Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Πως η Ευρώπη και οι ΗΠΑ «εξοπλίζουν» το ISIS! Αμερικανικά όπλα στα χέρια τρομοκρατών


Πως η Ευρώπη και οι ΗΠΑ «εξοπλίζουν» το ISIS! Αμερικανικά όπλα στα χέρια τρομοκρατών
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος 
SANA / CNN / AMN, onalert.gr
          Ο Στρατός της Συρίας προχώρησε σε κατασχέσεις αμερικανικών και ισραηλινών πυραύλων και όπλων που βρισκόταν σε καταφύγια στη νότια περιοχή της χώρας.
        Οι φωτογραφίες δείχνουν περισσότερα από δώδεκα πολυβόλα, μερικά από τα οποία εξακολουθούν να σφραγίζονται στην προστατευτική τους συσκευασία, εκτοξευτές χειροβομβίδων, εκατοντάδες κουτιά πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων και τουλάχιστον έξι αμερικανικά TOW.
          Τα όπλα βρέθηκαν στις πρόσφατες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που κάνει ο Συριακός Στρατός «χτενίζοντας» τις απελευθερωμένες περιοχές στις επαρχίες Daraa και As-Suwayda κατά μήκος των νοτίων συνόρων της Συρίας με την Ιορδανία.
Αμερικανικά όπλα στα χέρια τρομοκρατών
          Κυβερνητική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο SANA είπε ότι είναι σύνηθες για τις αρχές να
βρίσκουν αμερικανικά και ισραηλινά όπλα σε αποθήκες που κάποτε χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες, με τον Στρατό να ανακαλύπτει δεκάδες σήραγγες με μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού.
          Τα τελευταία χρόνια, εν μέσω της επιτυχημένης επιχείρησης να μειωθούν οι περιοχές που κάποτε κρατούσαν επαναστάτες και τζιχαντιστές μαχητές πίσω από τον έλεγχο της Δαμασκού, ο Συριακός Στρατός ανακάλυψε δεκάδες χιλιάδες αμερικανικά όπλα τα οποία είχαν στα χέρια του οι τρομοκράτες.
          Πολλά από αυτά είχαν κλαπεί από τα κρατικά οπλοστάσια της Συρίας κατά τη διάρκεια της αναταραχής που ξέσπασε το 2011-2012, άλλα εισήλθαν λαθραία στην Αραβική Δημοκρατία από τις ΗΠΑ, τις ευρωπαϊκές χώρες, το Ισραήλ, την Τουρκία και τα έθνη του Κόλπου σε μια προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος Άσαντ.
Το πόρισμα της Διεθνούς Αμνηστίας
          Μετά την ανάλυση χιλιάδων βίντεο και εικόνων, οπτικό υλικό το οποίο λήφθηκε σε Ιράκ και Συρία, η Αμνηστία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι  « μεγάλο μέρος από το τωρινό οπλοστάσιο του ISIS αποτελείται «από όπλα και εργαλεία τα οποία προέρχονται από πλιάτσικο σε χαμηλής φύλαξης ιρακινές στρατιωτικές αποθήκες».
          Το Ισλαμικό Κράτος έχει επίσης αποκτήσει πρόσβαση σε όπλα μέσω άλλων πηγών. Όπως, από την πώληση στρατιωτικών αποθηκών στη Συρία σε ομάδες ανταρτών στην χώρα, ή αντίστοιχες κινήσεις από την Τουρκία, τις χώρες του Κόλπου, ακόμα και τις ΗΠΑ. Τα συγκεκριμένα όπλα είχαν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σε 25 διαφορετικά κράτη και πρόκειται για τουφέκια και αυτόματα έως και αντιαεροπορικά συστήματα.
          Για τη Διεθνή Αμνηστία, τόσο η ποσότητα όσο και η ποικιλία των όπλων των τζιχαντιστών «αντικατοπτρίζει απόλυτα τις δεκαετίες του ανεύθυνου εμπορίου όπλων στο Ιράκ, καθώς και τις πολλαπλές αποτυχίες της αμερικανικής Διοίκησης στον έλεγχο των παραδόσεων όπλων αλλά και της διασφάλισης των στρατιωτικών αποθηκών, όπως επίσης και τη διαφθορά στο Ιράκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου