάρο καταδίκασε την πολιτική του Άδωνι Γεωργιάδη...
...με 5.364 "ναι" και 36 "όχι"...
http://nonews-news.blogspot.gr/
aftodioikisi.gr.

     Με τη συμμετοχή 5.419 κατοίκων σε 12 εκλογικά τμήματα της Πάρου και της Αντίπαρου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μαζικό τοπικό... δημοψήφισμα στη χώρα μας, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr.
    Το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή διοργάνωσε το Συντονιστικό των φορέων Πάρου Αντίπαρου και αφορούσε την καταστροφή των δομών υγείας στα δύο νησιά. Τα ποσοστά αυτών που καταδίκασαν την πολιτική που καταστρέφει τις υποδομές της δημόσιας υγείας στα νησιά μας και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη μεγάλη διαμαρτυρία που οργανώνεται στις 26 Φεβρουαρίου και που θα νεκρώσει κάθε δραστηριότητα στην Πάρο και την Αντίπαρο, ήταν συντριπτικά:
5.364 ΝΑΙ, 36 ΟΧΙ και 19 Άκυρα.
    Σύμφωνα με τους κατοίκους «η κυβέρνηση οφείλει να πράξει το αυτονόητο και να στελεχώσει άμεσα το Κέντρο Υγείας της Πάρου με μόνιμους γιατρούς προστατεύοντας την υγεία των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών, αφού τα νησιά μας είναι σπουδαίοι τουριστικοί προορισμοί που συμβάλλουν στην εθνική οικονομία. Αποτελεί όνειδος για την πολιτεία ότι επί 4 συνεχή χρόνια τα 2500 παιδιά της Πάρου και της Αντιπάρου στερούνται τις υπηρεσίες παιδιάτρου γεγονός που ακυρώνει στην πράξη και τη συνταγματική της υποχρέωση που αναφέρεται στη νησιωτικότητα. Οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου θα συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα της πρωτοβάθμιας δημόσιας ιατρικής περίθαλψης στα νησιά μας¨, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Πάρου, Αντίπαρου για την Υγεία.
    Να σημειωθεί ότι ο Καλλικράτης (Ν.3852/2010) ενώ προέβλεψε την δυνατότητα τοπικών δημοψηφισμάτων μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν εκδόθηκαν μέχρι σήμερα οι σχετικές κανονιστικών διατάξεων για την οργάνωσή τους με αποτέλεσμα να μη μπορούν να διεξαχθούν νομότυπα.
    Υπενθυμίζεται ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος έχει ζητηθεί από τα δημοτικά συμβούλιο των 14 δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης για τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.   Προχθές, σε υλοποίηση αυτής της απόφασης, φορείς και πολίτες της Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση που οργάνωσε η πρωτοβουλία «SOSτε το νερό» αποφάσισαν της διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 18 Μαΐου, την πρώτη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου