Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

8.ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
8.ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
fortunegreece.com        
    Κατασκευάστηκε στην Γιουγκοσλαβία το 1976 και εγκαταλείφθηκε σε ένα καναδικό λιμάνι όταν οι ιδιοκτήτρια εταιρεία του χρεοκόπησε. Το κρουαζιερόπλοιο Lyubov Orlova αποτελεί έναν αναπάντητο μύθο του πώς μια στρατιά ποντικιών μπορεί να επιβιώσουν για χρόνια στη μέση του ωκεανού.
    «Πρέπει να έχει αυτή τη στιγμή αμέτρητους αρουραίους που τρώνε ο ένας τον άλλο για να επιβιώσουν», λέει στον βρετανικό Independent ο Βέλγος κυνηγός-διασώστης πλοίων, Pim de Rhoodes. «Βρίσκεται κάπου εκεί έξω. Θα καταφέρω να το βρω», συμπληρώνει.
    Το κρουαζιερόπλοιο-φάντασμα βρίσκεται κάπου στον βόρειο Ατλαντικό εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και, όπως λένε οι ειδικοί, πλησιάζει τις βρετανικές ακτές. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν όσοι προσπαθούν να το εντοπίσουν στα διεθνή ύδατα και να το κάνουν δικό τους.
   Οι αρχές του νησιού Newfoundland προσπάθησαν να το πουλήσουν για παλιοσίδερα –αξίας 600.000 λιρών- στη Δομινικανή Δημοκρατία, όμως χάθηκε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του εξαιτίας μιας σφοδρής καταιγίδας.
 «Είμαστε ευχαριστημένοι που το πλοίο αυτό δεν συνιστά πλέον απειλή για τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου, το προσωπικό τους, και το θαλάσσιο περιβάλλον», ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών του Καναδά.
    Στις 12 και 23 Μαρτίου του 2013 εντοπίστηκαν δύο σήματα, πιθανότατα από σωστικά σκάφη, ενώ μία εβδομάδα μετά ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο πολύ κοντά στις ακτές της Σκοτίας, αναγνωρίστηκε στο ραντάρ.

    Όλα αυτά κάνουν όσους πασχίζουν να ανακαλύψουν την ακριβή του τοποθεσία, να πιστεύουν πως η πρόσκρουσή του στις βρετανικές ακτές είναι ζήτημα χρόνου. «Μπορεί να αντιμετωπίσαμε σφοδρές καταιγίδες το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως το πλοίο είναι αρκετά μεγάλο για να βυθιστεί τόσο εύκολα», λέει ο Chris Reynolds, επικεφαλής της ιρλανδικού λιμενικού. «Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου