Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

5.Κόντρα Γεωργιάδη με τους γιατρούς της Σάμου

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Κόντρα Γεωργιάδη με τους γιατρούς της Σάμου

    Αυστηρή προειδοποίηση προς τους γιατρούς περιοχών, το σύνολο των οποίων αρνείται να συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τη Σάμο, όπου οι τέσσερις καρδιολόγοι που υπάρχουν δεν δέχονται να συμβληθούν με τον Οργανισμό.
    «Όταν σε κάποιο νησί ή σε μία περιοχή βλέπουμε ότι δεν δέχεται κανένας γιατρός να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ-κανένας- προφανώς αυτό είναι αποτέλεσμα μεταξύ τους συνεννόησης. Εμείς βλέπουμε, δεν είμαστε τυφλοί και θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και οι γιατροί που κάνουν αυτήν τη συνεννόηση, σε λίγο θα κλαίνε».
     Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Πάρου, ο υπουργός τις συνέδεσε με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, σημειώνοντας ότι «όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τα επεισόδια θα αυξάνονται. Μετά τις εκλογές τα επεισόδια θα τελειώσουν» καθώς, όπως είπε, δεν έχει αλλάξει κάτι στην Πάρο, τώρα, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.
    Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στα νησιά είναι, γενικά, δύσκολη, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι πολλές φορές έχουν προκηρυχθεί θέσεις για επικουρικούς γιατρούς και οι γιατροί δεν πάνε.
Ο υπουργός Υγείας θεωρεί ότι με τα κίνητρα που έχουν θεσπιστεί θα μπορέσουν να καλυφθούν οι κενές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου