Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

1.Τραβάνε το σχοινί στη Θράκη οι "τούρκοι"


    Αντιδρούν οι εγκάθετοι της Άγκυρας στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στην διδασκαλία του Κορανίου στην Ελληνική γλώσσα αλλά και στην διαδικασία επιλογής ιμάμηδων από 5μελή επιτροπή,όπως προβλέπει νόμος του κράτους: Μετά τις απειλές του ψευτο-Μουφτή - όπως έγραψε σχετικά το ΟnAlert- η εφημερίδα Turkiye με τον τίτλο «Επιβολή ελληνικής γλώσσας από την Αθήνα στους Τούρκους» και τον υπέρτιτλο «Ο Ισλαμισμός και το Κοράνι θα διδάσκονται στην ελληνική», γράφει ότι στη θέση των θρησκευτικών παραγόντων, οι οποίοι εξελέγησαν με το νόμο «των 240 Ιμάμηδων», στον οποίο αντέδρασε η «τουρκική»- όπως λέει - μειονότητα, θα ασκήσουν καθήκοντα αυτοί που διορίστηκαν από ένα 5μελές συμβούλιο.
    Στη συνέχεια του δημοσιεύματος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα, παρά τη συνθήκη της Λοζάνης, έθεσε σε εφαρμογή το νόμο «των 240 ιμάμηδων» επεμβαίνοντας δήθεν απευθείας στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής κοινωνίας. Η Ελλάδα με το νόμο αυτό, υποστηρίζει, καθιστά υποχρεωτικό το διορισμό των θρησκευτικών διδασκάλων και των ιμάμηδων από ένα συμβούλιο, 5μελές, στο οποίο λαμβάνουν μέρος 3 μουσουλμάνοι. Επίσης έγινε και ρύθμιση έτσι ώστε ο ισλαμισμός και το κοράνι να διδάσκεται στα παιδιά των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας στην ελληνική γλώσσα.
    Για να καταλάβει ο μέσος Ελληνας περί τίνος πρόκειται πρέπει να πούμε ότι με τις νέες ρυθμίσεις κόβεται σ ε μεγάλο βαθμό η δυνατότητα του προξενείου να λειτουργεί ''φροντιστήρια Κορανίου'' όπου γινόταν στρατολόγηση μουσουλμανοπαίδων ελλήνων πολιτών σε καταστάσεις που ελέγχονταν από ξένο κράτος.   Ειναι ενδεικτικό ότι πριν περίπου ενα χρόνο όταν ο Τούρκος πρόξενος πληροφορήθηκε την τροπολογία από τον Αχμέτ Ιλχάν (πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ) συγκάλεσε αμέσως σύσκεψη της ''μικρής συμβουλευτικής''. Σ’ αυτήν υπήρξε προσωπική επίθεση στον βουλευτή Α.Χατζηοσμάν διότι ως «κυβερνητικός βουλευτής» έπρεπε να γνωρίζει τι γίνεται και να μην επιτρέψει να υπάρξει τέτοια τροπολογία. Όπως αποκαλύφθηκε τότε ο Τούρκος Πρόξενος είπε απερίφραστα ότι αν η τροπολογία εφαρμοστεί «όλη η δουλειά που κάναμε τόσα χρόνια, μπορεί να καταρρεύσει». Αξιολόγησε ως πιο επικίνδυνο, το δικαίωμα διδασκαλίας του Κορανίου στα δημόσια σχολεία της Θράκης και ξεκαθάρισε ότι αν δεν μπορέσουν να καταψηφίσουν την τροπολογία, πρέπει οπωσδήποτε να βγει αυτή η πρόβλεψη.
    Ενδεικτικό είναι επίσης ότι μετά - και για μήνες - οι εγκάθετοι μισθοδοτούμενοι από το Πρόξενειο της Τουρκίας και εξαρτημένοι από αυτό, έκαναν διχαστικό αγώνα μέσα στην μουσουλμανική κοινότητα, με απειλές και εκβιασμούς. Ενα παράδειγμα : ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε τον Μαΐο στο χωριό Έχινο Ξάνθης - παρουσία του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, του υποπρόξενου Κομοτηνής κ. Αλπερ Ατάκ και του δήμαρχου Μύκης κ. Μουσταφά Τσουκάλ - ζήτησε απειθαρχία απέναντι στον νόμο του ελληνικού κράτους για τους ιμάμηδες ζητώντας από τους έλληνες πολίτες μουσουλμάνους να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του!
    Επανερχόμενοι στο δημοσίευμα να αναφέρουμε επ αυτού ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, σε γραπτή δήλωση, είπε ότι τα εν λόγω μαθήματα είναι «μαθήματα κατ’ επιλογή» και ότι οι μαθητές θα μπορέσουν να απαλλαγούν από τα μαθήματα αυτά με αίτηση που θα υποβάλουν οι γονείς στη διεύθυνση του σχολείου. Δηλαδή προτείνει ακύρωση στην πράξη...
    Ο ψευτο- μουφτής της Κομοτηνής, Ιμπραχήμ Σερίφ, επανήλθε με προκλητικές δηλώσεις και υποστήριξε ότι ο ...λαός είναι πολύ ενοχλημένος και τόνισε «Η ‘τουρκική’ μειονότητα της Δυτικής Θράκης βρίσκεται αντιμέτωπη με μία επιβολή. Ο νόμος -υποστήριξε - αποτελεί ένα χτύπημα στη θρησκευτική ελευθερία της μειονότητας και στο δικαίωμα καθορισμού ιμάμηδων στα τεμένη».
    Στο δημοσίευμα γράφει ότι ο νόμος αυτός έχει σα στόχο να κόψει το δρόμο των φροντιστηρίων κορανίου, τα οποία λειτουργούν υπαγόμενα στους ψευτο-μουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης και υποστηρίζονται από το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Η εφημερ'ίδα επαναλαμβανει ότι οι 23 θρησκευτικοί παράγοντες της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που διόρισε το ελληνικό κράτος, άρχισαν τα καθήκοντά τους. Εξ αυτών 9 διορίστηκαν στη Ξάνθη, 9 στη Ροδόπη και 5 σε κρατικά σχολεία στον Έβρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου