Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1106

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1106
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’δεκαπεντάδα’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Ξανά στο εδώλιο σήμερα ο Π. Ψωμιάδης
2.Οι φωτογραφίες από τις Σκουριές που σοκάρουν.
3.Σάλος από το νέο mea culpa του ΔΝΤ
4.Δένδιας: Κανένα από τα θύματα στη Μανωλάδα δεν θα απελαθεί
5.Γκεριγκσό’ι’μπλε: Κίνδυνος χρεοκοπίας της Κύπρου και της Ελλάδας
6.Στη δημοσιότητα τα ποσά που έλαβε η Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων
7.Οι σκληρές αλήθειες των Π. Τόμσεν και Σ. Σταυρίδη
8.ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ
9.Deutsche Welle: Μέρκελ όπως Χίτλερ;
10.ΚΡΗΤΗ: Μήνυμα αποφασιστικότητας και λεβεντιάς
11."Μαχαίρι" στους ανώτατους.20% μείωση στον αριθμό αξιωματικών με τη νέα δομή
12.Επιστολή-κόλαφος από σύζυγο στρατιωτικού: "οι γείτονες δίνουν φαγητό στα παιδιά μου"!
13.Επιστολή προέδρου ΔΣ/ΜΤΣ
14.Νέο επεισόδιο με Στάη στην ΕΡΤ - Ποια είδηση αρνήθηκε να εκφωνήσει;
15.Το Reuters... πέθανε τον Σόρος!

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Ξανά στο εδώλιο σήμερα ο Π. Ψωμιάδης
    Στο εδώλιο του μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης θα καθίσει σήμερα ο έκπτωτος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση.
    Τη μήνυση είχε υποβάλλει ο περιφερειακός σύμβουλος Μ. Τρεμόπουλος διότι ο Π. Ψωμιάδης σε τηλεοπτικές εκπομπές είχε αναφέρει περί ψήφου στο ευρωκοινοβούλιο του Μ. Τρεμόπουλου «για να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία».
ΓΙΑΤΙ, ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ???????? ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΡΩΤΑΩ !!!!!
    Μάλιστα για το ίδιο θέμα ο περιφερειακός σύμβουλος έχει καταθέσει και αγωγή κατά του έκπτωτου περιφερειάρχη ζητώντας 300.000 ευρώ.

2.Οι φωτογραφίες από τις Σκουριές που σοκάρουν.

www.newsbomb.gr
Οι οικολογικές οργανώσεις που είναι;
Για το κράτος γνωρίζουμε.... Σε καταστολή....!
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Σάλος από το νέο mea culpa του ΔΝΤ
Κάποια στιγμή, σταματάει το μυαλό του ανθρώπου με αυτά που μαθαίνει. Και επιμένουν…Μα δεν υπάρχει κανένας να τους σταματήσει ?
Εάν τους πάνε σε δικαστήριο, θα καταδικαστούν για πλημέλημμα, ενώ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΝΥΧΟΚΟΦΤΗ. Και άλλους πολλούς ακόμα.
ΑΚΡΑΙΟ ? Ισως. ΣΩΣΤΟ ? Αναμφισβήτητα.
    Νέο λάθος από το ΔΝΤ θέτει υπό σφοδρή αμφισβήτηση τις πολιτικές του. Οι θεωρητικοί της λιτότητας ομολόγησαν ένα καθοριστικό λάθος στη μελέτη τους, αλλά επιμένουν ότι τα συμπεράσματά τους είναι ορθά. Η ομολογία έγινε όταν κλιμακώθηκε εκ νέου αυτές τις μέρες η αντιδικία ανάμεσα στους «θεωρητικούς» της λιτότητας του ΔΝΤ και σε αυτούς που τους καταλογίζουν λάθη στους υπολογισμούς, επισημαίνει σήμερα στις οικονομικές της σελίδες η συντηρητική εφημερίδα Φιγκαρό.
    Καθηγητές οικονομίας στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σήμερα, η Κάρμεν Ράινχαρτ και ο Κένεθ Ρόγκοφ κατείχαν στο παρελθόν υψηλές θέσεις στο ταμείο, για λογαριασμό του οποίου εκπόνησαν το 2010 την διαβόητη πλέον μελέτη τους για τα αποτελέσματα των πολιτικών λιτότητας.
    Πολλοί άλλοι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για σφάλματα στην εργασία τους, ιδίως ο Πολ Κρούγκμαν —Νόμπελ Οικονομίας 2008— που επί μήνες στο ιστολόγιό του αναφερόταν στο «φιάσκο των Ράινχαρτ-Ρόγκοφ».
    Σε μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας, τρεις ερευνητές του πανεπιστήμιου της Μασαχουσέτης εξηγούν πώς προέκυψαν τα βασικά λάθη.
    Οι Τόμας Χέρντον, Μάικλ Ας και Ρόμπερτ Πόλιν ανέφεραν στην μελέτη τους, στο πλαίσιο της οποίας ζήτησαν —και έλαβαν— από τους Ράινχαρτ και Ρόγκοφ το λογιστικό φύλλο και τα δεδομένα που χρησιμοποίησαν, ότι υπήρξαν σφάλματα, παραλείψεις και αποκλεισμοί που οδήγησαν σε στρεβλά αποτελέσματα.
    Τα προβλήματα, έγραψαν, είναι κυρίως τρία:
πρώτο, οι Ράινχαρτ και Ρόγκοφ αφαίρεσαν επιλεκτικά χρονιές με υψηλά χρέη και μέσο ρυθμό ανάπτυξης
δεύτερο, χρησιμοποίησαν μια συζητήσιμη μέθοδο για να κατατάξουν τα κράτη.
τρίτο, μοιάζει να υπάρχει ένα λάθος στην μέθοδο αυτή, που αποκλείει τις χώρες με υψηλά χρέη που όμως διατηρούν έναν μέσο αναπτυξιακό ρυθμό.
    Και τα τρία αυτά προβλήματα προκαταλαμβάνουν τα αποτελέσματα των υπολογισμών των Ράινχαρτ-Ρόγκοφ και τείνουν να επιβεβαιώνουν το εκ των προτέρων συμπέρασμά τους.
    Με βάση τα προβλήματα αυτά, έμειναν έξω από τους υπολογισμούς πέντε χώρες: η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, ο Καναδάς και η Δανία.
    Το ΔΝΤ υποστήριξε ότι γενικά στις χώρες με λόγο χρέους προς ΑΕΠ που υπερβαίνει το 90%, το ποσοστό ανάπτυξης είναι αρνητικό (-0,1%) ενώ εάν γινόταν σωστά ο υπολογισμός, θα φαινόταν πως στην πραγματικότητα το μέσο ποσοστό ανάπτυξης των χωρών αυτών ήταν 2,2%.
    Έναντι της διεθνούς κατακραυγής, οι «θεωρητικοί της λιτότητας» αναγκάστηκαν για πρώτη φορά να απαντήσουν, ύστερα από για μήνες άρνηση παραδοχής του οιουδήποτε σφάλματος.
    Με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή τους, οι δύο οικονομολόγοι παραδέχθηκαν ότι η εργασία τους περιείχε ορισμένα «σφάλματα», επέμειναν όμως ότι «το κεντρικό συμπέρασμα» της έρευνάς τους συνεχίζει να ισχύει.
    «Μας προβληματίζει η διαπίστωση ότι υπάρχει ένα τέτοιο σφάλμα (. . .), παρά την προσπάθειά μας να είμαστε προσεκτικοί» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.
    Η Φιγκαρό διερωτάται πως είναι δυνατόν «το αίμα, ο ιδρώτας και τα δάκρυα που έχουν χυθεί από μεγάλη μερίδα των λαών της Δύσης να οφείλονται σε μια αδεξιότητα, στην κακή χρήση ενός λογιστικού φύλλου».

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Δένδιας: Κανένα από τα θύματα στη Μανωλάδα δεν θα απελαθεί
    Το κράτος... ομολόγησε. Θαραλλέα υπουργική παραδοχή κρατικής... ανυπαρξίας στο «φραουλο-δουλεμπόριο» της Ν. Μανωλάδας.
    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, έξω από το αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας «αποδέχθηκε» την απουσία του... δημοσίου τομέα από την περιοχή της Ν. Μανωλάδας. Παράλληλα έδωσε τέλος στις φήμες για συλλήψεις και απέλαση των θυμάτων μεταναστών, παρέχοντας το θεσμικό πλαίσιο για να μην γίνει.«Δεν έχω την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ όσον αφορά των ευρύτερο δημόσιο τομέα, το ευρύτερο κράτος, ότι δεν υπήρξε πάντοτε παρών. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που είναι απαραίτητες οι μεγάλες μεταρυθμίσεις που γίνονται» δήλωσε κ. Δένδιας. Συμπλήρωσε επίσης, «τέλος θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι ακόμα. Ουδείς από τα θύματα, είτε κρατείται, είτε υπάρχει η πιθανότητα να απελαθεί. Το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει μου επιτρέπει ευθέως να σας δηλώσω ότι έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση». Σημειώνεται ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει στην περίπτωση του Αιγύπτιου παράνομου μετανάστη στη Σαλαμίνα, που είχε βασανιστεί από τον ιδιοκτήτη φούρνου και τον γιο του.
    Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε επίσης, πως χθες υπεγράφη το σχετικό νομοθέτημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δίνει την αρμοδιότητα ελέγχων για την ανασφάλιστη εργασία στην Οικονομική Αστυνομία, και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον κ. Δένδια να πάει ο ίδιος στην περιοχή και να συντονίσει τις ενέργειες που αφορούν το δικό του πεδίο ευθύνης. «Νομιμότητα παντού» αυτό ήταν το νόημα της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με συνεργάτες των δύο πλευρών.
    Στόχος της Κυβέρνησης δεν είναι μόνο η σύλληψη των ενόχων αλλά να μπει ένα οριστικό τέλος στα φαινόμενα που διαδραματίζονται στην συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του «φραουλο-χρυσού» της Μανωλάδας. Παράλληλα συνομιλητές του Πρωθυπουργού υποστηρίζουν πως τέτοια γεγονότα δημιουργούν μια άσχημη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και στέλνουν λάθος μηνύματα.
    Στο μεταξύ χθες το βράδυ συνελήφθη ένας ακόμη 38χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για υπόθαλψη, γιατί όπως προέκυψε παρείχε χθες κατάλυμα στους τρεις καταζητούμενους «πιστολέρο» στην περιοχή Ρουπάκι Ηλείας.
Δεν επιδοκιμάζω με τίποτα αυτό που έγινε στην Μανωλάδα. Οι ένοχοι πρέπει να καταδικαστούν με τις βαρύτερες ποινές, και όχι μόνο για την συγκεκριμένη πράξη.
Έρχεται όμως ο άλλος, και σου λέει ότι
ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΛΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !
 Γιατί ? Για ανθρωπιστικούς λόγους ?
Ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα, για να καταλήξουμε εκεί που μας βολεύει. Είναι παράνομοι λαθρομετανάστες, και πρέπει να απελαθούν. Με ανθρωπιστικές διαδικασίες βεβαίως…

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
5.Γκεριγκσό’ι’μπλε: Κίνδυνος χρεοκοπίας της Κύπρου και της Ελλάδας
    ''Εάν δεν βοηθήσουμε, η Κύπρος θα οδηγηθεί χωρίς αμφιβολία στη χρεοκοπία, θέτοντας σε κίνδυνο και άλλες χώρες, όπως την Ελλάδα'' δήλωσε σε δραματικούς τόνους στη Γερμανική Βουλή ο Β. Γκεριγκσό’ι’μπλε .
    Συστημική απειλή για την Ευρωζώνη αποτελεί η Κύπρος, δήλωσε ο Β. Γκεριγκσό’ι’μπλε και ζήτησε από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να υπερψηφίσει το πακέτο για τη διάσωσή της.
    Ο κ. Γκεριγκσό’ι’μπλε επανέλαβε ότι «το πρόβλημα της Κύπρου ήταν ο υπέρογκος τραπεζικός τομέας» και τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς τη δραστική μείωσή του».
    Επισήμανε ότι, τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαβεβαιώνουν ότι η Κύπρος αποτελεί συστημική απειλή για άλλες χώρες της Ευρωζώνης, γεγονός το οποίο καθιστά την διάσωσή της αναγκαία.
    «Εάν δεν βοηθήσουμε, η Κύπρος θα οδηγηθεί χωρίς αμφιβολία στη χρεοκοπία, θέτοντας σε κίνδυνο και άλλες χώρες, όπως την Ελλάδα», τόνισε.
    Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη κατάσταση στην Ευρωζώνη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κατάσταση στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία αποδεικνύει ότι τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων φέρνουν αποτελέσματα, ενώ πρόσθεσε ότι σταδιακά επανέρχεται και η αξιοπιστία των αγορών.
    Η ψηφοφορία, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κομμάτων και τις δοκιμαστικές ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα. Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν το πακέτο, καθώς, όπως σημείωσαν, περιλαμβάνει όσα είχαν ζητήσει - την συμμετοχή των καταθετών στην διάσωση, αλλά την εξαίρεση εκείνων με καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ - ενώ αρνητική ψήφο θα δώσει η «οικονομική πτέρυγα» των Χριστιανοδημοκρατών, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη.
    Να καταψηφίσουν το πακέτο διάσωσης για την Κύπρο έχει ζητήσει, με επιστολή του προς όλους τους βουλευτές το νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), ενώ το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης απέρριψε χθες αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να μη διεξαχθεί η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.

6.Στη δημοσιότητα τα ποσά που έλαβε η Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων
ΕΚΑΝΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟ. 2.387.517.476,33 ΕΥΡΩ.
ΜΟΝΟ ! ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ…ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ….!!!!!
ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ, ΟΤΑΝ Η ‘’ΚΥΡΙΑ ΤΑΔΕ’’ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΙΠΟ ΛΑΜΟΓΟΣΚΥΛΟΛΟΊ΄ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΕΓΩ ΕΚΛΑΨΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΕΣ, ΕΝΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ.
‘’ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ,
ΣΥ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΓΕΛΑΓΕΣ ΧΤΕΣ
ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΟΣΑ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΧΤΙΣΕΙ
ΤΩΡΑ ΤΑΧΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ….»»
Πηγή: ΑΠΕ
www.imerisia.gr
    Στη δημοσιότητα δίνει το Υπουργείο Οικονομικών και η ΓΓ Αθλητισμού, όλα τα ποσά που έλαβε «η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004».
    Κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ανωνύμων εταιρειών, λειτούργησε η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004, όπως επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αναφέρει τα ποσά που έλαβε η Οργανωτική Επιτροπή από την ίδρυσή της.
    Από το έγγραφο προκύπτει επίσης ότι την εποπτεία της Οργανωτικής Επιτροπής ασκούσε η ειδική Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας (ΔΕΣΟΠ).
    Στη Βουλή, εκτός από τα στοιχεία που διαβιβάζει ο υπουργός Οικονομικών, απεστάλησαν και στοιχεία από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη αναφορικά με τα ολυμπιακά έργα.
    Και τα δύο έγγραφα διαβιβάστηκαν διότι ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης είχε απευθύνει ερώτηση στα δύο υπουργεία, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί καταστάσεις και αναλυτικοί πίνακες για την οικονομική διαχείριση από την Οργανωτική Επιτροπή του Αθήνα 2004.
    Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν υπάρχει πόρισμα ελέγχου για την Α.Ε. «Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων- Αθήνα 2004» από το Ελεγκτικό Συνέδριο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διότι ο λογιστικός και διαχειριστικός έλεγχος διενεργείται από το προαναφερόμενο συμβούλιο μόνο στους φορείς που εποπτεύει και επιχορηγεί, και ύστερα από σχετική εντολή του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού.
Το υπουργείο Οικονομικών
    Όπως διευκρινίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, βάσει της νομοθεσίας περί ανωνύμων εταιρειών, οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, εγκεκριμένες από ορκωτούς λογιστές, διαβιβάστηκαν στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, «προς ενημέρωση και τελική έγκριση». Επιπλέον, τα χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων- Αθήνα 2004 ΑΕ, συνολικού ύψους 459.396.016 ευρώ από της ιδρύσεως της, για τις αιτίες που αναφέρονται στις εκάστοτε διατάξεις καταβολής θεωρούνται επιχορηγήσεις προς την Οργανωτική Επιτροπή και δεν αυξάνουν το μετοχικό της κεφάλαιο.
Τα ποσά που καταβλήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων-Αθήνα 2004 είναι τα ακόλουθα:
    Α. Συμβατικές υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου προς την Οργανωτική Επιτροπή Αθήνα 2004 ΑΕ
236.992.475 ευρώ, ως επιχορήγηση του ελληνικού Δημοσίου για τη συμμετοχή του στον προϋπολογισμό της «Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων-Αθήνα 2004 Α.Ε.», για τη διαμόρφωση των ολυμπιακών αγώνων, βάσει φακέλου διεκδίκησης, σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας (ΔΕΣΟΠ), τον Ιούνιο του 2006.
45.500.000 ευρώ για τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στον προϋπολογισμό της «Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων- Αθήνα 2004 Α.Ε.», για τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων, βάσει φακέλου διεκδίκησης και σύμφωνα με απόφαση της ΔΕΣΟΠ, τον Φεβρουάριο του 2004.
    Β. Δράσεις του ελληνικού Δημοσίου που δεν αποτελούσαν συμβατικές υποχρεώσεις προς την ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 ΑΕ
52.824.652 ευρώ, για κάλυψη δαπανών απαλλοτριώσεων και αμοιβών τεχνικών συμβούλων ασφαλείας, σύμφωνα με απόφαση της ΔΕΣΟΠ, τον Αύγουστο του 2003.
14.673.532 ευρώ για απόδοση εσόδων από την έκδοση του ολυμπιακού επετειακού κέρματος των 500 δραχμών.
8.378.357 ευρώ για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, σύμφωνα με απόφαση της ΔΕΣΟΠ, τον Φεβρουάριο του 2004.
1.027.000 ευρώ για την προβολή της ολυμπιακής προετοιμασίας στην περιφέρεια.
100.000.000 ευρώ για τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στο Πρόγραμμα Ολυμπιακής Προετοιμασίας για δράσεις, έργα, προμήθειες που αφορούν κατά κύριο λόγο ανάγκες τρίτων φορέων και έχουν μεταολυμπιακή χρησιμότητα, σύμφωνα με απόφαση της ΔΕΣΟΠ, τον Φεβρουάριο του 2004.
    Όπως εξάλλου επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τον απολογισμό της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων- Αθήνα 2004 Α.Ε. και των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων που έχουν δημοσιευθεί, η Οργανωτική Επιτροπή διασφάλισε διαχειριστικό- ταμειακό πλεόνασμα ύψους 130,6 εκατ. ευρώ. Ο κ. Στουρνάρας υπογραμμίζει εξάλλου ότι, πέραν των όσων προβλέπονται στις γενικές διατάξεις περί ανωνύμων εταιρειών, εποπτικό ρόλο, σύμφωνα με τον συστατικό νόμο, ασκούσε το υπουργικό συμβούλιο μέσω της ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας (ΔΕΣΟΠ).
    Το πλαίσιο ανάθεσης για την παροχή υπηρεσιών και την προμήθεια αγαθών διεπόταν από τους κανονισμούς ανάθεσης παροχής υπηρεσιών και προμήθειας αγαθών, που εκδόθηκαν κατ' εξουσιοδότηση του συστατικού νόμου και οποίοι τροποποιήθηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση το 2001 και το 2004, ενώ διεπόταν και από τις κοινοτικές οδηγίες.
    Τέλος, ο κ. Στουρνάρας ενημερώνει το βουλευτή της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη ότι οι ισολογισμοί της Οργανωτικής Επιτροπής είναι δημοσιευμένοι από το Εθνικό Τυπογραφείο, στα Τεύχη ΑΕ και ΕΠΕ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε από τη δική του πλευρά, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, από το 2002 έως το 2004 εγκρίθηκαν ποσά ύψους 72.907.500 ευρώ για ολυμπιακά έργα στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού χρηματοδότησε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και μετά από συλλογική απόφαση την «Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004» με το ποσό των 198.324.651,52 ευρώ.
Η αναφερόμενη χρηματοδότηση κατανεμήθηκε ως εξής:
Ποσό 26.412.325,76 ευρώ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, με απόφαση το Δεκέμβριο του 1999.
Το ίδιο ποσό, 26.412.325,76 ευρώ, και πάλι τον Δεκέμβριο του 1999, για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων- Αθήνα 2004.
Ποσό 100.000.000 ευρώ με απόφαση του Απριλίου του 2004 για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΟΕΟΑ-Αθήνα 2004
Ποσό 45.500.000 ευρώ για δράσεις και έργα που αφορούσαν στη λειτουργία των εγκαταστάσεων και την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με απόφαση του Ιουλίου του 2004.
    Αναφορικά με το κόστος κατασκευής των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που είχε αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρει ότι όλες οι δαπάνες προέρχονταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και τις αρμόδιες φορολογικές αρχές.
    Η συνολική δαπάνη κατασκευής των έργων ανήλθε στο ποσό του 1.606.967.962,1 ευρώ.
    Για τις μελέτες των έργων διατέθηκε συνολικό ποσό 16.309.085,08 ευρώ.
    Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων ανέλαβε τη φύλαξη και τη συντήρηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που κατασκεύασε, καθώς και τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις που κατασκεύασε η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων/Ολυμπιακά Έργα 2004 του ΥΠΕΧΩΔΕ.
    Η δαπάνη συντήρησης και φύλαξης από 1.2.2007 περιήλθε στην «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ». Η δαπάνη φύλαξης έως 1.2.2007 ανήλθε στο ποσό των 4.863.473,11 ευρώ. Η δαπάνη συντήρησης ανήλθε στο ποσό των 28.748.788,52 ευρώ. Σύνολο: 33.612.261,63 ευρώ.
    Ανάμεσα στα ερωτήματα που είχε θέσει ο ερωτών βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ήταν «εάν έχει πραγματοποιηθεί επίσημος έλεγχος και δημοσιοποίηση των στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για τα ποσά που δαπανήθηκαν και με ποιες διαδικασίες από την Οργανωτική Επιτροπή-Αθήνα 2004» και «αν αληθεύει ότι ο απολογισμός της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004 εμφανίστηκε πλεονασματικός κατά 7 εκατ. ευρώ, αλλά όμως από τα συνολικά έξοδα των 2.271 εκατ. ευρώ αφαιρέθηκαν 462,7 εκατ. ευρώ που καταγράφηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό, ως επιχορηγήσεις».
    Ζητούσε επίσης να ενημερωθεί αν υπήρξε πόρισμα ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και γιατί δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί στοιχεία για τις αμοιβές των ατόμων που πλαισίωναν τον Οργανισμό «Αθήνα 2004».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
7.Οι σκληρές αλήθειες των Π. Τόμσεν και Σ. Σταυρίδη
Του Γιώργου Κράλογλου
george.kraloglou@capital.gr
Το έστειλε ο Κώστας Καρασιώτος
    Λέει κ. Τόμσεν της Τρόικας «κυνηγήστε πλούσιους φοροφυγάδες και μην κόβετε μισθούς». Λέει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Σταυρίδης, «πουλήστε το ζημιογόνο κράτος και γλιτώστε φόρους, μισθούς και συντάξεις». Απαντούν τα κόμματα «πληρώστε ιθαγενείς για να σώσουμε το κράτος-πατερούλη». Και εμείς τι κάνουμε; Ό,τι ακριβώς λένε όλα τα κόμματα.
    Αυτή είναι η αλήθεια ωμή, σκληρή και δεν χωράει απολύτως κανένα πρόχειρο αντίλογο. Εάν κάποιοι προβάλλουν ως αντίλογο ότι αυτά τα λένε ο προστάτης του μνημονίου κ. Τόμσεν και ένας μάνατζερ-επιχειρηματίας όπως ο κ. Σταυρίδης, που εξυπηρετούν συμφέροντα και άρα δεν δικαιούνται δια να ομιλούν. όπως έλεγε και ο μακαρίτης Κουτσόγιωργας, τους απαντώ (πριν το πουν) ότι αυτός δεν είναι αντίλογος. Είναι σκέτη κομματική τύφλα.
    Γιατί ούτε οι κ.κ. Τόμσεν και Σταυρίδης είναι το θέμα μας, ούτε οι καρέκλες που κάθονται, παρά το γεγονός ότι και οι δύο κάνουν απολύτως υπεύθυνα αυτό που έχουν αναλάβει. Προσωπικά, μάλιστα, απορώ πως δεν τα έχουν ακόμη βροντήξει να φύγουν.
    Το θέμα μας, κατά την άποψή μου, είναι αν έχουμε καταλάβει πως μας εκμεταλλεύονται εδώ και 40 χρόνια οι καραγκιόζηδες του σοσιαλισμού και του σοβιετισμού που μας παριστάνουν τον «πατερούλη», ενώ στην ουσία είναι οι «προστάτες» που κάθε βράδυ έρχονται στην γωνία να μας τα πάρουν.
    Αυτή είναι η αλήθεια και ζητάω συγνώμη που την παρουσιάζω με χυδαίο και αισχρό τρόπο. Αλλά η αλήθεια αυτή είναι από μόνη της χυδαία και αισχρή. Πάνω από 500.000 κομματικοί-πελάτες μπήκαν στο κράτος παριστάνοντας τους υπαλλήλους την 20ετία 1987-2007. Την προηγούμενη δεκαετία 1977-1987 τακτοποιήθηκαν στο κράτος-πατερούλη 150.000 . Και τα τελευταία δύο χρόνια, πριν την κρίση του 2009, άλλες 50.000 τουλάχιστον.
    Και όλοι αυτοί για να δουλέψουν σε άχρηστους Οργανισμούς που δημιουργήθηκαν μόνο για να τους βολέψουν. Προστέθηκαν σε άχρηστες υπηρεσίες μελετών, Ινστιτούτων, Ερευνών, Αναλύσεων και άλλων κομπινοϋπηρεσιών του κράτους, που ουδέποτε προσέφεραν το παραμικρό, ουδέποτε προσέφεραν κάτι χρήσιμο. Ουδέποτε σχεδίασαν κάτι περισσότερο από μπούρδες που να δικαιολογούν ακόμη και την ύπαρξή τους σε μια άχρηστη θέση ενός άχρηστου Οργανισμού.
    Διαβάστε τις λίστες των χιλιάδων άχρηστων Οργανισμών που συντηρούμε με τα λεφτά μας, με τους φόρους μας, με τις περικοπές μας και με τα χαράτσια μας, και εξηγείστε (όποιος καταλάβει τη σημασία όλων αυτών των κομματικών Οργάνων του ελληνικού σοβιετισμού) και σε εμάς τη χρησιμότητά τους.
    Ένας κρατικός Οργανισμός που είχε στελεχωθεί (περιέργως) από ικανά και αξιόλογων προσόντων στελέχη, η ΕΤΒΑ, πνίγηκε στο πέλαγος των κομματικών σκοπιμοτήτων. Τη βύθισε η κομματική κουτοπονηριά της κρατικοποίησης των ναυπηγείων.
Τη θυμάται τώρα κανείς; Την αναζητά κανείς την ΕΤΒΑ; Κανείς απολύτως.
    Η ΑΤΕ ήταν η Τράπεζα μέσα από την οποία παίχτηκαν πάμπολλα παιχνίδια σκοπιμοτήτων, πάλι με τα λεφτά των φορολογούμενων που πήγαιναν σε απίθανες αγροτικές σπατάλες και κομπίνες.
Τη θυμάται κανείς για άλλο λόγο, εκτός από τα λεφτά που του έφαγε; Τη νοσταλγεί κανείς εκτός από τους «προστάτες» που την εκμεταλλεύτηκαν;
    Ο κρατικός Σκαραμαγκάς κουρελιάστηκε και θυσιάστηκε στον βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων. Νοιάζεται κανείς τώρα για την τύχη του;
    Η κρατική Ολυμπιακή πήρε από τις τσέπες μας 2.5 δισ. ευρώ. Ξέρει σήμερα κανείς που είναι τα γραφεία της και πόσοι δουλεύουν;
    Βγήκαν μαύρες σημαίες και χάλασε ο κόσμος για τον κρατικό ΟΤΕ για να μην πάει στα χέρια των ιδιωτών, και ας πληρώναμε τις τηλεφωνικές παροχές στη μαύρη αγορά. Είπε κανείς μπράβο στην Cosmote που, στα χέρια των ιδιωτών, πήρε διεθνές βραβείο για την αποτελεσματικότητά της στην εξυπηρέτηση πελατών;
    Τα κρατικά λιπάσματα που έβαλαν τους φορολογούμενους να πληρώσουν χρυσές τις απολύσεις των κρατικών υπαλλήλων και τις ζημιές τους, τα θυμάται κανείς σήμερα;
    Έτσι ακριβώς είναι και το υπόλοιπο σοβιετικό κράτος-επιχειρηματίας που έστησαν οι πονηροί της μεταπολίτευσης, για να ζούνε με τα λεφτά όσων δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα με οποιαδήποτε ιδιότητα.
    Έτσι είναι οι Οργανισμοί του, τα Ινστιτούτα του, τα Ερευνητικά του Κέντρα, οι Δήμοι του, οι Εταιρίες των Δήμων του και οτιδήποτε ελέγχεται από κρατικές υπηρεσίες.
    Αυτό το κράτος με τα μονοπώλιά του και τις απαιτήσεις τους στραγγαλίζει τώρα ό,τι έχει μείνει στην ιδιωτική οικονομία και τις ιδιωτικές βιομηχανικές και άλλες επιχειρήσεις που απασχολούν ακόμη 600.000-800.000 εργαζόμενους.
    Και ενώ εμείς, ως οι τελευταίοι τροχοί της κρατικής άμαξας, είμαστε μόνο για να πληρώνουμε, κάνουμε επανάσταση (όσοι κάνουμε) αν ακούσουμε ότι πρέπει να πωληθεί κρατική επιχείρηση για να φέρει επιτέλους κάποια λεφτά, έστω και με την πώλησή της. Την ίδια στιγμή, και ενώ πληρώνουμε το κράτος για να μας υπηρετήσει, ανεχόμαστε την ανικανότητά και τις πολιτικές σκοπιμότητες στη φοροδιαφυγή.
    Είναι ή δεν είναι αλήθειες αυτές; Αυτά δεν είπαν με τον τρόπο τους και οι κύριοι Τόμσεν και Σταυρίδης;

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
8.ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ
Μόνο τα καπάκια της ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ τους λείπουν…
ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
9.Deutsche Welle: Μέρκελ όπως Χίτλερ;
Καλά λοιπόν, την ‘’βάφτισα’’ ΧΙΤΛΕΡΜΕΡΚΕΛ
    Η Άγκελα Μέρκελ όλο και περισσότερο απεικονίζεται σε χώρες της ΕΕ ως ένας νέος Χίτλερ.    Μήπως αυτό σημαίνει ότι η πολιτική κουλτούρα της Ευρώπης έχει αποτύχει;
    Με αυτές τις λέξεις αρχίζει το άρθρο της Deutche Welle το οποίο αναλύει το πώς οι Ευρωπαίοι συνέδεσαν το όνομα της γερμανίδας καγκελαρίου με τον ηγέτη των Ναζί Αδόλφο Χίτλερ.
    “Ολα ξεκίνησαν στην Ελλάδα. Πριν απο περίπου 3 χρόνια οργισμένοι Αθηναίοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κι ένα απο τα πανό τους έδειχνε τη γερμανίδα καγκελάριο ντυμένη με τη στολή των SS. Από τότε οι συγκρίσεις με το ναζισμό δεν έχουν σταματήσει. Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας της Μέρκελ για τους διαδηλωτές είναι κάτι σαν την κατοχή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου”.
    Το δημοσίευμα συνεχίζει: “Περίπου 70 χρόνια μετά, πολλοί Έλληνες για ακόμη μια φορά είναι τα θύματα: Το ποσοστό των αυτοκτονιών στη χώρα έχει αυξηθεί κατά το ένα τρίτο, ενώ λιγότεροι από ένας στους δύο νέους στην Ελλάδα έχουν δουλειά. Υπάρχει πρόβλημα καθημερινής επιβίωσης, καθώς η κρίση επηρεάζει ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού”.
    Το ίδιο όμως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λέει το δημοσίευμα. Στην Κύπρο, οργισμένοι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες της Μέρκελ με το μουστάκι του Χίτλερ και τα πανό τους έγραφαν “Η ναζιστική Γερμανία είναι ακόμη ζωντανή”. Και στην Ισπανία, καθηγητής οικονομικών έγραψε πρόσφατα στη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα της χώρας ότι η Μέρκελ "σαν τον Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην υπόλοιπη Ευρώπη, αυτή τη φορά για να εξασφαλίσει οικονομικό ζωτικό χώρο.”

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.ΚΡΗΤΗ: Μήνυμα αποφασιστικότητας και λεβεντιάς

    Η συγκέντρωση στην Κρήτη ήταν δυναμική, ήταν μεγαλειώδης, ήταν συγκινητική.     Απέδειξε ότι σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι Συνάδελφοι είναι έτοιμοι όταν χρειαστεί να γίνουν μια γροθιά για να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο της Πατρίδας μας και των παιδιών μας. Να πολεμήσουν την απαξίωση και αποδυνάμωση που επιχειρείται στην Εθνική Άμυνα και στην Εσωτερική Ασφάλεια της χώρας.
    Απέδειξε ότι τη συντριπτική πλειοψηφία μας, δεν την αφορούν οι θεωρίες, τα αναχώματα, οι μικροπρέπειες, αλλά ο σκοπός και ο στόχος και με ποιό τρόπο αυτοί θα επιτευχθούν. Μακρύς ο δρόμος των διεκδικήσεων, μεγάλη και η ευθύνη όλων μας να πάμε έως το τέλος του ενωμένοι και να δικαιωθούμε.
    Απέδειξε ότι οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία Συνάδελφοι αποτελούν την πιο ομοιογενή κοινωνική ομάδα στη χώρα, γεγονός που της δίνει τεράστια κοινωνική και διεκδικητική ισχύ.
    Η Κρήτη δεν έστειλε μόνο μήνυμα ομοψυχίας, αποφασιστικότητας και ελπίδας.
Έστειλε και μήνυμα ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ.
''Η Κρήτη δεν μας δίδαξε μόνο ομοψυχία
Μας δίδαξε και λεβεντιά, όπου 'χει τα πρωτεία. ''
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣ

11."Μαχαίρι" στους ανώτατους.20% μείωση στον αριθμό αξιωματικών με τη νέα δομή

ONALERT    “Μαχαίρι” στους αξιωματικούς από βαθμό ταξιάρχου και πάνω. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το τελικό σχέδιο για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπει μείωση ανωτάτων κατά 20% σε πρώτη φάση και θα ακολουθήσει κι άλλη μείωση αργότερα.
    Το ερώτημα είναι πότε θα εγκριθεί και θα εφαρμοστεί η τελική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι είναι θέμα ημερών να πάει προς συζήτηση στην Βουλή και να τελειώσει το “σήριαλ” της νέας δομής. Πόσο νέα θα είναι βέβαια μένει να το δούμε.

12.Επιστολή-κόλαφος από σύζυγο στρατιωτικού: "οι γείτονες δίνουν φαγητό στα παιδιά μου"!
ONALERT
    Η σύζυγος ενός στρατιωτικού συνέταξε μια επιστολή-κόλαφο "γι΄ αυτούς με τα κουστούμια που νομίζουν ότι οι στρατιωτικοί δεν έχουν πρόβλημα". Και είναι μια επιστολή που κανονικά θα έπρεπε να τους προβληματίσει αλλά κυρίως να τους κινητοποιήσει.
Διαβάστε την επιστολή:
    Πήρα το θάρρος μετά από μια επιστολή που διάβασα από μία σύζυγο στρατιωτικού να στείλω και εγώ το δικό μου μήνυμα, με την παράκληση να τη δημοσιοποιήσετε.
    Είμαστε και εμείς στην ίδια μοίρα… μόνο που τα δικά μου τα παιδιά είναι 5 και 6 χρονών και δεν πηγαίνουν ακόμα φροντιστήρια .. αν και να ήταν μεγαλύτερα δεν θα πηγαίνανε πάλι γιατί το δάνειο του σπιτιού είναι 650 ευρώ και του αυτοκινήτου που κάθε χρόνο κάνουμε και από μία επιμήκυνση είναι 200 ευρώ. Σύνολο 850 ευρώ… ο σύζυγος παίρνει 1050 μετά από 12 χρόνια υπηρεσίας. Άρα μου μένουν 200 ευρώ να μπορέσω να πάρω μερικά πράγματα από το σούπερ μάρκετ... μιας και σε αυτό είναι αυξημένες οι τιμές.
    Έχω την τύχη να εργάζομαι τετράωρη στον ιδιωτικό τομέα και λέω έχω την τύχη γιατί με δυσκολία βρήκα και αυτήν.... εμείς έχουμε μεταθέσεις και δεν μας προτιμούν.....
    Πριν αγοράσουμε το διαμέρισμα όπως και πολύ άλλοι ήμασταν μια χαρά.... είχε μόνο ο σύζυγος τη δική του δουλειά και δεν μας έλειπε τίποτα. Το ψυγείο μας ήταν πάντα γεμάτο. Δυστυχώς τώρα δεν έχει ούτε τα απαραίτητα..... από τις 30 του μήνα μέχρι τη 10 έχουμε 50 ευρώ για να συνεχίσουμε τον μήνα!!
ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΥ, ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΑΛΑ;
    Αλλά δεν τους ενδιαφέρει.... δεν ντρέπομαι που οι γείτονες με δίνουν φαγητό για τα παιδιά μου.... γιατί ξέρω ότι δεν θα πεινάσουν…
    Ο άντρας μου ντρέπεται που στο σούπερ μάρκετ δίνουν στα παιδιά μου σοκολάτες κάθε φορά που πηγαίνουμε, αλλά εγώ όχι γιατί ξέρω ότι δεν μπορώ να τους πάρω. Η ψυχολογία του και το ηθικό του έχει πέσει πολύ.....
    Οι τράπεζες στέλνουν εξώδικα..... αλλά ποιος θα τα πληρώσει; Έχω βάλει 3 στην άκρη μέχρι τώρα....
    Δεν είμαστε στον τόπο μας και στις υπηρεσίες αναγκάζομαι να παίρνω γυναίκα να προσέχει τα παιδιά για να μπορέσω να πάω στη δουλειά.. ποιος πληρώνει ΚΥΡΙΟΙ την κυρία να τα προσέχει με τα 300 ευρώ τα δικά μου πρέπει να πληρώσω νερό, κινητό, κοινόχρηστα, ΔΕΗ!! Δεν φτάνουν όμως για τους λογαριασμούς..... Τα γνωρίζετε αυτά....
    Αυτοί με τα κουστούμια, όμως, νομίζουν ότι ενας στρατιωτικός δεν έχει πρόβλημα....
    Ήρθε τον προηγούμενο μήνα η ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα…γιατί δεν δέχονται διακανονισμό για 200 ευρώ.. θέλουν τα 130 μπροστά και τα υπόλοιπα σε μια δόση.. αν είχα δεν θα σας τα έδινα κύριε;  Λέει ο σύζυγος, και η απάντηση ποια ήταν; Στρατιωτικός είστε κύριε, δεν έχετε;
    Τέλος πάντων να μην σας κουράζω όπως οι περισσότεροι έτσι και εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε γάλα, ούτε τυρί για τα παιδιά μας..
    Ποιος μπορεί όμως να καταλάβει τη δική μου ψυχολογία....; Ποιος μπορεί να μου δώσει δύναμη για να μπορέσω να σταθώ δίπλα στον άντρα μου.... που κάθε φορά που έχει υπηρεσία μου λέει την ίδια κουβέντα…τι πάω αφού δεν την πληρώνομαι..
    Ποιος μπορεί να εξηγήσει στα παιδιά γιατί οι φίλοι μας έρχονται με σακούλες με ψώνια στο σπίτι μας. Έχω φτάσει ένα βήμα πριν την τρέλα! Μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό εσείς που οι τρόικα σας έβαλε τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι;
    Που υπάρχει δημοκρατία και δεν την βλέπουμε; Μπορείτε να μου εγγυηθείτε ότι η τράπεζα δεν θα με αφήσει στους δρόμους;
    Μια τελευταία ερώτηση.. γιατί στο δεξί χέρι φοράνε την ελληνική σημαία; Αφού την απαγόρευσε η τρόικα!!
    Περικοπές στους μισθούς και ας υπάρχουν άνεργοι στα ίδια μας τα σπίτια.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..
    Εύχομαι εσείς με τα μεγάλα τα κεφάλια και τα μακριά κουστούμια να έχετε και εσείς παιδιά που να σε λένε μαμά – μπαμπά πεινάω, δώσε με κάτι και εσεις να κλαίτε γιατί το ψυγείο είναι άδειο.. έτσι θα καταλάβεται πως περνάμε!

13.Επιστολή προέδρου ΔΣ/ΜΤΣ
ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
14.Νέο επεισόδιο με Στάη στην ΕΡΤ - Ποια είδηση αρνήθηκε να εκφωνήσει;
  www.newsbomb.gr
    Ταραχή χθες το απόγευμα στο ραδιομέγαρο! Τι έγινε τελικά;
    Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στη ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της χθεσινής απογευματινής σύσκεψης του δελτίου στις 19:00, με πρωταγωνίστρια την Έλλη Στάη.
    Όπως γράφει το Enimerosi24.gr, η δημοσιογράφος, παρουσία του διευθυντή ειδήσεων, Βασίλη Θωμόπουλου, της Οντίν Λιναρδάτου, του Γιώργου Ευθυμίου, της Κικής Αγγελοπούλου και άλλων στελεχών, αρνήθηκε να διαβάσει το «on» για τη δεξίωση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παρασκήνιο». Η παρουσιάστρια εκνευρισμένη μίλησε με υποτιμητικά σχόλια για την εφημερίδα, αλλά και την δεξίωση, με αποτέλεσμα στο ραδιομέγαρο να σημειωθεί ταραχή.
    Όταν ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης, Αιμίλιος Λιάτσος έδωσε εντολή να τηρηθεί το σενάριο των ειδήσεων όπως είχε αποφασιστεί αρχικά. Η Έλλη Στάη λέγεται ότι επέμεινε στην αρχική της άρνηση και πρότεινε η είδηση να διαβαστεί από άλλη δημοσιογράφο. Τελικά, για να μην κορυφωθεί η κρίση και σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί η ένταση, ο Αιμίλιος Λιάτσος, ζήτησε να προχωρήσει κανονικά το θέμα με άλλον δημοσιογράφο – υιοθετώντας, την πρόταση της παρουσιάστριας, συμπληρώνοντας όμως, ότι θα αποφασίσει για τα συνεχή κρούσματα με την Έλλη Στάη τα επόμενα 24ώρα.

15.Το Reuters... πέθανε τον Σόρος!
Τι λετε ρε παιδιά…..Αυτός ΄βεβαια δεν είναι αθάνατος, αλλά είναι ΑΠΕΘΑΝΤΟΣ ! (ψάξτε στο λεξικό)
www.newsbomb.gr/
    Σε γκάφα υπέπεσε το πρακτορείο Reuters καθώς ''πέθανε'' τον Τζορτζ Σόρος.
    Το διεθνές πρακτορείο, μάλιστα ανέβασε στην ιστοσελίδα του το προσχέδιο της νεκρολογία τους δισεκατομμυριούχου επενδυτή σημειώνοντας: "Ο Σόρος, ο οποίος πέθανε στις ΧΧΧ σε ηλικία ΧΧΧ" .
    Στη νεκρολογία του το πρακτορείο ανέφερε ότι έχει διαθέσει "περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω διαφόρων φιλανθρωπικών φορέων που ελέγχει ο ίδιος."
    Επονομαζόμενος ως "ο άνθρωπος που ξετίναξε την τράπεζα της Αγγλίας", ύστερα από μια επιδρομή στη λίρα στερλίνα, το Σεπτέμβριο 1992, που του απέφερε 1 δισεκατομμύριο δολαρίων εις βάρος του Βρετανού φορολογούμενου, αποτελεί παράδειγμα... κερδοσκόπου.
    Το πρακτορείο όταν αντιλήφθηκε για τη μεγάλη του γκάφα: "Το Reuters δημοσίευσε κατά λάθος μια νεκρολογία του χρηματιστή και φιλάνθρωπου Τζορτζ Σόρος. Εκπρόσωπος του ανέφερε ότι ο χρηματιστής είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του. Το πρακτορείο λυπάται για το σφάλμα του"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου