Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

4.Στα δημαρχεία οι κατάλογοι των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Στα δημαρχεία οι κατάλογοι των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών
http://www.seleo.gr
    Στα δημαρχεία της χώρας θα αναρτηθούν οι κατάλογοι με τους συμβεβλημένους γιατρούς του κάθε δήμου προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά την αναστολή της λειτουργίας των πολυιατρείων του Οργανισμού. Τα στοιχεία των 5.000 συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών γιατρών είναι επίσης διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr).

    Επίσης, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ θα ακολουθήσει άμεσα η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τη σύσταση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου με επιπλέον αρμοδιότητες την έγκριση μετάβασης για νοσηλεία στο εξωτερικό έτσι ώστε, να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ευαίσθητη και κρίσιμη αυτή διαδικασία, χωρίς ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
    Στο ίδιο πλαίσιο συστήνονται επιτροπές εξωσωματικής, φαρμάκων εξωτερικού και υψηλού κόστους ειδικών θεραπειών αλλά και οι Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές, ώστε να εξεταστούν όλα τα περιστατικά που αφορούν κατ΄ αντιστοιχία εξωσωματικές, φάρμακα υψηλού κόστους αλλά και αναρρωτικές άδειες. Τέλος ο ΕΟΠΥΥ προχωρά στην τοποθέτηση ελεγκτών γιατρών σε όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, αλλά και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τις ιδιωτικές κλινικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου