Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1096

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1096
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ΕΠΤΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1.Η προστασία των άγριων ζώων και η υποκρισία της οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και του κ. Μπουτάρη.
2.Αγρότης χάρισε τη σοδειά του σε άπορους συμπολίτες του
3.οι δυο λύκοι
4.Ένα κοτόπουλο διασχίζει το δρόμο...
5. ΠΟΙΗΜΑΤΑ
6.ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
7.Ρύθμιση για το ΜΤΣ.

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.Η προστασία των άγριων ζώων και η υποκρισία της οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και του κ. Μπουτάρη.
http://thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr
    Η γη μας φιλοξενεί, και εμείς αυτή την φιλοξενία την ανταποδίδουμε με την καταστροφή της. Η υποκρισία πάντως του Αρκτούρου είναι χαρακτηριστική. Στον Κάκαβο, το βουνό στο οποίο είναι η τοποθεσία Σκουριές που ήδη καταστρέφεται για να εξορύξουν χρυσό, θα πεθάνουν χιλιάδες άγρια σπάνια ζώα από την καταστροφή του δάσους, την εξαφάνιση των υπόγειων νερών και την ρύπανση με τοξικές ουσίες, της γης, της ατμόσφαιρας και των νερών που θα έχουν απομείνει. Οι 3000 τοξικής σκόνης περίπου ΤΗΝ ΩΡΑ που θα δημιουργούνται από τα φουρνέλα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΌΡΥΞΗ, θα εξαπλώνονται σε αποστάσεις πολλών δεκάδων χιλιομέτρων αν σκεφτεί κανείς ότι στην Θεσσαλονίκη έρχεται η κόκκινη σκόνη της Σαχάρας από απόσταση 1100 χιλιόμετρα. Ανάλογες καταστροφές θα γίνουν φυσικά και στην χλωρίδα.
    Μπορεί να μας πει ο κ. Μπουτάρης τι θα τρώνε και τι θα πίνουν τα άγρια ζώα που δεν θα είναι τοξικό, όταν αυτή η σκόνη με τις θειούχες ενώσεις θα επικάθεται στη γη και στα νερά;
    Το ίδιο θα συμβεί και στα άλλα μέρη που θα γίνουν εξορύξεις, όπως στο Κιλκίς, που είναι μέσα στο βουνό και σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από την λίμνη Κερκίνη, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη. Αυτά φυσικά για να τους ανοίξει η όρεξη. Το κύριο γεύμα έπεται.
    Που είναι ο αγώνας του Αρκτούρου για την διάσωσή τους; Καλός ο αγώνας για τα άγρια ζώα, αλλά δεν μπορεί να είναι επιλεκτικός, ούτε επικοινωνιακός. Όλες οι παγκόσμιας εμβέλειας δήθεν οικολογικές οργανώσεις, από την WWF μέχρι την Greenpeace, έδειξαν ποιο είναι το πραγματικό τους πρόσωπο και μας βάζουν σε σκέψεις για τους πραγματικούς σκοπούς τους απ' την στιγμή που το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα που υπήρξε στην Ελλάδα ποτέ, αντιμετωπίζεται απ' αυτούς σαν να μην υπάρχει, επειδή λέει δεν είναι μέσα στις προγραμματισμένες δράσεις τους. ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΙ;
    Φυσικά υποστηρίζουμε την καμπάνια του Αρκτούρου για να βγουν από την φυλακή τα άγρια ζώα του ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης.
    Ο Αρκτούρος, πρόεδρος του οποίου είναι ο Γιάννης Μπουτάρης βάλλει κατά του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου δήμαρχος είναι ο... Γιάννης Μπουτάρης, για το θέμα του ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης, καλώντας το δήμο να απομακρύνει τα άγρια ζώα. Προχωρά μάλιστα στη συλλογή υπογραφών για να αλλάξει η χρήση του ζωολογικού κήπου!
    Στο δελτίο τύπου του Αρκτούρου επισημαίνεται χαρακτηριστικά:
    Με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης και αιχμαλωσίας των άγριων ζώων στους ζωολογικούς κήπους.
    Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στη Διεύθυνση του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά των αρκούδων και των λύκων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Προς:
Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης
Με αφορμή το θάνατο του Μίσα, ενός αρκούδου o οποίος γεννήθηκε αιχμάλωτος σε ζωολογικό κήπο και δεν γνώρισε ποτέ την ελευθερία της ζωής στη φύση, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δηλώνει άλλη μια φορά την αντίθεσή του στην πρακτική της διαβίωσης και αναπαραγωγής άγριων ζώων σε αιχμαλωσία.
Με την πεποίθηση ότι η άγρια ζωή είναι κομμάτι της ζωής μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης των άγριων ζώων και αντιπροτείνουμε το καθεστώς διαβίωσης σε ημιελεύθερο περιβάλλον για άγρια ζώα που δεν μπορούν να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο διαβίωσης.
Ζητάμε:
      1) να μπει τέλος στην αιχμαλωσία άγριων ζώων σε ζωολογικούς κήπους που λειτουργούν εκτός νομοθετικού πλαισίου
      2) τη μεταφορά των αρκούδων και των λύκων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
    Πρόκειται για ένα αίτημα που ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποβάλλει στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το 1995 και εξής.
    Ζητάμε από τους πολίτες να συνυπογράψουν το αίτημα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/EndWildAnimalCaptivity»
Σύμφωνα με τον Αρκτούρο «στόχος μας είναι η συγκέντρωση 30.000 υπογραφών έως το τέλος του Απριλίου» που θα κατατεθούν μεταξύ άλλων και στον... Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη!
(Ο τίτλος είναι από τον Αγγελιοφόρο)
    Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον στόχο αυτόν του Αρκτούρου και του υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρέωσή του που πηγάζει μέσα από τους σκοπούς του, να ασχοληθεί και με το θέμα των εξορύξεων χρυσού. Δεν θα' πρεπε φυσικά να είναι ούτε υποχρέωση, ούτε να γίνει κάτω από εκκλήσεις. Θα 'πρεπε να έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες και δράση και να προσπαθήσει μάλιστα το σημαντικότατο αυτό ζήτημα να το διεθνοποιήσει. ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ;

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.Αγρότης χάρισε τη σοδειά του σε άπορους συμπολίτες του
 energw.gr
    Εκεί που η κρίση, με το κλίμα απαισιοδοξίας κι απογοήτευσης που δημιουργεί, πάει να μας πάρει από κάτω, συμβαίνει κάτι μαγικό κι αναπτερώνεται το ηθικό μας!
    Λάβαμε ένα μήνυμα από έναν νέο αγρότη, ο οποίος είχε σπείρει λάχανα, αλλά αυτά βγήκαν όψιμα και δεν τον συνέφερε να βάλει εργατικά για να τα μαζέψει και να τα πουλήσει στην τρέχουσα τιμή, που θα είναι κάτω από το κόστος τους.
    Σκεφτόταν λοιπόν, να μπει με το τρακτέρ του στον λαχανόκηπο για να τον χαλάσει, και να προετοιμάσει το χωράφι για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
    Τότε του ήρθε η καταπληκτική ιδέα, ώστε να μην αφήσει ο κόπος του να πάει χαμένος:
    Αφού δεν μπορούσε να πουλήσει τη σοδειά του, θα μπορούσε τουλάχιστον να την χαρίσει στους άπορους συμπολίτες μας, που πλήττονται βάναυσα από την κρίση!
    Ήρθε σε επαφή, λοιπόν, με τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας και μας πρότεινε να τον βοηθήσουμε να μαζέψει τη σοδειά του, ώστε να δοθεί στις άπορες οικογένειες και τα κοινωφελή ιδρύματα της Λάρισας!
    Η ανταπόκρισή μας, ήταν άμεση κι ενθουσιώδης! Οι συμμετοχές στη δράση του μαζέματος των λάχανων, ήταν αθρόα! «Επιστρατεύσαμε» το φορτηγό ενός Ενεργού Πολίτη και το Σάββατο το πρωί, ένα κομβόι από επιβατικά αυτοκίνητα με το φορτηγό στην αρχή του, κατευθύνονταν για τον Κυπάρισσο, ένα όμορφο χωριουδάκι σκαρφαλωμένο πάνω σε χωμάτινες ραχούλες, με αγνάντι στον καταπράσινο αυτή την εποχή, θεσσαλικό κάμπο!
    Καθώς περνούσαμε μέσα από τα χωριά του κάμπου, Μεσοράχη, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Γεώργιος, οι κάτοικοι κοιτούσαν παραξενεμένοι την μακριά αυτοκινητοπομπή, που έμοιαζε με τους παραδοσιακούς γάμους, όπου τα μπρατίμια του γαμπρού, πάνε με φορτηγό να παραλάβουν τα προικιά της νύφης! Μόνο τα λευκά μαντίλια από τους καθρέφτες και τα θριαμβευτικά κορναρίσματα, έλειπαν!
    Φτάσαμε επιτέλους στον Κυπάρισσο, όπου μας περίμενε στην πλατεία του χωριού ο φίλος μας ο αγρότης, για να μας οδηγήσει στο χωράφι με τα λάχανα.
    Όταν φτάσαμε και κατεβήκαμε από τα αυτοκίνητά μας, στο βλέμμα του διακρίναμε μια αμφιβολία, που όμως από ευγένεια δεν εκφράστηκε ποτέ, γιατί είδε τους εθελοντές να απαρτίζονται από αρκετές ντελικάτες στην όψη κυρίες της πόλης, που ίσως να μην είχαν ξαναπάει σε χωράφι ποτέ, από ανθρώπους μια κάποιας ηλικίας, που ίσως δεν θα άντεχαν σε σκληρή δουλειά κάτω από τον λαμπερό ανοιξιάτικο ήλιο, αλλά και οι άντρες της παρέας έδειχναν να είναι άνθρωποι της πόλης και αμάθητοι από αγροτικές δουλειές.
    Αυτή η αμφιβολία όμως γρήγορα μετατράπηκε σε κατάπληξη, καθώς είδε με τι σβελτάδα, τι όρεξη και προπαντός τι κέφι, ριχτήκαμε στη δουλειά! Ο συντονισμός μας ήταν αξιοθαύμαστος, καθώς κάποιοι ανέλαβαν με τα μαχαίρια να κόβουν τα λάχανα, κάποιοι άλλοι να σχηματίζουν ανθρώπινες αλυσίδες για να τα προωθήσουν ως το φορτηγό και κάποιοι τρίτοι να τα φορτώνουν! Μια καλοκουρδισμένη ανθρώπινη μηχανή, που λειτουργούσε ρολόι! Και το σημαντικότερο, δεν έλειπαν τα αστεία και τα πειράγματα, που γέμιζαν τον κάμπο με γέλια και χαχανητά, που έσπαζαν το μονότονο θρόισμα του ανέμου, πάνω στα καταπράσινα, ακόμη, σπαρτά.
    Για πότε τελειώσαμε το χωράφι και γεμίσαμε με λάχανα το φορτηγό, κανείς μας δεν το κατάλαβε!
    Ύστερα σταματήσαμε στο χωριό, για να ξαποστάσουμε και να πιούμε κάτι για να δροσιστούμε.
    Ήτανε η σειρά μας να νιώσουμε διαδοχικές ευχάριστες εκπλήξεις!
    Μας περίμενε ο κοινοτάρχης του χωριού, όπου είχε ετοιμάσει ένα τραπέζι στο καφενείο, για να πιούμε ένα τσιπουράκι ή μια μπύρα, για το καλωσόρισες!
    Μας σύστησε και με κάποιους άλλους αγρότες, που προσφέρθηκαν να μας δώσουν τσουβάλια με φακές από τη σοδειά τους, για να τα δώσουμε με τη σειρά μας στους ανήμπορους συμπολίτες μας!
    Όση ώρα καθίσαμε στο καφενείο και πίναμε και συζητούσαμε με τους ανθρώπους του χωριού, ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις για κοινές δράσεις στο μέλλον, το νέο του ερχομού μας είχε κυκλοφορήσει από σπίτι σε σπίτι στο χωριό, και κάθε τόσο κατέφθαναν καλόκαρδοι άνθρωποι, που θέλανε να προσφέρουν ότι είχε ο καθένας για να ενισχύσουν τη δράση μας! Άλλος έφερε αυγά, άλλος κρασί, άλλος χειροποίητο τραχανά, μέχρι και υφαντά χαλιά μας φέρανε για να τα δώσουμε σε φτωχές οικογένειες! Όλες οι προσφορές ήταν πολύ συγκινητικές, και δείχνουν την ανθρωπιά που κρύβει ο λαός μας μέσα του, και που δεν αλλοιώθηκε από την υποχθόνια προσπάθεια αλλοτρίωσης της συνείδησής του, στην οποία υποβάλλεται ύπουλα, εδώ και πολλά χρόνια!
    Φύγαμε με το φορτηγό γεμάτο τρόφιμα και αγάπη των κατοίκων του Κυπάρισσου, αλλά και τις καρδιές μας ξέχειλες από ικανοποίηση, για την ανθρώπινη ζεστασιά, τη φιλοξενία και την μεγαλόκαρδη γενναιοδωρία αυτών των ανθρώπων, που στέλνουν ένα ισχυρό, αισιόδοξο μήνυμα, μέσα στην καταιγίδα της απαισιοδοξίας με την οποία προσπαθούν κάποιοι άλλοι, να φορτώσουν τις ψυχές μας!
    Είθε να έχει και συνέχεια αυτή μας η συνεργασία, όπως αμοιβαία υποσχεθήκαμε, αλλά και να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα χωριά, ώστε να πράξουν αναλόγως! Τότε θα είμαστε πανίσχυροι και δεν θα έχουμε να φοβηθούμε κανέναν κακόβουλο που θέλει να καταδυναστεύσει τις ζωές μας και την πατρίδα μας!
N. Παντελίδης

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.οι δυο λύκοι
    Ένα βράδυ ένας γέρος (ινδιάνος) της φυλής Τσερόκι, μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων. Είπε:
"Γιέ μου, η μάχη γίνεται μεταξύ δυο 'λύκων' που υπάρχουν μέσα σε όλους μας"
    Ο ένας είναι το Κακό.
- Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία,η αυτολύπηση, η ενοχή προσβολή, η κατωτερότητα, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, και το εγώ.
    Ο άλλος είναι το Καλό.
- Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη,η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία και  η πίστη στο Θεό.'
    Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά ρώτησε τον παππού του: "Ποιος λύκος νικάει;"
(...και, αυτό μου άρεσε πολύ!)...
Ο γέρος Ινδιάνος Τσερόκι απάντησε απλά ...............
"Αυτός που ταΐζεις."

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
4,Ένα κοτόπουλο διασχίζει το δρόμο...
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ
ΕΡΩΤΗΜΑ: Γιατί διέσχισε το δρόμο;
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:
ΠΛΑΤΩΝ: Για το καλό του. Στην άλλη πλευρά του δρόμου βρίσκεται η αλήθεια.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Είναι στη φύση του κοτόπουλου να διασχίζει τους δρόμους.
ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ: Κι όμως τον διέσχισε.
ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ: Ο σκοπός, να περάσει το κοτόπουλο το δρόμο, αγιάζει τα μέσα - όποια κι αν είναι αυτά.
ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ: Ήταν ιστορικά αναπόφευκτο.
ΔΑΡΒΙΝΟΣ: Τα κοτόπουλα στο πέρασμα των αιώνων επιλέχτηκαν από τη φύση με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σήμερα γενετικώς ικανά να...διασχίζουν δρόμους.
ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΦΡΟΙΝΤ: Το γεγονός ότι ασχολείστε με το εάν το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο αποδεικνύει ότι διακατέχεστε από σύνδρομα ανασφάλειας και ότι η σεξουαλικότητά σας είναι καταπιεσμένη.
ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΓΚ: Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κάθε κοτόπουλο θα είναι ελεύθερο να διασχίζει το δρόμο χωρίς να δίνει λογαριασμό για την πράξη του.
ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ: Για να πάει εκεί όπου κανένα άλλο κοτόπουλο δεν έχει πάει πριν.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Εμείς με σεμνότητα και ταπεινότητα εξασφαλίσαμε τις προϋποθέσεις σε όλα τα κοτόπουλα της Ελλάδος να διασχίζουν ανεμπόδιστα τους δρόμους, χωρίς παρέμβαση νταβατζήδων. 
ΜΠΙΛ ΓΚΕIΤΣ: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε το νέο Chicken Office 2010 που δεν διασχίζει μόνο το δρόμο, αλλά εκκολάπτει, αρχειοθετεί, σχεδιάζει και πραγματοποιεί και άλλα ενδιαφέροντα.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ: Αξιοσέβαστο κοτόπουλο, χαίρομαι που η ελληνική σου παιδεία σου επιτρέπει να περνάς το δρόμο με το ήθος και το κάλλος των αρχαίων μας προγόνων. Να προσθέσω επίσης, ότι είναι ντροπή και διασυρμός να χαρακτηρίζεται η Επανάσταση Χούντα, και το κοτόπουλο το γνωρίζει καλώς.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Μόνο εγώ, εδώ στο Τηλεάστυ, τόλμησα να πω και να αποκαλύψω ότι το κοτόπουλο προήλθε από ισραηλίτικο αβγό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρέπει να αφουγκραστούμε τις σκέψεις και τις ανάγκες που έχει το κάθε κοτόπουλο. Να νιώθει ότι έχει την ελευθερία να περπατάει στους δρόμους χωρίς τον φόβο των τροχοφόρων της δεξιάς!
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Το κοτόπουλο είναι τυχερό που δεν διασχίζει τον δρόμο που μένει ο κ. Πάγκαλος! Θα είχε γίνει θύμα της αχαλίνωτης όρεξής του!
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Οι αντεργατικές πολιτικές που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Δεξιά έχουν ωθήσει τα κοτόπουλα στους δρόμους.
ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ: Ω υπερφίαλη όρνις, ω πουλοκλαίουσα, περιπεσούσα στις υποανθρωπιστικοαναλυτικές σου διακυμάνσεις, πώς θα διασχίσεις τον σπαρμένο με οιοφαινάκες υποσχέσεις δρόμο, ω κνώδαλο;
ΕΝΑΣ ΙΝΔΟΣ: Εμείς έχουμε αγελάδες που κάνουν το ίδιο.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ Ν.Α.Σ.Α.: Στείλαμε πρώτα το κοτόπουλο για να μελετήσουμε τις συνθήκες διάβασης, πριν στείλουμε κάποιον άνθρωπο.
ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΓΡΟΥΣΤΟΦΚΙΑΝ ΕΠΟΧΗΣ: Κατορθὠσαμεν χάρις εις την ολονύκτιον επιμονήν μας να περισώσομεν το 33,3% του λίπους του συγκεκριμένου κοτόπουλου, το οποίον θα αφηρείτο από τους βορειοευρωπαίους εταίρους μας κατά 40%. Καλήν όρεξην, ρα κουμπάροι!
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: Πιάσ' το γρήγορα, πριν περάσει απέναντι.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
5. ΠΟΙΗΜΑΤΑ
ΣΤΙΧΟΙ ΚΑΙ ΝΟΤΕΣ
Στίχοι και νότες ψάχνουν ν ανταμώσουν
Ανάμεσα και ΄γώ που ψάχνω να βρεθώ
Ψηλά στον ουρανό, να νιώσω την χαρά
Της αυγής τα φωτεινά, χωρίς τα δεσμά.

Στίχοι και νότες με φέρνουν πάντα κοντά
Στης μουσικής τα μυστικά, που θυμίζουν
Ταξίδια μακρινά, σε μέρη εξωτικά
Που η καρδιά μου θα χτυπά, ξανά και ξανά.

Στίχοι και νότες ανταμώνουν μαζί
Και γίνονται ταίρι, ανάμεσά του και ΄γώ
Που ζω ψηλά στον ουρανό, σε τόπο μαγικό
Μιας αιώνιας φυγής, ανέλπιστα μικρής.

Μια μουσική στιγμή με φέρνει πιο κοντά
Σε μονοπάτια ψυχικά, σε παρυφές
Μιας παλιάς αρχής, που δεν μπορώ να ΄ρνηθώ
Που η καρδιά μου θα χτυπά ξανά και ξανά.

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΟΥ ΓΥΑΛΙΑ
Τα μαύρα σου γυαλιά σου πάνε μια χαρά
Σου πάνε και χαρίζουν, το πρόσωπο στολίζουν.
Κρύβουν όμως τις ματιές, της καρδιάς τις σιωπές
Βγάλτα λίγο να χαρώ, τον κρυμμένο θησαυρό
Των ματιών το γλυκασμό, της μορφής τον φωτισμό.

Τα μαύρα σου γυαλιά, τα φοράς κάθε φορά
Μα κοιτάς στα σκοτεινά, με του ήλιου την πυρά.
Κρύβουν όμως τις ματιές,που είναι μυστικές
Και κοιτάζουν ομορφιές, του κόσμου λατρευτές.

Τα μαύρα σου γυαλιά, μην τα ξεχάσεις πουθενά
Είναι ακριβά, και θα λυπηθείς πραγματικά
Θα ψάχνεις να τα βρεις, σε καφέ και αμμουδιές
Μα θάχουν κάνει φτερά, σε μάτια πονηρά.
Λαζ.- Κίμων Μπερβερίδης

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
6.ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
ΠΡΟΣ: ΕΓΑ/ΓΕΝ-ΓΕΑ,ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ              ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
                                                                                  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΚΟΙΝ : ΣΓ ΥΦΕΘΑ (κ. Καράμπελα)                           (κ. Δ. Ελευσινιώτη)
ΣΓ ΥΦΕΘΑ (κ.Ελευσινιώτη)                                     Φ.956.1/39/372180
ΕΓΑ/ΓΕΣ ,ΑΟΟΑ                                                      Σ.141
                                                                                  Τηλ.: 210 6598 229
                                                                                  Αθήνα, 04 Απρ. 2013

ΘΕΜΑ: Καθορισμός των Όρων και Προϋποθέσεων Χορήγησης Στεγαστικών Δανείων στους Δικαιούχους του ΑΟΟΑ
ΣΧΕΤ: α. Φ.956.1/7/690731/Σ.2551/04-04-13/ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ/ΔΟΙ/1γ
           β. ΦΕΚ 2130/12-07-12 «Ανάθεση Αρμοδιοτήτων στους Υφυπουργούς Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καράμπελα και Δημήτρη Ελευσινιώτη»

    1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με (α) σχετικό υπεγράφη ΚΥΑ μεταξύ Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και ΥΦΕΘΑ κ. Δημ. Ελευσινιώτη, που αφορά στους όρους και προϋποθέσεις χορήγησης δανείων θέματος.
    2. Ειδικότερα και μεταξύ άλλων ρυθμίζονται:
         α. Το χορηγούμενο επιτόκιο, το οποίο καθορίζεται σε 1% και θα αναπροσαρμοσθεί αυτόματα με μέριμνα ΑΟΟΑ, από 01-01-2013.
         β. Η δυνατότητα επιμήκυνσης των χορηγουμένων δανείων από τα δεκαπέντε (15) στα είκοσι (20) έτη προαιρετικά, εφόσον το επιθυμεί ο δικαιούχος.
   3. Επί των ανωτέρω παρακαλούμε να λάβει γνώση όλο το δικαιούμενο προσωπικό, με μέριμνα των αρμοδίων φορέων.
Ακριβές Αντίγραφο                                        Δημήτριος Ελευσινιώτης
                                                                    Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
Σμχος (Ο) Δημήτριος Δρόσος
Οικονομικός Σύμβουλος
------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣ:Άπαντα Παραρτήματα ΕΑΑΣ                            ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
                                                                                 www.eaas.gr , eaasgr@gmail.com
                                                                                 Γραμματεία
                                                                                 Χαρ. Τρικούπη 18α, Αθήνα Τ.Κ. 106 79
                                                                                 Τηλ.3632.517 - FAX: 3621.410
ΚΟΙΝ: ΕΑΑΣ/Πρόεδρος – Γραμματεία                      Φ. : 956/3/810 Σ. : 125
ΕΑΑΝ,ΕΑΑΑ Αθήνα, 09 Απρ 2013                          Συνημ. : Το (ε) σχετικό

ΘΕΜΑ :ΑΟΟΑ (Μείωση επιτοκίου – Αύξηση χρόνου αποπληρωμής)

ΣΧΕΤ. : α. Το υπ’ αρ. Φ.800/12/Σ.586/17-03-2012 έγγραφο ΕΑΑΣ
             β. Το υπ’ αρ. 581 φύλλο Μαρτίου 2012 της «Εθνικής Ηχούς» (σελ. 5)
             γ. Το υπ’ αρ. Φ.956.1/1/1133/Σ.194/02-06-2012 έγγραφο ΕΑΑΣ
             δ. Το υπ’ αρ. Φ.956.1/3/1390/Σ.163/04-07-2012 έγγραφο ΕΑΑΣ
             ε. Το υπ’ αρ. Φ.956.1/39/372180/Σ.141/04-04-2013 έγγραφο ΥΕΘΑ/Γραφείο Υφυπουργού κ. Ελευσινιώτη

    Σε συνέχεια των σχετικών και ιδιαίτερα με το (ε) σχετικό, ρυθμίζονται ευνοϊκά με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) μεταξύ Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και ΥΦ.ΕΘ.Α. (Δημ. Ελευσινιώτη) δύο προβλήματα τα οποία απασχολούσαν τους δανειολήπτες του Α.Ο.Ο.Α.
          α. Μείωση επιτοκίου στο 1 %
          β. Επιμήκυνση χορηγηθέντων και χορηγουμένων δανείων (για τους επιθυμούντες) κατά 5 έτη (ήτοι από 15 σε 20 έτη)
    Η ΕΑΑΣ νιώθει μεγάλη ικανοποίηση για την θετική εξέλιξη μιας προσπάθειας που διήρκησε ένα περίπου έτος (Μαρ 2012 – Απρ 2013) και ευχαριστεί θερμά τους αρμοδίους που υποστήριξαν και υπέγραψαν την πρότασή της.
                  Ο Πρόεδρος
Αντγος ε.α. Μαυροδόπουλος Παντελής

7.Ρύθμιση για το ΜΤΣ.
    Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και συνυπογραφή του Υπουργού Ανάπτυξης κατατέθηκε τροπολογία (375/34 29.03.2013) στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με τη διανομή μερίσματος από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.
    Ειδικότερα, το ΜΤΣ δύναται, κατόπιν έγκρισης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, να κατανέμει στους μερισματούχους μέρισμα, ανά τρίμηνο, από τα καθαρά έσοδα της τρέχουσας χρήσης, τα οποία προκύπτουν μετά την αφαίρεση από το συνολικά έσοδα του Ταμείου όλων των υποχρεώσεων αυτού, καθώς και του ποσοστού 20% επί των ακαθαρίστων εσόδων και πάντως ποσόν όχι μικρότερο των 5.000.000 ευρώ, ανά τρίμηνο για την δημιουργία ταμειακού αποθεματικού. Η ρύθμιση αυτή, που ήταν από καιρό αίτημα του ΜΤΣ, είχε γίνει επιτακτική ιδιαίτερα το τελευταίο εννιάμηνο, που είχε τεθεί το θέμα αναστολής καταβολής του μερίσματος
    Με το περιεχόμενο της τροπολογίας αυτής δημιουργούνται οι προϋποθέσεις της απρόσκοπτης καταβολής του μερίσματος και της δημιουργίας αποθεματικού ύψους ενός ετησίου διανεμόμενου μερίσματος (80 εκατ. ευρώ) σε βάθος τετραετίας, προκειμένου από το έτος 2017 να εφαρμοστούν πλήρως οι διατάξεις του α.ν. 559/1937 που διέπουν την λειτουργία του Ταμείου και ταυτόχρονα εναρμονίζεται με τα ισχύοντα στο ΜΤΝ (άρθρο 66 του ΠΔ 21/32). Εφαρμογή από 1/7/2012 έως 31/12/2016.
    Η ΠΟΣ θεωρεί σημαντική τη ρύθμιση αυτή, διότι ταυτόχρονα με τη ρύθμιση του χρέους των 165 εκατ. ευρώ σε βάθος 15ετίας (ως λύση ανάγκης, αν και θα προτιμούσαμε τη διαγραφή του, αίτημα το οποίο παραμένει) και την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 185 εκατ. ευρώ (ΒΟΕΑ), διαφαίνεται η μελλοντική επιβίωση του ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου