Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

9. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Πέρα από την ορθότητα του άρθρου που ακολουθεί, εμένα μου έκανε εντύπωση, όταν τυχαία άνοιξα το χαζοκούτι την Πέμπτη ( νομίζω ) στο ‘’ΑΛΦΑ’’, όπου μία ‘’κυρία’’ από ‘’Λ’’ το επώνυμό της, με την επισήμανση ‘’ εκπρόσωπος της ‘’ΔΡΑΣΗΣ’’, έχυνε ‘’ όξος και χολήν’’ και κατεφέρετο με ιδιαίτερο μίσος κατά των Ενόπλων Δυνάμεων γενικώς, σε συζήτηση για το ίδιο θέμα, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν μέχρι και οι δύο παρουσιάστριες της εκπομπής. Μην με ρωτάτε για ονόματα, δεν ασχολούμαι με αυτά.
Ας το συνειδητοποιήσουμε, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ !
του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη
    H ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των στρατιωτικών , αστυνομικών κλπ βάζει τα πράγματα στην θέση της.
    Λέει αυτό που θα έπρεπε τα λαλίστατα κατά τα άλλα συστημικά ΜΜΕ θα έπρεπε από την αρχή να τονίσουν. Δηλαδή την άδικη, απαράδεκτη, εκδικητική, ανήθικη και στοχευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης κατά οιουδήποτε φέρει ή έφερε στολή.
    Οι περικοπές της μεγάλης κοινωνικής αυτής ομάδος υπερέβησαν κάθε όριο, κατά παράβαση κάθε αρχής δικαίου, ισονομίας, αναλογικότητας  και συνταγματικότητας.
    Όχι το ΣτΕ δεν έκανε χάρη  στους "ενστόλους", όπως λανθασμένα αναφέρονται (Το σωστό είναι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες, εν ενεργεία και εν αποστρατεία).
    Όχι, δεν επέδειξε καλή θέληση ο κ. πρωθυπουργός και "αναγνώρισε" δήθεν το λάθος της κυβέρνησης του που σκόπιμα εκτιμούμε είχε γίνει. Καλή η προσπάθεια των Ενώσεων αποστράτων, αλλά δεν ήταν αυτή το κλειδί των εξελίξεων. Τι ήταν τότε;
    Απλά λειτούργησε  επιτέλους η δικαιοσύνη και ότι οι Έλληνες δικαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας ότι εν πολλοίς  δεν επηρεάζονται από άδικες πολιτικές, οικονομία, Τρόικα, κυβερνητικές επιλογές κλπ. Έκριναν δίκαια και αντικειμενικά αυτό που έβλεπαν και φώναζαν τόσο καιρό εις ώτα μη ακουόντων  οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφελείας  και εκώφευαν τα ΜΜΕ, οι διάφοροι ανευθυνο-υπεύθυνοι φορείς και η ηγεσία , πολιτική και στρατιωτική. Και επιμένω ιδιαίτερα στην στρατιωτική ηγεσία, η οποία θα έπρεπε να είχε περισσότερες αντιστάσεις στο επερχόμενο άδικο, που έβλεπαν να έρχεται και παρέμεινε άφωνη και αδρανής, γενόμενη έτσι συνένοχη. Έτσι αν γνώριζε, που γνώριζε κατά την άποψή μας, ευθύνεται, αν δεν γνώριζε, θα έπρεπε να γνωρίζει, τότε πάλι ευθύνεται
    Ετσι η απόφαση του ΣτΕ απογυμνώνει την στρατιωτική ηγεσία των  ΕΔ, της ΕΛΑΣ, Λιμενικού και Πυροσβεστικής.
    Έτσι μπορούμε τώρα να αναφωνήσουμε: "Ο Αρχηγός είναι γυμνός"!!!

    Σε ότι αφορά το άθλιο πολιτικό προσωπικό (ακόμη και "Υπουργοί"), που έσπευσε με "τσιρίδες", τύπου "κακοφωνίξ" να απαξιώσει, να μειώσει ή να ακυρώσει  την απόφαση του ΣτΕ, με άθλιες δικαιολογίες, του τύπου ότι "δεν υπάρχουν λεφτά" και με κορυφαίο το ευτελές επιχείρημα  του γνωστού τσιρίζοντος βιβλιοπώλη, Υπουργού "Μη Υγείας" , "που θα τα βρούμε, θα τα γεννήσουμε;" που αποτελεί ύβριν για κάθε νοήμονα πολίτη καθώς και για την δικαιοσύνη, ή κάποιοι άλλοι ότι θα "ξεσηκώσει" και άλλες κοινωνικές ομάδες, με σκοπό να λειτουργήσει ο διχαστικός κοινωνικός αυτοματισμός,  να τους πούμε ότι υπάρχει  ακόμη το Σύνταγμα των Ελλήνων και η Δικαιοσύνη, δεν μπορείτε να τα καταστρέψετε όλα στην πατρίδα και οι θέσεις σας κατεγράφησαν στην μνήμη των "ενστόλων", εν ενεργεία και εν αποστρατεία και ότι θα λάβετε συντόμως το επιτίμιο των λόγων και των έργων σας και ότι τελικά  όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για την καταστροφή της πατρίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου