Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

3.Φορώντας εβραϊκό κιπά ο Μπουτάρης στην εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
3.Φορώντας εβραϊκό κιπά ο Μπουτάρης στην εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα
Η παραπάνω εκδήλωση, εξόργισε τους Θεσσαλονικείς. Όχι για το γεγονός αυτό καθ’ αυτό, αλλά για το ότι όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκλεισαν για λόγους (???????) Βρείτε τους εσείς.
Φυσικά, ο ‘’δικός’’ μας όλο και κάτι έβαλε στην κεφάλα του. Μια φέσι, μια από αυτό το πράγμα το –πως το λένε- ( γιαμούκα νομίζω ). Μόνο περικεφαλαία δεν βάζει, για να μην τον πούνε ‘’βλάκα με περικεφαλαία’’.
    Επιμνημόσυνη δέηση (Ασκαβά) στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος στη πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, τοπικών αρχών, της ισραηλιτικής κοινότητας και του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου, διπλωματών και ξένων επισήμων.
    «Η δυστυχία που υπέστη η (ισραηλιτική) κοινότητα σας από Γερμανούς, στο όνομα της Γερμανίας είναι αδιανόητη. Η σημερινή Γερμανία αναλαμβάνει την ευθύνη των εγκλημάτων κατά του ισραηλιτικού και μη ισραηλιτικού πληθυσμού της Ελλάδας. Ακόμη και αν η γενιά μου δεν βαρύνεται με προσωπική ενοχή, αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας. Αυτό το κατασκότεινο κεφάλαιο της ιστορίας της ανθρωπότητας δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ» τόνισε o κοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Μίκαελ Ροθ, που παρέστη ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.
    Στις ενέργειες που έχουν γίνει στον δήμο Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη μνημείων που συνδέονται με τα θύματα του Ολοκαυτώματος, το μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία μουσείου ολοκαυτώματος και την επικείμενη ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ζητώντας επίσης «την αποκατάσταση της ιθαγένειας όχι μόνο στους Έλληνες επιβιώσαντες του ολοκαυτώματος, αλλά και σε όσους από τους απογόνους τους το επιθυμήσουν, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, όποιας χώρας πολίτες κι αν είναι».

    Ο Δήμαρχος μάλιστα φόρεσε εβραϊκό κιπά  (ή "γιαμούκα", όπως αλλιώς λέγεται το χαρακτηριστικό εβραϊκό καπέλο), θέλοντας με αυτόν τον τρόπο - όπως άλλωστε συνηθίζεται από μη Εβραίους επισήμους - να τιμήσει τα θύματα του Ολοκαυτώματος και να δείξει τον σεβασμό του προς τους επιζώντες της γερμανικής θηριωδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου