Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1089

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1089
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
2."Φύγετε από το ευρώ όσο είναι καιρός - Οι Γερμανοί τιμωρούν τους αθώους του Νότου"
3."Σε περίπτωση εθνικής ανάγκης οι κυβερνήσεις θα δημεύουν καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων"!
4.Ελλαδάρα! Φόροι πολυτελείας και για τα μικρομεσαία Ι.Χ.!
5.EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ ,ΜΕ ΜΙΑ ΡΙΠΗ ΓΙΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
6.Aν υπήρχαν MEGA και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το 1821
7.Κάτω τα χέρια από τη διαφθορά!
8.ΠΟΙΗΜΑΤΑ
9.Αρχηγέ τώρα είναι ώρα για ντουντούκα!
10.Μέρισμα ΜΤΣ και βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ κατατίθενται 5 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
1.ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑIΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ (ΣΝ) ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τι είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη (ΣΝ) και πως αναπτύσσεται.
Οι βασικοί τομείς της ΣΝ.
Τι επιτυγχάνουμε με την ΣΝ.
Αποτελέσματα ερευνών.
Προσεγγίσεις ηγεσίας με βάση την ΣΝ.
Γυναίκες-Ηγέτες με ΣΝ.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Δημήτρης Βαλασίδης. BA-BSc-MBA-MHABA, Συνταγματάρχης ε.α. – Οικονομο¬λόγος-Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων – Αντιπρό¬ε¬δρος ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ATHENS GSM. Διετέλεσε Διευθυντής Κολλεγίων.Δίδαξε στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Nottingham Trent University. Συγγραφέας των βιβλίων: «Ξενοφώντος Μάνατζμεντ: Σύγχρονες απόψεις από την αρχαιότητα», «HΝαπολεόντειος Στρατηγική για τις Επιχειρήσεις», «Οι Αρχές του Πολέμου στις Επιχειρήσεις». Πολλά άρθρα του δημοσιεύτηκαν στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.
ΧΩΡΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ» Πασαλίδη 29-Κάτω Τούμπα
Δευτέρα 8 Απριλίου-Ώρα 19.00´ -21.30
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τηλ. 2310453192 – 6942477645, e-mail:valasidis.dimitris@gmail.com
Χωρίς κόστος συμμετοχής. Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά.

 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2."Φύγετε από το ευρώ όσο είναι καιρός - Οι Γερμανοί τιμωρούν τους αθώους του Νότου"
defencenet.gr
    Έκκληση στην Κύπρο να φύγει από το ευρώ όσο είναι καιρός και στην Ε.Ε. να απορρίψει την καταστροφική ιδέα της συμμετοχής των καταθετών στις τραπεζικές εκκαθαρίσεις και διασώσεις απευθύνει μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην Real News ο Βέλγος οικονομολόγος Πολ Ντε Χράουε, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Λέουβεν και σύμβουλος του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
    «Αν τους έχει απομείνει ελάχιστη λογική θα πρέπει να αποχωρήσουν όσο είναι καιρός. Και εκτιμώ ότι αυτό μπορεί να γίνει με το σύστημα ελέγχου μεταφοράς κεφαλαίων που έχουν εγκαθιδρύσει. Τους επιτρέπει να το κάνουν» δηλώνει ο Ντε Χράουε ο οποίος δεν διστάζει να ασκήσει έντονη κριτική στη «μυωπική» πολιτική στάση της Γερμανίας, που έχει μπλέξει την ηθική με την οικονομία.
    «Αυτοί οι άνθρωποι που προτείνουν τη συμμετοχή των καταθετών σε τραπεζικές διασώσεις με “κούρεμα” των αποταμιεύσεων δεν καταλαβαίνουν την ειδική θέση των τραπεζών στην οικονομία.  Αν το κάνεις αυτό ωθείς την οικονομία σε βαθιά ύφεση, ανάλογη με αυτήν της δεκαετίας του 1920.
    Λένε “πρέπει να τιμωρηθείτε”, όμως ξεχνάνε ότι αθώοι άνθρωποι είναι αυτοί που θα τιμωρηθούν, θα χάσουν τη δουλειά τους, εταιρείες και επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν. Είναι εξαιρετικά ηλίθιο και απερίσκεπτο, αλλά αποτελεί το νέο δόγμα που επιβάλλεται από τη Γερμανία και τις άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης».
    Όσο για το αν μια έξοδος της Κύπρου θα θέσει τους πάντες άμεσα σε καθεστώς χρεοκοπίας, ο Πολ Ντε Χράουε είναι αποστομωτικός. «Μα είναι ήδη όλοι τους σε καθεστώς χρεοκοπίας. Δεν θα είναι χειρότερο».
3."Σε περίπτωση εθνικής ανάγκης οι κυβερνήσεις θα δημεύουν καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων"!
defencenet.gr
    Η νομιμοποίηση της επιβολής εισφοράς επί των καταθέσεων ακόμη και των κάτω των 100.000 ευρώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι η θέση της Κομισιόν, όπως την παρουσίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε εμπιστευτική ενημέρωση στους Ευρωπαίους πρεσβευτές στη Μόσχα την 21η Μαρτίου.
    «Δεν αρέσει στην Κομισιόν η ιδέα φορολόγησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ και αρχίζει και σχετική οδηγία με αυτό. Με δεδομένο αυτό είναι ξεκάθαρο σε μας ότι σε περίπτωση εθνικής ανάγκης εάν μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει χρεοκοπία αποφασίσει να εισάγει μια έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, έχει το δικαίωμα να το κάνει περιλαμβάνοντας και τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Το να το παρουσιάζεις αυτό σαν δήμευση είναι έξω από την αναλογία» φέρεται να είπε ο Μπαρόζο στη διάρκεια της αναλυτικής ενημέρωσης προς τους πρέσβεις των 27 στη Μόσχα με την οποία διατηρείτο μια συνεχής επικοινωνία από πλευράς Βρυξελλών.
    Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, υπήρξαν πολλές διμερείς επαφές ενώ ο ίδιος ο Μπαρόζο στο τέλος της συνάντησης Κορυφής Ε.Ε.- Ρωσίας (21/12/2012) συνομίλησε με τον πρόεδρο Πούτιν και συζήτησαν οι δυο τους σύντομα το θέμα και συμφώνησαν ότι ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών θα είναι σε επαφή με τον επίτροπο Ρεν. Μετά ο επίτροπος Ρεν πήγε τον Φεβρουάριο για το G20 στην Αγία Πετρούπολη όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Σιλουάνοφ.
    «Στις 7 Μαρτίου υπήρξε μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του κ. Σιλουάνοφ και του επιτρόπου Ρεν και ήμασταν ως Κομισιόν πολύ ανοικτοί με τους ρώσους εταίρους μας» δηλώνει ο Μπαρόζο, ο οποίος είχε συγχρόνως πολλές επαφές με πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, όπου ο πρόεδρος Χριστόφιας του είχε ζητήσει να φέρει εις πέρας μερικές από αυτές τις επαφές, γιατί ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να βρει επαφή με τον πρόεδρο Πούτιν καθώς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.
4.Ελλαδάρα! Φόροι πολυτελείας και για τα μικρομεσαία Ι.Χ.!
ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ???? ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ... ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ !
Συγγνώμη αν στεναχώρησα κανένα θηριώδη τζιπάτο της πλατείας...
www.pinnokio.gr
Το έστειλε ο Δημήτρης Θέμελης
    Κάτι πίνουν εκεί στο Μαξίμου και δες μας δίνουν. Δεν γίνεται ο εκάστοτε υφυπουργός να παίρνει νέα μέτρα, σε μια προσπάθεια να κλείσει η μαύρη τρύπα των εσόδων από τον τομέα του αυτοκινήτου.
    Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις που έχουν βγει από το υπουργείο Οικονομικών, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, θέλοντας να αντιμετωπίσει τις απώλειες κρατικών εσόδων από τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων, ετοιμάζει νομοσχέδιο που προβλέπει να φορολογούνται τα αυτοκίνητα όχι βάσει του κυβισμού τους, αλλά βάσει της εργοστασιακής αξίας τους.
    Το χτύπημα προβλέπεται να είναι διπλό καθώς πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά «πολυτελείας», αλλά και αυξημένο φόρο εισοδήματος λόγω τεκμηρίων.
    Στο δόκανο της εφορίας αναμένεται να πιαστούν πρώτα τα «οικολογικά» Ι.Χ. με turbo κινητήρες και χαμηλές εκπομπές ρύπων, τα αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο και υγραέριο και τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών.
    Έτσι το κράτος υπολογίζει να εισπράξει τα διπλάσια χρήματα από όσα θα εισέπραττε μόνο από τον φόρο πολυτελείας, ο οποίος θα επιβάρυνε ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων. Από το νέο σχέδιο θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότεροι ιδιοκτήτες, ακόμη και Ι.Χ. των 1200 κυβικών!
    Γι’αυτό δεν πρόκειται ποτέ αυτή η χώρα να ορθοποδήσει. Όχι γιατί σαν λαός δεν θέλουμε να βγούμε μέσα από αυτόν τον βούρκο που μας έχουνε ρίξει οι “300″, όχι του Λεωνίδα, αλλά επειδή έχουμε μπλέξει με άτομα που μάλλον δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τη πραγματικότητα.      Ζούνε σε ένα δικό τους, ουτοπικό κόσμο, που το μόνο που έχει σημασία γι’αυτούς, είναι το πως θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Τρόικας.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ ,ΜΕ ΜΙΑ ΡΙΠΗ ΓΙΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Μία ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Σόϊμπλε αποφάσισε να στείλει ο ταξίαρχος ε.α γιατρός και καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννινων,Λάμπρος Βαζαίος.
    Και η τελευταία της παράγραφο, το τρίτο υστερόγραφο, είναι μια πραγματική ριπή πολυβόλου που ο απόστρατος στρατιωτικός την επιστρέφει. Μια ριπή που έκοψε το νήμα της ζωής μια 16χρονης το 1944.
    Διαβάστε την επιστολή για να θυμάται ποια είναι η 16χρονη,αλλά και πόσο σωστά τα λέει στον πολύ κ.Σόϊμπλε.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον κ. Β. Σόϊμπλε
Υπουργόν Οικονομικών της Ομοσπ. Δημ. της Γερμανίας
Κύριε Σόϊμπλε
    Πρόσφατα στον τύπο δημοσιεύθηκε κάποια συνέντευξή σας . Επρόκειτο μάλλον για συνέντευξη με την παρουσία πολλών δημοσιογράφων . Κάποιος σας ερώτησε , πως διαχειρίζεστε το γεγονός ότι , εξ αιτίας και δικών σας χειρισμών , η Γερμανία είναι αντιπαθής έως μισητή , έτσι ακριβώς διατυπώθηκε , σε πολλές Ευρωπαϊκές κοινωνίες ;
    Με ετοιμότητα που προδίδει προετοιμασία , απαντήσατε «ότι , δεν μας μισούν , ως Γερμανούς , αλλά μας ζηλεύουν!». Είχατε έτοιμη την ανώδυνη και λίγο ευτράπελη απάντηση , αλλά και την μεταφορά στο παράδειγμα της σχολικής τάξης με τους καλούς μελετηρούς και εργατικούς μαθητές και τους «άλλους» συμμαθητές ! Προφανώς δεν θα ήταν η πρώτη φορά που σας ρωτούσαν κάτι τέτοιο !
    Δεν επιθυμώ να σχολιάσω πόσο επιτυχημένη είναι η απάντηση και η μεταφορική αναγωγή σε προβλήματα σχολικής ζωής ! Πρέπει όμως να σημειώσω ότι είναι προκλητική !
    Προσωπικά πιστεύω , ότι εγώ ο ίδιος , όπως και πολλοί , πάρα πολλοί , Έλληνες και άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες , δεν έχουμε τίποτε να ζηλέψουμε , από κανέναν . Ο φθόνος , η ζήλεια , τα συμπλέγματα κατωτερότητας και ότι άλλο πιθανόν υπαινιχθήκατε , δεν μπορεί να προκληθούν από συγκρίσεις , με την χώρα σας . (Φαντάζομαι βέβαια , να μην είχατε βάλει και τον εαυτό σας στο πλαίσιο αυτό) . Όχι κ. Σόϊμπλε , δεν έχετε το δικαίωμα να κατηγορείτε ως ζηλόφθονους , όσους υφίστανται την προσεκτικά σχεδιασμένη επιδρομή σας , αλλά κυρίως το καλά μελετημένο πρελούδιο των ύβρεων , του διασυρμού και της τιμωρητικής ηθικολογίας που σχεδιάσατε για να λαφυραγωγήσετε στην συνέχεια πιο εύκολα τους εύπιστους εταίρους σας ! (στην προκειμένη περίπτωση την χώρα μου , εμένα τον ίδιο , την οικογένεια μου , τους φίλους μου , τους συμπατριώτες μου , χωρίς βέβαια να παραγνωρίζω καθόλου τις ευθύνες των ανάξιων και διεφθαρμένων κυβερνητών μας που πιθανώς συνεργαζόταν μαζί σας η με τους οικονομικούς παράγοντες σας .)
    Λέτε στον λαό σας ότι πληρώνει με τους φόρους του τους τεμπέληδες του Νότου . Δεν έχει όμως πάρει χαμπάρι ακόμα αυτός ο λαός , ότι δανείζετε , δεν βοηθάτε , ότι το χρηματοπιστωτικό σας σύστημα κερδίζει τζογάροντας τα λεφτά των δικών σας φορολογουμένων .
    Έχω παράπονα από την χώρα μου , αλλά πρόκειται για απολύτως «οικογενειακό» , πρόβλημα που δεν αφορά σε κανέναν άλλο, είναι «ιδιωτική» υπόθεση ! Είναι επίσης γεγονός , ότι για πολύ λιγώτερα θέματα , από τα παράπονα μου , ντρέπομαι , στο κοινωνικό και εθνικό περιβάλλον μου. Η πραγματική όμως ντροπή αφορά σε όσα από ιστορική, νομική , ανθρωπιστική πολιτισμική , ηθική (όχι ηθικολογική) άποψη , αλλά και εγκλημάτων πολέμου , θηριωδιών , εθνοκαθάρσεων και ων ουκ έστι αριθμός άλλων εγκλημάτων , έχουν οδηγήσει άλλους στα δικαστήρια της ιστορίας .
    Ας μην μιλάμε λοιπόν για σκοινί στου κρεμασμένου το σπίτι , λέει ο λαός μας , που ειρήσθω εν παρόδω τόσα έχει υποφέρει ! Δεν χρειάζεται κ. Σόϊμπλε , να έχω μνήμη ελέφαντα για να μην ξεχνώ τους λόγους επιβολής και την σχολαστικά λεπτομερή οργάνωση της πείνας της Κατοχής που εξολόθρευσε δύο τουλάχιστον γενιές καλών Ελλήνων ! Την «άψογη» οργάνωση της λεηλασίας της χώρας μου με το αναγκαστικό δάνειο , την καταστροφή κάθε υποδομής την λεηλασία των αρχαιολογικών θησαυρών και ότι άλλο έβαζε ο εργατικός , μεθοδικός και αποτελεσματικός νούς των συμπατριωτών σας , τότε! Η τιμωρητική προτεσταντική «λογική» τους δεν άντεξε την αξιοπρέπεια του Λοχία , του τελευταίου βαθμοφόρου , του Οχυρού Λίσσε ! Ήθελαν εκδίκηση , ήθελαν φρέσκο αίμα και το γύρεψαν στα σκελετωμένα μωρά και τους ανήμπορους γέρους . Δεν αφήσατε λίθον επί λίθου! Αρκούμαι σε αυτά!
    Δεν πιστεύω στην συλλογική ευθύνη , είναι άλλης «κουλτούρας» ανωμαλία αυτή , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι κωμικό να διατείνεσθε ότι εκτός των άλλων ζηλεύω αυτήν την κληρονομιά και την υστεροφημία που την ακολουθεί !.
    Ως Δημοκράτης πιστεύω στην κατανόηση της πραγματικότητας και στον σεβασμό στις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού και του ορθού λόγου που γεννήθηκαν , εδώ στον τόπο μου , για να διδάσκουν τους ανθρώπους να είναι άνθρωποι ! Σε τέτοια σχολεία σπούδασα κ. Σόϊμπλε , όχι σε αυτά που ζηλεύει ο ένας τον άλλο ! Εγώ δεν έχω τέτοιες προσλαμβάνουσες και στην ουσία τις απορρίπτω . Σκεφθείτε μόνο την ιστορία , αλλά , γιατί όχι , και το άμεσο μέλλον . Κρίνουν πολύ δίκαια και πολύ αυστηρά και δεν καταλαβαίνουν από φλυαρίες για οικονομίες , για εργατικότητες με τον κακοπληρωμένο μόχθο των άλλων , για λιτότητες , για ανήθικες ηθικολογίες .
Λ.ΒΑΖΑΙΟΣ
     ΥΓ 1. Το πιο πιθανό είναι να μην διαβάσετε ποτέ αυτό το κείμενο . Το ίδιο πιθανό όμως είναι να φανεί χρήσιμο σε όσους το διαβάσουν . Προσωπικά κέρδισα διαχειριζόμενος τον δίκαιο θυμό μου και εσείς μάλλον χάσατε γιατί δεν είχατε την ευκαιρία να μάθετε Ελληνικά για να το καταλάβετε !!
     ΥΓ.2 Είναι γλώσσα δύσκολη και απαιτητική και δεν είναι για όλους !
     ΥΓ3 Κατοικώ στο Π. Φάληρο , στην οδό Ήβης Αθανασιάδου . Τον Οκτώβρη του 1944 , την ημέρα που οι τελευταίοι Γερμανοί έφευγαν από τον Νοσηλευτικό σχηματισμό που είχαν στην περιοχή , δια της παραλιακής λεωφόρου , μια συντροφιά μαθήτριες , 16 ετών , στην συμβολή του δρόμου με την παραλιακή λεωφόρο , εκδήλωναν την χαρά τους γελώντας μάλλον περιπαιχτικά, με τους τέως πλέον καταχτητές που έφευγαν . Στο τελευταίο αυτοκίνητο , ο επιβαίνων «αξιωματικός» δεν το άντεξε και με μια ριπή του αυτομάτου του τιμώρησε την Ήβη Αθανασιάδου , 16 ετών , γιατί χαιρόταν που θα ήταν πια ελεύθερη ! Δεν άντεξε την χαρά της κοπελίτσας, ΤΌΣΟ ΡΗΧΗ ΗΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ . Λένε πως ήταν γιατρός , ποτέ δεν το μάθαμε !
Αυτά κ. Σόϊμπλε !
Ο ίδιος

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
6.Aν υπήρχαν MEGA και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το 1821
Το έστειλε ο Γιώργος Ευαγγελάτος
“ Ο Κολοκοτρώνης … στα τηλεπαράθυρα ”
    Μέρες που είναι, ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε …MEGA τον καιρό του ΄21 (ας πούμε πχ βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μωριά) :…
Τρέμη. «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».
Πρετεντέρης. «Όχι μόνο αυτό Όλγα. Ενώ όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, κοτζαμπάσηδες-δεσποτάδες-καραβοκύρηδες έχουν πλέον αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και ανάπτυξη γιατί αλλιώς οι Οθωμανοί θα σηκωθούν να φύγουν και θα μας αφήσουν μόνους μας, αυτοί οι αλιτήριοι κατσαπλιάδες, αυτές οι μειοψηφίες έχουν το θράσος να απειλούν τους νοικοκυραίους».
Τσίμας. «Έχεις δίκιο Γιάννη. Μάλιστα έμαθα πως αυτές οι περιθωριακές ομάδες κουκουλοφόρων – φουστανελοφόρων έχουν επικεφαλής έναν τύπο Κολοκοτρώνη, κάπως έτσι, που έχει το θράσος …να απειλεί με βία, φωτιά και τσεκούρι, την φιλήσυχη πλειοψηφία που την αποκαλεί προσκυνημένη».
Καψής. «Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι λέτε τόση ώρα, όμως το αδελφάκι μου που είναι μέγας δραγουμάνος του Μεγάλου Βεζίρη στην Ιστανμπούλ μου είπε πως αυτός ο …κοτρώνης και τα άλλα μπουμπούκια εξτρεμιστές Παπαφλέσσας και λοιποί είναι η αιτία που η Υψηλή Πύλη μας έχει στην μπούκα».
Τρέμη. «Σωστά Μανώλη. Όμως έχουμε τον ίδιο τον τρομοκράτη στο τηλέφωνο να τον ανακρίνουμε. Κύριε Κολοκοτρώνη με ακούτε ; (Στα παράθυρα γύρω από την Τρέμη οι άλλοι τρεις κάνουν μορφασμούς απέχθειας).
Κολοκοτρώνης. «Συμπαθάτε με, δεν σας γροικώ καλά γιατί εδώ είμαστε έξω στον αέρα και το αγιάζι, και πέφτουν και κουμπουριές πότε – πότε».
Τρέμη. «Πείτε μας κ. Κολοκοτρώνη, που βρήκατε το θράσος να αναστατώνετε τον τόπο και να παραβιάζετε την νομιμότητα ; Αφού οι προύχοντες που μας κυβερνούν έχουν κάνει μνημόνιο με τον Ιμπραήμ, εσείς τώρα τι θέλετε
Κολοκοτρώνης. (Μόλις πάει να πει μια συλλαβή, τον διακόπτει ο Πρετεντέρης).
Πρετεντέρης. «Όλγα, για ρώτα τον κύριο σε παρακαλώ … γιατί εμείς όλοι είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε σήμερα τους συνδικαλισμούς και τις μαγκιές που έκανε στα Δερβενάκια και την Τριπολιτσά».
Κολοκοτρώνης. (Πάει πάλι να μιλήσει, αλλά τον ξαναδιακόπτουν).
Τρέμη. «Μην μιλάτε κύριε, ο Γιάννης είπε να σας ρωτήσω, δεν σας ρώτησα ακόμα. Για απαντήστε λοιπόν, πως τολμάτε να σηκώνετε κεφάλι όχι μόνο στους οθωμανούς αλλά και στους ευρωπαίους. Η ιερά συμμαχία Αγγλία – Γαλλία – Αυστροουγγαρία – Ρωσία μας είπε να κάτσουμε στα αυγά μας και να λέμε σφάξε μας αγά μου ν’ αγιάσουμε. Εσείς τι παριστάνετε, ξέρετε καλύτερα από όλους αυτούς
Κολοκοτρώνης. (Πριν προλάβει να αρθρώσει λέξη, τον διακόπτει ο Καψής αυτή τη φορά).
Καψής. «Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το θέμα, όμως τώρα θυμήθηκα πως το αδελφάκι μού έγραψε τις προάλλες πως στο σεράϊ συζητιέται πολύ ότι πίσω από τις ταραχές είναι μια ύποπτη περιθωριακή οργάνωση που λέγεται φιλική εταιρεία. Αυτοί δεν σέβονται τίποτα, έχουν διώξει όλους τους επενδυτές … φανταστείτε πως είχε έρθει ένας σοβαρός λόρδος ονόματι Έλγιν που έδωσε μια ολόκληρη φούχτα λίρες για να πάρει κάτι παλιομάρμαρα ο κουτόφραγκος, και αυτοί οι αμετανόητοι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν μαζί με κάτι ψευτοκουλτιουράδηδες κοραήδες και λοιπούς. Πάλι καλά που δεν τα κατάφεραν, γιατί η επένδυση αυτή δημιούργησε και θέσεις εργασίας, αυτούς που βοήθησαν να ξηλωθούν τα παλιομάρμαρα και αυτούς που τα φόρτωσαν στα καράβια του λόρδου».
Τσίμας. «Να προσθέσω, Μανώλη, πως αυτοί οι περιθωριακοί κουρελήδες έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα στα ευρωπαϊκά ανακτοβούλια. Κύριε Κολοκοτρώνη, το ξέρετε πως εξαιτίας σας ολόκληρος κόμης Μέτερνιχ έχει βάλει την Ελλάδα στο στόχαστρο ;»
Κολοκοτρώνης. (Μόλις ανοίγει το στόμα του, τον διακόπτουν άλλη μια φορά).
Πρετεντέρης. «Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά Παύλο, έχουμε τώρα και καινούριο φρούτο – τον επαναστατικό τουρισμό. Έχουν πλακώσει και αναρχικοί από το εξωτερικό, σαν να μην έφταναν οι δικοί μας. Κάτι Σανταρόζα, κάτι Μπάϊρον και άλλα αποβράσματα. Μπάτε σκύλοι αλέστε γίναμε, κάνουμε και εισαγωγή ταραχοποιών
Τρέμη. «Μάλιστα, Γιάννη, όλοι αυτοί μαζί με τους δικούς μας κάνουν και καταλήψεις σε δημόσια κτίρια. Δες τι έγινε στα κάστρα απ’ όπου πέταξαν έξω τις νόμιμες αρχές, δες τι έγινε στο Μεσολόγγι και αλλού. Πως θα προκόψει μετά από αυτά ο τόπος ; Αν μας πετάξουν έξω από το γρόσι, ποιος θα φταίει μετά
Κολοκοτρώνης. (Έχει βαρεθεί που δεν τον αφήνουν να μιλήσει και έχει φύγει από την γραμμή, ακούγεται του-του).
Τρέμη. «Ορίστε θράσος. Μας έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα μας. Εδώ του κάναμε την τιμή να τον ακούσουμε στο φιλόξενο δελτίο μας, να εκθέσει τις απόψεις του ελεύθερα και δημοκρατικά. Αλλά τι ξέρουν από δημοκρατία αυτοί οι τρομοκράτες. Ας αλλάξουμε τώρα θέμα, να πούμε για τις φιλανθρωπίες της πρέσβειρας καλής θέλησης Μπαρντίν Χανούμ Μπουρέκ που εγκαινίασε σήμερα νέα πτέρυγα στο Λεπροκομείο Σπιναλόγκα μαζί με τον βεζίρη αρρώστιας Λομπέρ Μπέη. Θυμίζουμε πως στις 11 στην Ανατροπή ο Γιάννης φιλοξενεί τους αρχιραγιάδες Μπενιζέλ, Τσαμάρ και Καρά Τζαφέρ για να ακούσουμε επιτέλους και μια υπεύθυνη φωνή

7.Κάτω τα χέρια από τη διαφθορά!
Το έστειλε ο Ανδρέας Βορεάδης
Σύντροφοι
Δρουν απροκάλυπτα.
    Χτυπούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας ανηλεώς, αναγκάζουν τα λαμπρότερα στρώματα των λαϊκών μαζών στην ανέχεια και την εξαθλίωση.
    Η κυβέρνηση ξεδιάντροπα ανακοίνωσε την ανάκληση 50.000 συντάξεων «μαϊμού» με ετήσιο κόστος περί τα 420 εκατ. ευρώ. Τα μνημονιακά μέσα τους, ακόμα πανηγυρίζουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που είχε αποτέλεσμα «οικονομία» , όπως λεν με περίσσιο θράσος, κάποιων δισεκατομμυρίων ευρώ.
    Δεκάδες αγωνιστές, αξιωματούχοι των ΟΤΑ, σύντροφοι που έδωσαν τις ζωές τους στο κομματικό καθήκον, οδηγούνται στην φυλακή για «απιστία», «υπεξαίρεση» και «αναθέσεις μαϊμού», διωκόμενοι για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.
    Σύντροφοι, έπεσαν οι μάσκες. Τα επικοινωνιακά τερτίπια της Τρόικας και των ντόπιων μαριονεττών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου δεν μας αποπροσανατολίζουν. Τα αδυσώπητα ντόπια τσιράκια της Τρόικας έχουν έναν στόχο. Τον δοκιμαζόμενο λαό.
    Τον κατατρεγμένο κομματικό εργολάβο συγγενή δημάρχου, τον δοκιμαζόμενο επίορκο ιατρό, τον αδίκως επιδοτούμενο αγρότη, τον ψευτο-συνταξιούχο, τον κομματικά διορισμένο υπάλληλο. ‘Όλους αυτούς που πλέον καλούνται να κάνουν σκληρές θυσίες για να στηρίξουν την ανάκαμψη του κεφαλαίου.
    Σύντροφοι. Η Τρικομματική κυβέρνηση-παρωδία επιταχύνει το βηματισμό της, για να υπηρετήσει τα επικίνδυνα αντιλαϊκά σχέδια της. Οδηγούν την χώρα, ηθελημένα, στην ύφεση.
    Και ρωτώ σύντροφοι. Οι τεχνοκράτες «φωστήρες» τους, αυτοί οι «μαθητευόμενοι μάγοι» στην πλάτη του λαού, πώς θα αναπληρώσουν τα ζεστά 420 εκατ. ευρώ το χρόνο που έπεφταν στην αγορά από την κατανάλωση των συντάξεων μαϊμού; Τα δισεκατομμύρια από τις μίζες των φαρμακευτικών; Την εργασία που προσέφεραν στις τοπικές κοινωνίες οι ημέτεροι εργολάβοι;
    Ποιός ψυχρός τεχνοκράτης θα παρηγορήσει τις στρατιές αδίκως διορισμένων, που με την σκληρή κομματική πάλη τους, παραμέρισαν με το σπαθί τους, τους επιτυχόντες στο αστικό, αρτηριοσκληρωτικό ΑΣΕΠ; Τον άμοιρο ελεύθερο επαγγελματία που δεν απέδιδε ΦΠΑ ώστε να μπορεί να ξεσκάσει από το άγχος της καθημερινότητας για 2 εβδομάδες στην Ντάτσα του στην Αράχωβα ή τα Κολχόζ του Ορνού.
    Κανείς. Είναι ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ.
    Εμείς Λέμε. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΟΧΙ στους τεχνοκρατικούς ακροβατισμούς τους. Κανείς προϋπολογισμός δεν εγκρίνεται από το Σοβιέτ αν δεν έχει μίζα η νομενκλατούρα. Καμιά μείωση στο εισόδημα του ψευτοτυφλού, του ΔΥ «άνευ αντικειμένου» του μεροκαματιάρη εργολάβου που περιμένει υπομονετικά έναν «διαγωνισμό» ΟΤΑ για να μπορεί να στείλει το παιδί του στο Κολλέγιο.
    Σύντροφοι, οι λαϊκές μάζες έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους. Δυναμώνουν την πάλη τους για την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Δεκαετίες αγώνων δεν θα σβηστούν μονοκονδυλιά. Σηκώστε τα χέρια ψηλά και βροντοφωνάξτε. «Κάτω τα χέρια από τη διαφθορά. Αυτή η μίζα είναι δικιά σας και δικιά μας».

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
8.ΠΟΙΗΜΑΤΑ
ΜΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ
Μου ξεφεύγεις, μου ξεφεύγεις
Και όλο ζω με αγωνία να σε δω
Μ΄αποφεύγεις, μ΄ αποφεύγεις
Και όλο φεύγεις, σαν το γάργαρο νερό.

Ξέρω ότι ζεις σε άλλους κόσμους
Και βαδίζεις μόνη σ΄άλλους δρόμους
Δεν σε νοιάζει τι θα πει αγάπη
Έτσι έμαθες να ζεις φευγάτη.

Μου ξεφεύγεις, μου ξεφεύγεις
Και αλλάζεις δρόμο όταν σε συναντώ
Μ΄αποφεύγεις, μ΄αποφεύγεις
Και κοιτάζεις αλλού όταν σε κοιτώ.

Άλλος άνεμος δροσίζει τ΄ όνειρά σου
Σε ένα ταξίδι χωρίς τον οδηγό
Βαδίζεις μόνη σ΄άλλους δρόμους
Ψάχνοντας νάβρεις τον χαμένο θησαυρό.
O NEOΣ KAI H NEA
Στεγνώσανε τα δάκρυα της, πάνω στο μαντήλι
ήταν το πρώτο ραντεβού που θάλεγαν τα χείλη
Αγάπης λόγια τρυφερά, λόγια ονειρεμένα
Για κείνον που δεν ήθελε, να ζούσε στα χαμένα.

Που βρίσκεται γιατί αργεί, πείτε μου να γνωρίζω
Δεν σας ζητώ πια πολλά, πείτε μου για να ελπίζω.

Ήταν ψηλός και έξυπνος, της μάνας γιος βεβαίως
Ήταν κοντή και στρουμπουλή, ερωτευμένη σφόδρα
Τυχαία γνωριστήκανε σε μια καφετερία
Και είπανε να συναντηθούν στη πρώτη ευκαιρία.

Που βρίσκεται γιατί αργεί, πείτε μου για να ξέρω
Είναι μαρτύριο η αναμονή, να ζω και ν΄υποφέρω.

Ήταν της μοίρας της γραφτό να μην ειδωθούνε
Δυστυχώς άλλοι το αποφάσισαν να μην συναντηθούνε
Μα τι ξέρουν οι άλλοι από αγάπες ζωντανές
Καταστρέφουνε τα όνειρα και τα στέλνουν φυλακές.
Λαζ,- Κίμων Μπερβερίδης

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
9.Αρχηγέ τώρα είναι ώρα για ντουντούκα!
Του Αντώνη Μυλωνάκη
http://troktiko.eu/
    Παρατηρώντας κάποιος τα εκκαθαριστικά του πρώτου τριμήνου του 2013 βλέπει το πόσο απαξιώνονται και φτωχοποιούνται όλο και περισσότερο μήνα με το μήνα τα τα ήδη εδώ και τρία χρόνια τσακισμένα κοινωνικά και οικονομικά ,εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Και αυτό δεν είναι τίποτα ,αν……… αναλογιστεί κανείς ότι και για το 2014 μέχρι το 2016 έρχονται περισσότερες μειώσεις σύμφωνα με τις περικοπές εκατομυρίων ευρώ που έχουν ήδη ψηφιστεί για το υπουργείο άμυνας, απο τα περίφημα μυαλά της ελληνικής τρόικας, Εντολές παίρνουν οι άνθρωποι απο τους διεθνείς τοκογλύφους , και αυτές κατά γράμμα εκτελούν . Αυτοί λοιπόν κάνουν καλά τη δουλειά τους θα μου πεί κάποιος. Και θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Ολες οι κοινωνικές ομάδες όμως όλο και ενοχλούν , όλο και πιέζουν , όλο και αντιδρούν για τη βίαιη οικονομική εξαθλίωσή τους , η κάθε μία με τις δικές της μεθόδους και δυνάμεις. ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΜΩΣ.
    Η μόνη και μοναδική κοινωνική ομάδα που δεν κουνιέται και περιμένει μοιραία το θάνατο είναι αυτή των ….νομοταγών ντε και καλά στρατιωτικών. Ακόμα και οι δικαστικοί για πρώτη φορά στην ιστορία τους αντιστάθηκαν με το δικό τους τρόπο επι τετράμηνο και αποδείχτηκε ότι βγήκαν και συνεχίζουν να βγαίνουν κερδισμένοι αφού ακόμα και σήμερα πήρε άρον άρον πίσω το υπουργείο οικονομικών τη τροπολογία για τη φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης που παίρνουν.
Και αναρωτιέται κανείς.
    Που είναι οι …περίφημες θεσμικές ενώσεις των αποστράτων με τους στρατηγούς, τους πτεράρχους και τους ναυάρχους τους για να υποστηρίξουν τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη τους και τις οικογένειές τους;
    Που είναι ο τετράστερος Αρχηγός των σακατεμένων και ταλαιπωρημένων εν ενεργεία στελεχών να βγεί μπροστά και να τους υπερασπίσει απο τη ληστρική επιδρομή των οικονομικών τρομοκρατών;
    Που είναι όλοι αυτοί που θέλουν να ηγούνται ανθρώπων , ιδεολόγων και καθαρών επαγγελματιών που δουλεύουν αγόγγυστα 24 ώρες το 24ωρο , με μεταθέσεις κάθε δύο χρόνια και με μια ζωή ολόκληρη του ΄΄ μάλιστα – όχι , διατάξτε΄΄;
    Τι θα απολογηθεί, στους συναδέλφους του, αλλά και στα ίδια του τα παιδιά ο σημερινός μεγάλος και τετράστερος Αρχηγός , όταν σύντομα θα συνταξιοδοτηθεί και θα παίρνει ένα ψωροχιλιάρικο , και δεν θα μπορεί να τους προσφέρει τίποτα; Μήπως θα κάνει αυτό που κάνει ο χθεσινός μεγάλος και τρανός στρατηγός Φράγκος που καθότανε και άκουγε τον ανεκδιήγητο Μπεγλίτη να βρίζει τους υφιστάμενους τότε συναδέλφους του ,αλλά και να αποκαλεί αυγό του φιδιού τους σημερινούς απόστρατους συναδέλφους του και δεν του είχε πετάξει τη παραίτηση στη μούρη; Να γράφει βιβλία για να δείξει ποσο μορφωμένος είναι; Δεν το αμφισβήτησε αυτό κανένας. Ούτε τη μόρφωση και του σημερινού Αρχηγού Κωσταράκου νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς . Αυτό όμως που σίγουρα αμφισβητείται είναι το θάρρος και η λεβεντιά , να βγεί μπροστά απο το προσωπικό του, μπροστά απο τα καταπιεσμένα και εξαθλιωμένα στελέχη του και να πεί στους πολιτικάντιδες
ΣΤΟΠ!!!!!
ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΟΙ.
    Μέχρι να καταλάβουν όλοι ότι οι αρχηγοί δεν είναι πιόνια και ανδρείκελα κανενός πολιτικού συστήματος . Είναι πολεμιστές και στη μάχη ρίχνονται πρώτοι. Για τα δικά τους παιδιά που πολεμούν καθημερινά σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας . Και δεν αφήνουν αυτούς που διοικούν και τις οικογένειές τους, στο έλεος των κάθε είδους πολιτικάντιδων, τρομοκρατώντας τους με ποινές και μεταθέσεις αν τολμήσουν και σηκώσουν κεφάλι. Ούτε χρησιμοποιούν το ..προοδευτικό twitter για να ευχαριστούν τους πολιτικούς , αλλά μπαρουτοκαπνίζονται διεκδικώντας αυτά που πάνε να κλέψουν απο τους συναδέλφους τους. Κλείνοντας θα ήθελα να μου απαντήσουν και οι μεγάλοι στρατηγοί των θεσμικών ενώσεων αλλά και ο τετράστερος μεγάλος προσωρινά αρχηγός με ποιόν τρόπο υποστήριξαν τους συναδέλφους τους σ΄αυτή τη βίαιη φτωχοποίηση και εξαθλίωσή τους έστω και μέσω ενός …τιτιβίσματος στο twιtter !!!
Σχόλιο του Γιώργου Επιτήδειου
    Το τμήμα του άρθρου που αναφέρεται στις αντιδράσεις των θεσμικών Ενώσεων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καί τις αδικεί. Όλοι γνωρίζουμε πως οι θεσμικές Ενώσεις είναι οι μόνοι από τους φορείς που μας εκπροσωπούν οι οποίοι έπραξαν με το παραπάνω αυτό που έπρεπε . Έκαναν ευρέως γνωστά τα προβλήματά μας μέσω ανακοινώσεων στον τύπο, την συμμετοχή τους σε συζητήσεις στην τηλεόραση, την διοργάνωση ογκωδών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στην Αθήνα καί την Θεσσαλονίκη, την προετοιμασία γιά επανάληψη των συγκεντρώσεων καί σε άλλες πόλεις της Ελλάδος καί την συντήρηση του ενδιασφέροντος με συνεχείς αναφορές στα προβλήματά μας.
    Τι άλλο δηλαδή έπρεπε να κάνουν; Να καταστρέψουν ιδιοκτησίες; Να κάψουν το ... την Βουλή ( ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΙΔΕΑ ! ΕΠΑΥΞΑΝΩ ! ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ… ) ή να πάνε να ψηφίσουν αναδρομικά στις εκλογές που ήδη έγιναν ώστε να ανατραπούν αυτοί που μας καταστρέφουν τους οποίους εμείς οι ίδιοι φέραμε στην εξουσία;
    Σαφώς καί χρειάζεται συνεχής αγώνας καί αυτή την πραγματικότητα όλοι την αποδέχονται καί κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
    Σαφώς καί χρειάζεται αντίδραση καί από τους Αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ καί των Κλάδων. Δυστυχώς όμως εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κάτι με άμεσες συνέπειες στους πολιτικούς όπως οι δικαστικοί.
    Η μόνη αντίδρασή μας που όχι απλώς φοβούνται αλλά, κυριολεκτικά τρέμουν οι πολιτικοί, είναι αυτό που όλοι γνωρίζετε. Αυτό όμως δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάθε φορά που θίγονται τα κλαδικά μας συμφέροντα ! Γιά την συγκεκριμένη περίπτωση καλούμασθε να χρησιμοποιήσουμε το όπλο της ψήφου.
    Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω πως γιά να συντηρείται η "φυσιογνωμία της μάχης" θα πρέπει τα ΜΜΕ να καλούν εκπροσώπους μας σε διάφορα πάνελς. Σ' αυτό η συμβολή του φίλου Αντώνη μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.
Γιώργος Επιτήδειος
10.Μέρισμα ΜΤΣ και βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ κατατίθενται 5 Απριλίου 2013
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ !
eaaslarisas.blogspot.gr
    Επειδή πολλοί συνάδελφοι αναμένουμε το μέρισμα του ΜΤΣ και το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ για να κλείσουμε "τρύπες", σας ενημερώνουμε ότι αυτά θα κατατεθούν την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 το μεν πρώτο χωρίς μείωση το δε δεύτερο με μείωση 10%.
    Σας ενημερώνουμε επίσης ότι εξετάζεται όπως το μέρισμα του ΜΤΣ και το βοήθημα του ΕΚΟΕΜΣ από το καλοκαίρι να κατατίθενται ανά μήνα.
    Υπόψη ότι τα Ταμεία μας δεν είναι επικουρικά, δεν επιδοτούνται δηλαδή από το κράτος και ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών προέρχεται από τις κρατήσεις των μισθών των εκάστοτε εν ενεργεία συναδέλφων και διανέμονται στους αποστράτους στο πλαίσιο της αλληλεγγύης των γενεών. Για τον παραπάνω λόγο πρέπει όλες μας οι ενέργειες μας να έχουν ως στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Μετοχικών μας Ταμείων και να αποτελούν οι ενέργειες των παλαιοτέρων συναδέλφων παράδειγμα προς αποφυγήν. Εννοείται ότι δεν ξεχνούμε και περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας του εισαγγελέα επί του γνωστού πορίσματος.
    Η ενημέρωση επί των παραπάνω έγινε από την ΕΑΑΣ και η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται με την άδεια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου