Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1102

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1102
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
ΤΟ ‘’13ΡΙ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Έλληνες, όπως Εβραίοι το 1938.
2.Υποκλίθηκε στους νεκρούς των Οχυρών, ο Γερμανός Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη
3.Παντουρανισμός εν όψει
4.Spiegel: «Διαγράψτε το Ελληνικό χρέος αλλιώς θα πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις»
5.ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΑΙΖΕΙ 3.000 ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
6.Κατάργηση διάταξης που δίνει ασυλία σε μορφές δωροδοκίας ζητά το ΠΑΣΟΚ
7.Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης
8.Το Bikini δεν ανακαλύφθηκε πρόσφατα !!!
9.Ψαρεύοντας με… ξυλοπόδαρα!
10.Η τεμπελιά «ίσως οφείλεται σε γενετική προδιάθεση»!
11.Να συζητηθεί στη Βουλή το Μνημόνιο, λέει ο γ.γ. του ΑΚΕΛ
12.Προϊόντα δεύτερης κατηγορίας στέλνουν πλέον στην Ελλάδα οι πολυεθνικές
13.Είναι ελληνικό επώνυμο ο «παπαράτσι»;

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Έλληνες, όπως Εβραίοι το 1938.
(από το newsbomb)
    Όνειδος ή αναίσχυντη προαναγγελία πογκρόμ κατά των Ελλήνων;
    Μόνο φρίκη προκαλεί το γκαιμπελικό αφιέρωμα του περιοδικού Spiegel που παρουσιάζει τον «τεμπέλη Έλληνα» πάνω στο γαϊδουράκι με τα καλάθια γεμάτα χρήμα, ενώ στο κεντρικό σημείο της ιστοσελίδας του έχει φωτογραφία της Μέρκελ, ( ΧΙΤΛΕΡΜΕΡΚΕΛ ) που θέλουν να την κρεμάσουν οι «κακοί Έλληνες» με τίτλο «Φτωχή Γερμανία»!
    Αυτό το γκαιμπελικό κακούργημα δεν έχει λάβει απάντηση από Ελληνικής πλευράς, παρά το ότι παραπέμπει στις ναζιστικές αφίσες όπου οι Εβραίοι παρουσιάζοντο ως «βρωμεροί με γεμάτες τσέπες» που ζούσαν παρασιτικά εις βάρος των Γερμανών, ενώ συγχρόνως ως φίδια προσπαθούσαν να στραγγαλίσουν την Γερμανία!
    Ποιοι είναι αυτοί που καλλιεργούν το Ελληνικό ολοκαύτωμα και ποιοι τους ανέχονται;
Την ώρα που στην Ελλάδα τα τρία κόμματα μιλούν για δήθεν ανακούφιση των ασθενέστερων το επόμενο διάστημα, στη Γερμανία στήνεται σκηνικό επιδρομής στο Νότο.
    Μέσω του περιοδικού Der Spiegel, κύκλοι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ( ΓΚΑΙΡΙΓΚΣΟΙΜΠΛΕ )προσπαθούν να δημιουργήσουν την εικόνα μιας Ελλάδας που κρύβει τα εισοδήματά της και μίας φτωχής Γερμανίας που έχει πληρώσει ακριβά την ανάπτυξη της.
    Στόχος του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών είναι το επόμενο διάστημα να ζητήσει υψηλότερη φορολόγηση των Ελλήνων και για το λόγο αυτό επιχειρεί να πείσει για μία δημιουργία θύμα των Νοτίων που ξοδεύουν ασύδοτα. Στο παιχνίδι μάλιστα, έχουν επιστρατευτεί δημοσιογράφοι - παπαγαλάκια της γραμμής του Σόιμπλε, οι οποίοι στο τελευταίο τεύχος του Spiegel μάλιστα, παρουσιάζουν οικονομικά στοιχεία για το μεσογειακό Νότο, προ κρίσης, θέλοντας να δείξουν την πλούσια ζωή των Ελλήνων και άλλων λαών εις βάρος της Γερμανίας.
    Τα μηνύματα δεν ξέρουμε αν τα έχουν πάρει στο Υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο σίγουρα δεν πρόκειται να πάρουν άλλα από τους φορολογούμενους, που πλέον αδυνατούν ακόμα και να τα βγάλουν πέρα.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Υποκλίθηκε στους νεκρούς των Οχυρών, ο Γερμανός Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη

    Σε μια εποχή που τα αντιγερμανικά αισθήματα των Ελλήνων, χτυπάνε … "κόκκινο", λόγω… μνημονίου, αίσθηση προκάλεσε την Κυριακή (7/4) η παρουσία του Γερμανού προξένου στην Θεσσαλονίκη, Βόλφγκανγκ Χέλσερ-Ομπεμάιερ, στον εορτασμό της 72ης επετείου της Μάχης των Οχυρών, στην κορυφή του Μπέλες και στο θρυλικό Ιστίμπεη.
    Ο Γερμανός διπλωμάτης. μετά την επιμνημόσυνη δέηση, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της χώρας του και μάλιστα υποκλίθηκε μπροστά στο λιτό ηρώο, ως ελάχιστος φόρος τιμής, στους ηρωικούς νεκρούς του Οχυρού Ιστίμπεη, που αντιστάθηκαν γενναία στις σιδερόφρακτες ναζιστικές ορδές, τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 1941. Αξίζει να σημειωθεί, πως καμία αποδοκιμασία δεν υπήρξε από τους παρευρισκόμενους, που εκτίμησαν την ενέργεια του Γερμανού Προξένου, να προχωρήσει σε μία κίνηση με ιδιαίτερους συμβολισμούς.
    Στην τελετή, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης, την Βουλή των Ελλήνων η αντιπρόεδρος και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και τον Ελληνικό Στρατό, ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής.
    Παρά την κακοκαιρία, πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή των Σερρών, παραβρέθηκαν στο Ιστίμπεη για να τιμήσουν τους νεκρούς του δεύτερου "ΟΧΙ" των Ελλήνων, απέναντι στον ναζισμό.

3.Παντουρανισμός εν όψει
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ‘’ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1061’’
ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Γ΄
    Οι παλαιόθεν σύμμαχοί μας Αμερικανοί και οι εταίροι μας στην ΕΕ, με πρώτους και καλύτερους τους Γερμανούς, δυστυχώς επέδείξαντο περίσσεια ανοχής στις κλεφτές αρχικά και προκλητικές αργότερα (αρπακτικές τελικώς ) ματιές των μεμέτηδων προς τη Θράκη, τα νησιά και τη Μακεδονία μας βεβαίως ( μέσω Σκοπίων και Κομοτηνής ), ενώ -γενικώς- κρατούν στάση ευμενούς αναμονής υπέρ της Τουρκίας , η οποία εξακολουθεί να κατέχει το 50% της Κύπρου με παράλληλη εκτόξευση απειλών ( σε τόνους μείζονες ), αιωρουμένων αδιαλείπτως στην, σχεδόν πια μονίμως, ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, με ορατό τον κίνδυνο να πυροδοτήσουν ανά πάσα στιγμή γενικευμένες και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στην χερσόνησο του Αίμου.
    Οι σχεδιασμοί, σεβαστοί μου αναγνώστες, των Τούρκων για την υφαρπαγή εδαφών από τα όμορα κράτη έχουν μόνιμο χαρακτήρα και μακροπρόθεσμο ορίζοντα και ως εκ τούτου κάποτε θα επιχειρήσουν να τους υλοποιήσουν.
    Από τον καιρό της ειρήνης η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ολοκληρώνει μεθοδικά το πλάνο ενεργειών που εφαρμόζουν απαρεγκλίτως και επακριβώς τα επί μέρους αρχηγεία, με την σύμφωνη γνώμη του Κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία την ημέρα "Κ"( ημέρα Κρούσης ).
    Αυτοί συνεπώς ξέρουν να κάνουν καλά ό,τι η κατακτητική τους παθογένεια επιτάσσει.
    Εμείς και οι άλλοι Βαλκάνιοι ( λαοί με κοινή μοίρα ) τι κάνουμε; Με το κισμέτ (τη μοιρολατρία), την υποκριτική αθωότητα, την κεκαλυμμένη δολοπλοκική αγαθότητα, και την ανατολίτικη πονηριά που θέλει άλλα να λένε και άλλα να εννοούν, οι άσπονδοι φίλοι μας εξαπατούν ( ξεγελούν, αποκοιμίζουν ) και χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τους συνομιλητές τους ( συμμάχους και ουδέτερους ), που αποδεικνύονται τελικώς επιρρεπείς προς εκμετάλλευση …
    Όχι απολύτως αιφνίδια λοιπόν και ασφαλώς όχι τυχαία, οι Τούρκοι και η Τουρκία προωθούνται στη διεθνή κονίστρα από τους Αμερικανούς και τους εταίρους τους, ως οι από καιρό έτοιμοι να… εκκολαφθούν Νεοευρωπαίοι ( προφανώς όχι στις φωλεές των ορνέων της στέπας ) προτιμώμενοι αντί άλλων, ως οι …κάλλιστοι των κακών! Δυστρόπησαν μάλιστα με τη “δύσκολη” ( παλαιά ) Ευρώπη που ( δήθεν ) τους "σνομπάρισε" και αρνήθηκε να τους αποδεχθεί ( ως θα έδει ), μετά φανών και λαμπάδων ως ισότιμο μέλος της.
    Οι ίδιοι σύμμαχοι - μέντορές τους, που θέλουν να δείχνουν ότι πιστεύουν περισσότερο στην … αποτελεσματικότητα ( κάποιοι το μετέφρασαν ανωτερότητα ) της τουρκικής φυλής από αυτήν της ισχνής Ελλάδας, δηλώνουν ευκαιριακά ότι η μεγάλη Τουρκία θα απορροφήσει κάποια μέρα την αδύναμη, ρικνή και αναιμική χώρα μας ( βλέπετε, ο όγκος της αγοράς διαμορφώνει το πολιτισμικό και πνευματικό πρεστίζ του πελάτη ).
    Τότε η Αμερική και οι εταίροι της θα μπορούν να στηρίζονται - συμπληρώνουν οι φιλότουρκοι σχολιαστές - με όσα πόδια και χέρια επιθυμούν, στο υπογάστριο της Ευρώπης για να διεξάγουν με αξιώσεις πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Κινέζων, Ρώσων, Αράβων κ.λπ. κ.λπ., για των έλεγχο των πετρελαίων, των φυσικών αερίων, των σπανίων γαιών και των ευγενών μετάλλων.
    Η Τουρκία επομένως προετοιμάζει το έδαφος του επερχόμενου... Γκοντζίλα! Ταυτόχρονα, ονειρεύεται ότι στο τέλος της διαδρομής θα έχει εξασφαλίσει για τον μεγάλο Μπος ( ok, και για τους μικρότερους ) μια τεράστια αγορά με τα 70.000.000 της δικής της αγοραστικής δύναμης, τα 10.000.000 της ( υπό κατοχήν ) Ελλάδας, τα 7.000.000 της ( υπό κατοχήν ) Βουλγαρίας, , τα 4.000.000 της ( υπό κατοχήν ) Αλβανίας, τα 2.000.000 των (υπό κατοχήν ) Σκοπίων και πάει λέγοντας.
    Ιδού αναγνώστες μου και για ποιάν άλλην αιτία συνεχίζουν να την “ανεβάζουν” στα ύψη την Τουρκιά oι κοινοί μας φίλοι: Για το “επικαλυπτικό, το περισσότερο”, το φθηνότερο και το “ξεπλυμένο”, αν είναι δυνατόν, χρήμα! Να, γιατί συντονίζονται εν αγαστή συμπνοία οι άλλοτε μισητοί εχθροί ( Αμερικανοί και Βησιγότθοι-Οστρογότθοι υπέρ των Ούννων ).
    Και επιχειρούν να αλλάξουν την ιστορία ( το παρόν και το μέλλον των λαών ). Γιατί; Διότι αναμένουν κάποιες επιστροφές λογαριασμών στο πολλαπλάσιο των …συμμαχικών (τους) χορηγήσεων, από τους “γκρίζους λύκους"( τα …σαρκοβόρα θηλαστικά που βιώνουν την αρχή: “Δεν διστάζουμε για να μην πεινάσουμε”, κατά παράφραση σχετικής τουρκικής παροιμίας ). Τι και αν κάποιοι θεωρούν τους Τούρκους μπουνταλάδες, ανεπίδεκτους μαθήσεως και εξολοθρευτές συνάμα των λαών, αφού ο γεννήτοράς τους Τσενγκίς Χαν δεν άφησε κανένα περιθώριο για ηπιότερους ( διαφορετικούς ) χαρακτηρισμούς ( προσδιορισμούς ) των απογόνων του; Μια χαρά …διασφαλίζονται και προωθούνται τα συμφέροντά τους από δαύτους. Τους ενώνουν πολλά, καθώς και η κοινή πεποίθηση πως “ό,τι ικανοποιεί τον κόσμο μας δεν έχει ντροπή” ( κι’ αυτό κατά παράφραση τούρκικης παροιμίας ).
    Τώρα πια γνωρίζουν καλά και οι μεν και οι δε, οτι το αγώγι ξυπνάει τον αγωγιάτη και ευτυχώς γι’ αμφότερα τα μέρη τα αγώγια είναι πολλά και οσημέραι γίνονται περισσότερα, καθώς και “τα λεφτά” που αποφέρουν. Να λοιπόν που το αλισιβερίσι ( και η καλή διαγωγή ) του ανατολίτη αυγατίζει τους παράδες των …συνεργαζομένων σωματίων!. “Άφερίμ Αμερική, Γερμανία και συνεταιράκια. O Παπισμός σας αρνείται την Ορθοδοξίa; Όπως τότε, το 1453; Όταν κατελύθη η Πόλη των Πόλεων από τους Οθωμανού ; Είμαστε άξιοι της τύχης μας οι λογής Χριστιανοί”… Μέχρι τη μέρα που η Τουρκία υλοποιώντας τον διακαή πόθο της, θα έχει καταφέρει να απλωθεί και ( πλέον ) θα ξεκουράζεται στο παντουρανικό τόξο της, αναβιώνοντας τακτικές και πρακτικές μεγαλοϊδεατισμού, θα εκδηλώνει με διάφορους τρόπους (πάντοτε υπό την καθοδήγηση, την προστασία και την έγκριση των συμμάχων της), ένα ασύλληπτης έκτασης κυκλωτικό ( και εν πολλοίς απαξιωτικό για τους αντιπάλους της -εν οις και κυρίως, η Ελλάδα- ) κατ’ επίφαση ειρηνικό ελιγμό, για ό,τι στατικό και για ό,τι...κινείται.
    Ήδη, μεταξύ άλλων, τουρκοποιούν τα δημιουργήματα της ελληνικής πολιτιστικής υπεροχής, ονοματίζουν με παραποιημένα τουρκικά ( ελληνογενή πάντως! ) τοπωνύμια γνωστές για το κάλλος και τη λαμπρότητά τους ελληνικές, μέχρι πρότινος, περιοχές και ξαναβαπτίζουν διεθνώς γνωστές ρωμαίικες ιστορικές προσωπικότητες του πνεύματος και της αρχαίας επιστήμης με ανατολίτικα (και …ελαφρώς δίσημης σημασίας) ονόματα, χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες ως …κλεπταποδόχους, άκουσον-άκουσον, ( του ίδιου τους ) του πολιτισμού. Και όλα αυτά να αποτελούν τα τελευταία (όχι τα τελικά) προϊόντα που οικειοποιήθηκαν με δόλιο τρόπο ( μπαμπέσικα, όπως προσφυώς θα λέγαμε ) από τις κατακτημένες και λαφυραγωγημένες πόλεις (και χωριά) μας. Το δυσάρεστο γι’ αυτούς είναι, ότι για να πετύχουν τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων και εν τέλει τον αφανισμό της πατρίδας μας, θα πρέπει να ανακαλύψουν πρωτίστως …εφιάλτες, διαφορετικά η αποτυχία του εγχειρήματός τους θα είναι περισσότερο από γεγονός.
    Στην εποχή μας όμως δεν πρόκειται να ανοιγούν ημίκλειστες κερκόπορτες, ακόμη και αν πλημμυρίσουν τη χώρα μας με χρυσία, οι επιμόνως επιχειρούντες να εξευρωπαϊστούν ( έστω και δια της βίας ) μόνιμοι -άλλοτε- κάτοικοι των μογγολικών στεπών.
    Ωστόσο η χυδαία, προκλητική, και ανήθικη μεθόδευση της αποδυνάμωσης -εν καιρώ ειρήνης- των πυλώνων των προαιώνιων αξιών επάνω στους οποίους εδράζεται το οικοδόμημα του ύστερου ( ούτως ειπείν ) νεοελληνικού διαφωτισμού ( γλώσσα, σκέψη, χριστιανική κοσμοθεωρία ), δεν θα περάσει ακόμη και αν συνεχισθεί ο επί τούτω επιβληθείς από τριετίας οικονομικός πόλεμος!
    Δεν θα περάσει, ακόμη και αν οι Μεγάλες Δυνάμεις που δεν ορρωδούν προ ουδενός ηθικού ερείσματος -όταν πρόκειται για ριάλια- ταχθούν αναφανδόν με το μέρος του εχθρού μας, ενθαρρύνοντάς τον στην εκ των έσω ( τι διακεκριμένη πολιτιστική συμπεριφορά αδέλφια! ) άλωση της χώρας μας.
    Πάντως, εμείς οι Έλληνες που πατάμε τα ιερά της χώματα της γαλανής αυτής πατρίδας, οφείλουμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι η χειραγώγηση της Τουρκίας επ’ αδίκω της Ελλάδας μας από ΗΠΑ, Γερμανία και κάποιο άλλο(α) ίσως κράτος(η) στο πλαίσιο μιας τριπλής, τετραπλής ή…πενταπλής “συμμαχίας” κοινών συμφερόντων, θα μας βρει πανέτοιμους στον προμαχώνα, να υπερασπίζουμε Θερμοπύλες. Θα αποτελούσε λάθος εκτίμηση να πεισθεί και να οδηγηθεί ο Τούρκος εταίρος τους, να αντιμετωπίσει για άλλη μία φορά την αποτρεπτική ισχύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
    Θα ήταν μέγα σφάλμα, να δοκιμάσει την εκπηγάζουσα από την αλκή και το σθένος τους γενναιότητα των παλικαριών μας.
    Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκασμένος -εν ονόματι της παγκόσμιας ειρήνης- να εγκαταλείψει τελικώς τις υστεροοθωμανικής έμπνεύσεως νεοσουλτανικές ιδέες του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Spiegel: «Διαγράψτε το Ελληνικό χρέος αλλιώς θα πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις»

    O μεγαλύτερος οφειλέτης του 20ου αιώνα με σειρά πτωχεύσεων και διαγραφών χρεών αλλά και στις παραιτήσεις από πολεμικές αποζημιώσεις οφείλει την ευημερία της η Γερμανία!     Η συνέντευξη στο Spiegel του έγκριτου Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας και όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα και θεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου εγκλήματα καθοσιώσεως!
    Ο Άλμπερτ Ριτσλ απομυθοποιεί αυτές τις απόψεις, θυμίζει πτωχεύσεις και διαγραφές χρεών της Γερμανίας και κυρίως τονίζει ότι όσο η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα, τότε η τελευταία μπορεί να εγείρει θέματα πολεμικών αποζημιώσεων και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!
Ποιοι όμως θα τα πράξουν;
    «Eάν νομίζετε ότι το πρόβλημα χρέους της Eλλάδας είναι το χειρότερο στην ιστορία της Eυρώπης, κάνετε λάθος». O Γερμανός ιστορικός, Aλμπρεχτ Pιτσλ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Spiegel, υποστηρίζει ότι η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη χώρα- οφειλέτης τον 20ο αιώνα.
    Kαι προειδοποιεί ότι πρέπει η προσέγγισή της όσον αφορά την κρίση στην Eυρωζώνη να γίνει με αγνότητα και απλότητα, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση των αιτημάτων καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων.
    Mπορεί το Bερολίνο να επιδεικνύει αδιαλλαξία, απαιτώντας υπακοή από την Aθήνα, αλλά αυτό δεν αιτιολογείται, καθώς, τον προηγούμενο αιώνα, στη Γερμανία ήταν που έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες κρατικές χρεοκοπίες της σύγχρονης ιστορίας, υποστηρίζει ο κ. Pιτσλ. Kαι τονίζει ότι χάρη στις HΠA, και τα τεράστια κεφάλαια που διέθεσαν μετά τον A΄ και τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία είναι σήμερα το αφεντικό της Eυρώπης.
    «Aπό το 1924 μέχρι το 1929 η Δημοκρατία της Bαϊμάρης ήταν χρεωμένη, και δανειζόταν από την Aμερική για την καταβολή των αποζημιώσεων για τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. H πυραμίδα του χρέους κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1931.
Καταστροφή
    Tα κεφάλαια χάθηκαν και οι HΠA, όπως και η παγκόσμια οικονομία, υπέστησαν τεράστια καταστροφή. H κατάσταση ήταν ίδια μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά οι αποζημιώσεις πάγωσαν μέχρι τη μελλοντική ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Eτσι σώθηκε η Γερμανία και δημιούργησε το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του ΄50. Tο 1953 οι HΠA «κούρεψαν» το γερμανικό χρέος, καθιστώντας το παρά πολύ μικρό. Tέλος, από το 1990 και μετά, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις σε καμία χώρα, ούτε φυσικά στην Eλλάδα.
    Σε σύγκριση με τη χρεοκοπία της Γερμανίας μόνο τη δεκαετία του ΄30 τα σημερινά προβλήματα χρέους της Eλλάδας είναι ασήμαντα».
Οφειλές
    O κ. Pιτσλ επισήμανε ότι κανείς στην Eλλάδα δεν ξεχνά πως η Γερμανία οφείλει την οικονομική της ευημερία στη χάρη που της έκαναν οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες βαθμιαία παραιτήθηκαν από τις πολεμικές αποζημιώσεις. «Eάν η Eλλάδα αλλάξει τη στάση της στο ζήτημα αυτό, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που η Eλλάδα στήνεται ξανά στα πόδια της με τα χρήματά μας. Eάν δεν πληρώσουμε, οι παλιοί λογαριασμοί θα εμφανιστούν ξανά».
    O Γερμανός ιστορικός πιστεύει ότι οι δανειστές της Eλλάδας θα πρέπει να διαγράψουν μεγάλο μέρος του χρέους της, και καθώς ορισμένες τράπεζες δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να υπάρξουν νέα προγράμματα οικονομικής βοήθειας. «Θα κοστίσει ακριβά στη Γερμανία, αλλά, σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να πληρώσει», κατέληξε ο κ. Pιτσλ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΑΙΖΕΙ 3.000 ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Αντώνης Ντινιακός
    Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είναι μια ασυνήθιστη περίπτωση Έλληνα. Κάθε μέρα στήνει το πρόχειρο κουζινάκι του σε διαφορετικό σημείο της Αθήνας και προσφέρει εντελώς δωρέαν φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη....
    «Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία, ελεημοσύνη ή κάποιου είδους συσσίτιο. Όχι, αυτό που κάνουμε εδώ λέγεται αλληλεγγύη...» λέει στη Lifo, ο εμπνευστής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».
    Ξεκίνησε την ανιδιοτελή δράση του τον Δεκέμβριο του 2011, έπειτα από ένα περιστατικό που, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, τον στιγμάτισε. «Εργαζόμουν για 25 χρόνια στον χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ ως στέλεχος σε μια πολυεθνική εταιρεία.
   Τον Σεπτέμβριο του 2009 έχασα τη δουλειά μου και έως σήμερα παραμένω άνεργος. Το πρώτο διάστημα ήταν σκληρό. Αναγκάστηκα να μετακομίσω και σε ηλικία 47 ετών επέστρεψα στο πατρικό μου, όπου μένω πλέον με τη μητέρα μου. Έκανα πολλές προσπάθειες να βρω δουλειά, όμως όλες έπεσαν στο κενό. Κι εγώ με τη σειρά μου σε πολύμηνη κατάθλιψη. Δεν ήθελα να βλέπω κανέναν, δεν ήθελα να βγαίνω έξω, ήμουν μονίμως χαμένος στις σκέψεις μου.
    Συνολικά έκανα ένα εξάμηνο να βγω από το σπίτι. Ώσπου μια μέρα αποφάσισα να κάνω έναν περίπατο για να καθαρίσει κάπως το μυαλό μου από την κλεισούρα. Και τότε συνέβη κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Περπατώντας στον δρόμο αντίκρισα δυο παιδιά, όχι μεγαλύτερα από 14 ετών, να παλεύουν πάνω από έναν κάδο απορριμμάτων για ένα σάπιο μήλο. Χτυπούσαν με μανία το ένα το άλλο, προσπαθώντας να το πάρουν. Η εικόνα αυτή με συγκλόνισε. Γυρίζοντας σπίτι, πήρα τηλέφωνο μια φίλη και τη ρώτησα αν θα την ενδιέφερε να βγούμε παρέα και να μοιράσουμε φαγητό σε κόσμο που έχει ανάγκη. Δέχτηκε και την επόμενη μέρα φτιάξαμε μερικά σάντουιτς και πήραμε τους δρόμους.
    Στην αρχή οι περαστικοί, ακόμα και οι άποροι, μας αντιμετώπιζαν με δισταγμό – παρότι προσφέραμε εντελώς δωρεάν φαγητό, κανείς δεν το έπαιρνε. Έτσι, τα πρώτα σάντουιτς αναγκαστήκαμε να τα φάμε εμείς. Όμως, δεν το βάλαμε κάτω. Ξαναβγήκαμε λίγες μέρες μετά και αυτήν τη φορά τα πράγματα πήγαν καλύτερα. Σήμερα, η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» ταΐζει 3.000 ανθρώπους τον μήνα, δηλαδή περίπου 90-100 άτομα την ημέρα».
    Για τον Κώστα αυτό το κατόρθωμα δεν είναι παρά μια συλλογική νίκη, γιατί με τον καιρό ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έσπευδαν να τον βοηθήσουν, προσφέροντας φαγητό. «Καμιά φορά ακούω να λένε ότι ο Έλληνας είναι απαθής προς τον συνάνθρωπό του, πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο εαυτός του. Από την εμπειρία μου και μόνο θα σου πω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα πλήθος ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις προσφέρθηκε να βοηθήσει, ο καθένας με τον τρόπο του. Θα αναφέρω δύο παραδείγματα, τα οποία με συγκίνησαν για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Το πρώτο είναι ο ορισμός της αλληλεγγύης.
    Πέρσι, ένα μεσημέρι μαγείρευα στο Πεδίον του Άρεως, όταν ξαφνικά με πλησιάζει ένας ηλικιωμένος άντρας και με ρωτά τι κάνω εκεί. Από τα ρούχα του φαινόταν φτωχός άνθρωπος και πίστεψα ότι ήθελε να μου ζητήσει φαγητό. Όταν του εξήγησα τι έκανα, ξέσπασε σε λυγμούς και δεν μπορούσα να τον συνεφέρω με τίποτα! Και τότε ο παππούς έκανε κάτι που μου έσκισε την καρδιά στα δύο. Έβγαλε από μία σακούλα μια φραντζόλα ψωμί και την έκοψε στη μέση. Κλαίγοντας μου είπε: "Λεβέντη μου, λεφτά δεν έχω, ούτε φαγητό να σου δώσω, μονάχα αυτήν τη φραντζόλα ψώνισα σήμερα. Σου δίνω τη μισή για να φάνε κι άλλοι άνθρωποι. Πάρ' τη, σε παρακαλώ, αυτό που κάνεις είναι πολύ σημαντικό".
    Τρελάθηκα! Το βράδυ σκεφτόμουν το περιστατικό και κατέληξα πως αυτό ακριβώς είναι η αλληλεγγύη. Να προσφέρεις κάτι από το υστέρημα, όχι από το περίσσευμά σου. Το άλλο παράδειγμα αφορά μια κυρία της καλής κοινωνίας, η οποία είναι σύζυγος πολύ γνωστού εφοπλιστή και μου φέρνει πολύ συχνά, μόνη της πάντα, δεκάδες σακούλες με φαγητό, για να έχω αποθέματα και να μην ξεμένω. Μόνο μία χάρη μου έχει ζητήσει. Να μη μάθει ποτέ κανείς το όνομά της».
    Κατά καιρούς έχουν προσεγγίσει τον Κώστα αρκετοί φορείς αλλά και μεγάλα σούπερ μάρκετ, για να τον βοηθήσουν στο έργο του. Ουδέποτε αποδέχτηκε κάποια από τις προτάσεις τους. «Υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από αυτού του τύπου τις "βοήθειες" και δεν θέλω να τους κάνω τη χάρη. Θα προχωρήσω μόνος μου, συντροφιά αποκλειστικά και μόνο με ανθρώπους που στέκονται δίπλα μου από καρδιάς.
    Οι εταιρείες, η Εκκλησία ή άλλοι φορείς πιστεύουν ότι οι άποροι είναι ζώα που θα τους πετάξουν λίγο φαγητό και αυτοί θα τρέξουν να τους γλείψουν το χέρι. Όμως, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη κάτι περισσότερο. Κάποιον να τους ακούσει, να επικοινωνήσει ουσιαστικά μαζί τους την ώρα που μοιράζονται ένα πιάτο φαΐ. Αυτό είναι που τους λείπει, όχι η ελεημοσύνη της κακιάς ώρας».
    Την ώρα που συζητάμε με τον Κώστα το συνεργείο του γαλλικού Canal Plus –που έχει φτάσει στο μεταξύ– τραβάει πλάνα από την αυτοσχέδια κουζίνα του. Μια μεσόκοπη περαστική κυρία ρωτά τη γαλλόφωνη δημοσιογράφο Αγγελική Κουρούνη και τον καμεραμάν Χριστόφορο Γεωργούτσο από πού είναι. Όταν της απαντούν «από τη Γαλλία», εκείνη αρχίζει να φωνάζει: «... Δείξτε τα, δείξτε, να δουν τα χάλια μας». Ο Κώστας παρεμβαίνει ευγενικά: «Όχι, κυρία μου, δεν είναι εδώ για να δείξουν τα χάλια μας, αλλά την αλληλεγγύη μας. Το ξεχασμένο μας φιλότιμο που ξυπνά και πάλι έπειτα από 20 χρόνια χειμερίας νάρκης».
    Πίσω, ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών συλλέγει πληροφορίες για την κουζίνα. Όταν μαθαίνουν ότι ο Κώστας είναι άνεργος και, παρ' όλα αυτά, προσφέρει δωρεάν φαγητό σε άπορους, δείχνουν έκπληκτοι. Ο άντρας ρωτά πώς μπορούν να βοηθήσουν κι εκείνοι. «Πείτε στη φράου Μέρκελ να μη μας ζορίζει τόσο πολύ...» λέει κομματάκι ειρωνικά μια κυρία, η οποία συχνά-πυκνά φέρνει τρόφιμα στον Κώστα. «Αυτό, μάλλον, πρέπει να το πει ο πρωθυπουργός σας...» απαντά ο ετοιμόλογος Γερμανός, ανταποδίδοντας με ένα χαμόγελο. Δειλά-δειλά οι πρώτοι «θαμώνες» της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» κάνουν την εμφάνισή τους στο πλακόστρωτο του Θησείου. Το μενού σερβίρει σήμερα κοτόπουλο με μανέστρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.Κατάργηση διάταξης που δίνει ασυλία σε μορφές δωροδοκίας ζητά το ΠΑΣΟΚ

ProtoThema.gr
    Την άμεση κατάργηση νομοθετικής διάταξης που προβλέπει πως δεν συνιστά δωροδοκία υπαλλήλου η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης ζητά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση.
    Η εν λόγω ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο περι ναρκωτικών του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο ψηφίστηκε στις 06.03.2013. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «από τα πρακτικά προκύπτει ότι η νομοτεχνική διατύπωση της διάταξης δεν αποτύπωσε σωστά την πρόθεση των βουλευτών που εισηγήθηκαν την διάταξη, μιας και αυτοί απέκλειαν κάθε οικονομικό αντάλλαγμα» και προσθέτει «Σε κάθε περίπτωση όμως και επειδή κάθε γενικού χαρακτήρα διάταξη σε τέτοια θέματα, μπορεί να ερμηνευτεί – ή παρερμηνευτεί – ως πρόθεση «κάλυψης» κρουσμάτων διαφθοράς, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ζητά από την Κυβέρνηση την άμεση κατάργησή της. Στα θέματα διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς δεν μπορεί να υπάρχουν σκιές και αμφισβητήσεις».

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης

thessalonikimaxibasketball.gr - maxibasketballthessaloniki2013.gr
                                                                                              
Η παρουσίαση του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MAXIBASKETBALL THESSALONIKI 2013 στο Ολυμπιακό Μουσείο (12/4)
    Απομένουν 90 μέρες για το τζάμπολ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων, στις 12 Ιουλίου και η προετοιμασία για μια διοργάνωση τεραστίων διαστάσεων (με δεκάδες ομάδες και χιλιάδες αθλητές) κυλά σε πυρετώδεις ρυθμούς.
    Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης και η Οργανωτική Επιτροπή του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Maxibasketball Θεσσαλονίκη 2013 (12- 21 Ιουλίου), παρουσίασαν τη διοργάνωση καθώς και το εθελεντικό της πρόγραμμα, στο Ολυμπιακό Μουσείο, στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
    Υποδέχθηκαν δύο στελέχη της FIMBA, τον Φιλανδό Γιούχα Βετάνεν (CEO Europe FIMBA) και ο Σλοβένος Βίνσενς Μπούταλα (επικεφαλής της ευρωπαϊκής επιτροπής Maxibasketball), που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθούν σχετικά με την προετοιμασία. Ο Γιούχα Βετάνεν δήλωσε ενθουσιασμένος από την ποιότητα των εγκαταστάσεων καθώς και τη λειτουργία της διοργάνωσης σε κάθε επίπεδο και τόνισε ότι, «όταν πριν από απτά χρόνια συμφωνούσε στην ανάθεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Θεσσαλονίκη, ήξερε ότι έκανε το σωστό».
    Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος κ. Θανάσης Παπαγεωργίου και έδωσε το παρών ο υπουργός Μακεδονία- Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου, αρωγός στην προσπάθεια διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στο σχετικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη ως πόλο έλξης βετεράνων αθλητών από όλο το κόσμο.
    Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του μελών του Συνδέσμου για την προετοιμασία της διοργάνωσης και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά.
    Στην παρουσίαση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Δήμου Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης καθηγητής κ. Γιώργος Δογάνης και η κα Χριστίνα Ευαγγελινού, πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών.
    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κ. Πάρης Πετράς παρουσίασε ορισμένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της μεγάλης διοργάνωσης. Ακολούθως, έγινε η παρουσίαση του εθελοντικού προγράμματος από τον υπεύθυνο εθελοντών κ. Βασίλη Παπαχαρίση.
    Το παρών έδωσαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου και της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου, πολλοί βετεράνοι αθλητές και άνθρωποι του μπάσκετ και γενικότερα του αθλητισμού.
    Αναμεσά τους, ο Γιώργος Λυσσαρίδης και ο Θόδωρος Μπαχάρογλου (μέλη της οργανωτικής επιτροπής), ο Νίκος Μεντηλίδης (αντιπρόεδρος της διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος εγκαταστάσεων της διοργάνωσης), ο Χρήστος Γαλαζούλας (καθηγητής ΤΕΦΑΑ και μέλος ομάδας εργασίας του Παγκοσμίου), εκπρόσωποι της ΕΚΑΣΘ, ο γενικός γραμματέας Αντώνης Μαυρογένης και ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΘ, Αλέκος Κατσιάνης. Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόφιλος Πατέλης, διαιτητές του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης (Γεωργιάδης, Φούφης, Πουρσανίδης), ο Στέλιος Κουκουλεκίδης (πρώην διεθνής διαιτητής- ΚΕΔ ΕΚΑΣΘ και ενεργό μέλος της διοργάνωσης σε θέματα διαιτησίας), οι Λουκάς Μυλόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος και Φώτης Φωτιάδης (βετεράνοι διαιτητές), ο πρώην αστυνομικός διεθυντής Νικηφόρος Τζατζάκης, ο Σπύρος Κέλλης, ο Γιάννης Τσιμπής, ο Γιάννης Αθαναηλίδης.
    Τέλος, το παρών έδωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής κ. Νίκος Σαπουντζής και η επικεφαλής της διεύθυνσης του ΕΟΤ Β. Ελλάδος κα Περσεφόνη Τρίχα.
    Την παρουσίαση συντόνισε ο Γιώργος Παρισόπουλος, με τη διπλή ιδιότητα του μέλους του Συνδέσμου Βετεράνων και του γενικού γραμματέα της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Το Bikini δεν ανακαλύφθηκε πρόσφατα !!!
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
9.Ψαρεύοντας με… ξυλοπόδαρα!
Ευαγγελία Αναστασάκη
perierga.gr
    Τα ξύλινα παλούκια μπήγονται στα ρηχά της θάλασσας και οι επίδοξοι ψαράδες κάθονται εκεί με τις ώρες περιμένοντας το ψάρι να πιαστεί στο αγκίστρι. Στην περιοχή Tangalle της Σρι Λάνκα οι ψαράδες επιλέγουν έναν παράξενο τρόπο ψαρέματος χωρίς να χρησιμοποιούν βάρκα, αυτό που οι ντόπιοι ονομάζουν «ψάρεμα σε ξυλοπόδαρα». Παραδοσιακός τρόπος μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, με τους παλαιότερους να διδάσκουν στους νεότερους τα μυστικά της τέχνης τους.
    Απαραίτητη προϋπόθεση η μεγάλη υπομονή αν και πάντα επιβραβεύεται όλη η διαδικασία με ένα καλό αποτέλεσμα. Ο φωτογράφος Kimberley Coole ήταν από τους τυχερούς που κατάφερε να απαθανατίσει στο φακό του το παράξενο αυτό… σπορ αλλά και ορισμένες από τις πιο ασυνήθιστες εικόνες αλιείας στην περιοχή, αν και όχι τόσο για τους ντόπιους.
10.Η τεμπελιά «ίσως οφείλεται σε γενετική προδιάθεση»!

tovima.gr
Periergos
    Τα γονίδιά μας φαίνεται ότι ευθύνονται για το αν απολαμβάνουμε τη γυμναστική ή αν προτιμούμε να ξαπλώνουμε με τις ώρες στον καναπέ. Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μισούρι, που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, η ενεργητικότητά μας ενδεχομένως να οφείλεται σε γονιδιακή προδιάθεση.
    Στο πλαίσιο των πειραμάτων τους, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν γενετικά τροποποιημένα ποντίκια τα οποία έφεραν συγκεκριμένες γονιδιακές μεταλλάξεις που τους δημιουργούσαν την προδιάθεση να είναι είτε υπερδραστήρια, είτε τεμπέλικα.
    «Δείξαμε ότι κάποιος θα μπορούσε να είναι τεμπέλης, λόγω γενετικής προδιάθεσης» εξηγεί ο καθηγητής από το Κολέγιο Κτηνιατρικής του πανεπιστημίου, Φρανκ Μπουθ. «Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελεί σημαντικό βήμα για την αναγνώριση των βασικών αιτιών γύρω από την παχυσαρκία στον άνθρωπο, δεδομένων των δραματικών εξελίξεων σε ό,τι αφορά την παιδική παχυσαρκία, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ».
    «Για παράδειγμα, κάποιος που έχει τη γενετική προδιάθεση η οποία οδηγεί στην έλλειψη κινήτρου για γυμναστική, έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει παχύσαρκος συγκριτικά με κάποιον άλλον» υποστηρίζει ο δρ Μπουθ.
Η μελέτη
    Οι ερευνητές έβαλαν τα ποντίκια σε κλουβιά με τροχούς για τη γυμναστική τους και κατέγραψαν τις κινήσεις των τρωκτικών για ένα διάστημα έξι ημερών. Στη συνέχεια επέλεξαν τους 26 πιο δραστήριους «δρομείς» και τους οδήγησαν σε αναπαραγωγή και το ίδιο έκαναν και με τα 26 πιο τεμπέλικα πειραματόζωα. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε για δέκα γενιές.
    Είδαν λοιπόν ότι η ομάδα των «δρομέων» έτρεχε στον τροχό 10 φορές περισσότερο συγκριτικά με εκείνη των τεμπέλικων τρωκτικών. Έπειτα οι επιστήμονες μελέτησαν τα επίπεδα μιτοχονδρίων (των «εργοστασίων» παραγωγής ενέργειας των κυττάρων) στα μυϊκά κύτταρα των ποντικιών, συνέκριναν τη σωματική τους σύνθεση (π.χ. ποσοστό λίπους) και προχώρησαν σε γονιδιακή αξιολόγηση μέσω των αλληλουχιών RNA του κάθε τρωκτικού.
    «Παρά το γεγονός ότι οι διαφορές ως προς τη σωματική σύνθεση και τον αριθμό των μιτοχονδρίων στα μυϊκά κύτταρα ανάμεσα στις δύο “οικογένειες” ήταν μικρές, ωστόσο καταφέραμε να εντοπίσουμε ξεκάθαρες γονιδιακές διαφορές» υποστηρίζει ο ερευνητής Μάικλ Ρόμπερτς.
    «Συγκεκριμένα από 17.000 διαφορετικά γονίδια σε ένα μέρος του εγκεφάλου, εντοπίσαμε 36 γονίδια τα οποία παίζουν βασικό ρόλο ως προς την προδιάθεση για σωματική άσκηση» τονίζει ο ίδιος.
    Σε επόμενη φάση, οι επιστήμονες σκοπεύουν να βρουν την ακριβή επίδραση του κάθε γονιδίου ξεχωριστά στην όρεξη για σωματική άσκηση των πειραματόζωων.
ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
11.Να συζητηθεί στη Βουλή το Μνημόνιο, λέει ο γ.γ. του ΑΚΕΛ
ProtoThema.gr
    Είναι στοιχειώδης υποχρέωση της Κυβέρνησης, εάν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία τους στην Κύπρο, να παραπέμψει το μνημόνιο προς συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας πως για το θέμα της πώλησης του χρυσού θα έπρεπε να αποφασίζουμε εμείς και όχι ο οποιοσδήποτε άλλος.
    Kληθείς να σχολιάσει τη θέση του Προέδρου της Kυπριακής Βουλής για συζήτηση του μνημονίου στο Σώμα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η Βουλή θα πρέπει να τοποθετηθεί, προσθέτοντας ότι «είναι αστείο το επιχείρημα που ακούω από την πλευρά του Υπουργού Οικονομικών ότι έχει τεθεί και έχει συζητηθεί ένα μεγάλο μέρος του μνημονίου, θα τεθούν και τα διάφορα νομοσχέδια και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η συνολική συζήτηση στη Βουλή».
    Σε ερώτηση κατά πόσον συμφωνεί να πωληθεί ο χρυσός όπως προνοεί το μνημόνιο, ο κ. Κυπριανού απάντησε πως «αυτά θα έπρεπε να συζητηθούν μέσα σε ένα ευρύ φάσμα και όχι να αποφασίζει το Eurogroup ότι θα πρέπει να πωληθεί ο χρυσός. Εμείς θα έπρεπε να αποφασίζουμε γι’ αυτά τα ζητήματα και όχι ο οποιοσδήποτε άλλος».
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
12.Προϊόντα δεύτερης κατηγορίας στέλνουν πλέον στην Ελλάδα οι πολυεθνικές
    Προϊόντα δεύτερης κατηγορίας προσανατολίζονται να προωθούν στην Ελλάδα πολυεθνικές επιχειρήσεις λόγω της παρατεταμένης κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων καταναλωτών.
    Μεγάλοι όμιλοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, κατατάσσουν την Ελλάδα στη δεύτερη κατηγορία προορισμών για τα προϊόντα τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό που δέχονται από παράλληλες εισαγωγές.
    Συνεπώς, στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων καταλήγουν φθηνότερα μεν προϊόντα, τα οποία ωστόσο είναι και χαμηλότερης ποιότητας.
    Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, χονδρεμπορικές εταιρείες, που διαθέτουν και δίκτυο καταστημάτων λιανικής, προμηθεύονται επώνυμα προϊόντα γνωστών πολυεθνικών ομίλων από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ιταλία, καθότι η προμήθεια από αυτές τις χώρες γίνεται σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με την αγορά στην Ελλάδα.
    Στη συνέχεια, τα χονδρεμπορικά δίκτυα προωθούν τα εν λόγω υποδεέστερα προϊόντα στην ελληνικά αγορά, παρουσιάζοντάς τα ως φθηνότερα συγκριτικά με τα ανταγωνιστικά αγαθά.
    Παρά ταύτα, τα προϊόντα αυτά έχουν μεν την ίδια γενική ονομασία αλλά δεν είναι τα ίδια.
    Είναι προϊόντα προηγούμενης γενιάς και όχι τελευταίας τεχνολογίας, και έχουν κατασκευαστεί για χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, διότι είναι φθηνότερα και ανταποκρίνονται περισσότερο στην αγοραστική δύναμη των χωρών αυτών
Πρίν απο αρκετά χρόνια, οι Γάλλοι όταν είχαν ελαττωματικά προ'ι'όντα, τους έβαζαν σημείωση ''bon pour l' orient''. Μιά απο τα ίδια, λοιπόν...

13.Είναι ελληνικό επώνυμο ο «παπαράτσι»;
Ευαγγελία Αναστασάκη
24grammata.com
    Η ιστορία της παγκόσμιας, πλέον, λέξης παπαράτσι (ιταλ.: paparazzi) ξεκίνησε, το 1959, από τον Ιταλό σκηνοθέτη Federico Fellini κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Γλυκιά Ζωή (La dolce Vita). O Fellini απέδωσε αυτό το παρατσούκλι σε έναν από τους φωτορεπόρτερ της ταινίας του, με αποτέλεσμα να διαδοθεί παγκοσμίως και να προσδιορίζει τον “αδιάκριτο φωτορεπόρτερ”. Ο καθηγητής Μπρούνο Μιλιορίνι αναφέρει ότι ο Φελίνι δανείστηκε αυτό το όνομα από το μυθιστόρημα του Άγγλου George Gissing (1857-1903) , “by the Ionian sea”, το οποίο είχε γραφτεί το 1901, αλλά μεταφράστηκε στα Ιταλικά το 1957.
    Στο έργο αυτό ο Gissing αναφέρει κάποιον ξενοδόχο στο Καταντζάρο με το ελληνικό όνομα Papasaratsis (: prete sellaio, παπάς-σελοποιός). Αυτό το όνομα άρεσε στο Φελίνι και το έδωσε σε ένα από τους φωτογράφους της ταινίας του. O Παπασαράτσης (στα ελληνικά γνωστό και το επώνυμο Παπασαμαράς), λοιπόν, κατέληξε να γίνει ο γνωστός μας παπαράτσι. Ας μην υποτιμήσουμε και την προσωπική άποψη ότι, ίσως, ο Γκίσινγκ παράκουσε το “Παπασαράντης” (διαδεδομένο, μέχρι σήμερα, στην περιοχή της Καλαβρίας) και το έγραψε ως Παπασαράτσης. Αυτό, όμως, μόνο, ο Γκίσινγκ μπορεί να το επιβεβαιώσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου