Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (31/5/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (31/5/2020)
    Έγινε η αλλαγή διοικήσεως στην ΕΑΑΣ, και ανέλαβε πλέον το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο όσο και στον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο έργο τους, και να έχουν πάντα στο μυαλό τους πως οι όποιες ενέργειές τους πρέπει να είναι προς το δίκαιο συμφέρον των εα συναδέλφων. Ας μην ξεχνούν, πως ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ που μας εκπροσωπεί, και πρέπει να μας εκπροσωπεί δίκαια, τίμια και δυναμικά.
------------------------------------------
    Δεν μπορώ πάντως, να μην σχολιάσω μία ανακοίνωση της ΕΑΑΣ, με θέμα τις επιθυμίες συμμετοχής στο ΔΣ του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ εα αξιωματικών, και τις υποβολές των σχετικών δηλώσεων. Το έγγραφο βγήκε στις 20 ΜΑΙΟΥ από το ΓΕΕΘΑ , στις 22 ΜΑΙΟΥ στη συνέχεια το ΓΕΣ έβγαλε το δικό του, και στις 28 ΜΑΙΟΥ η ΕΑΑΣ έβγαλε την ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δηλώσεις επιθυμίας πρέπει να υποβληθούν μέχρι την επομένη, Παρασκευή 29 Μαϊου και ώρα 11:00 ! Αυτή η διαδικασία με τα χρονικά περιθώρια, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Είναι δύσκολο να προσδιορίσω το μέρος της ευθύνης που έχει ο καθένας (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΕΑΑΣ) όμως αυτή η πρακτική, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Σύμφωνα με την στρατιωτική πρακτική, την οποία την ξέρω δυστυχώς πολύ καλά, όταν σε ένα έγγραφο υπάρχουν χρονικά περιθώρια για κάποιες ενέργειες, όσο το έγγραφο επανεκδίδεται από χαμηλώτερα κλιμάκια, τόσο τα χρονικά περιθώρια μειώνονται, για υπερεξασφάλιση. Και φτάνουμε σε αυτούς που πρέπει να ενεργήσουν, και τους λέμε να ενεργήσουν μέχρι…. εχθές! Παλιά δουλειά….
------------------------------------------
    Γιατί, περίμενε κανένας πως ο Ερντογάν δεν θα ενέπλεκε και την Αγία Σοφία στον εορτασμό για την άλωση; Αυτό ήταν σίγουρο! Και μάλιστα, εάν μπορούσε να την κάνει τζαμί, θα την είχε κάνει, όμως… δεν μπορεί. Όσο για τις διαμαρτυρίες μας, γίνονται… για να γίνουν! Σε ενδεχόμενη νέα περίπτωση, οι τούρκοι πάλι τα ίδια θα κάνουν!
------------------------------------------
    Πολύ ωραία… Άνοιξαν οι ταβέρνες κτλ. Ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι. Ανοίγουν σιγά – σιγά όλα, όσα έκλεισε ο κορονοϊός. Επόμενο, δεν θα έμεναν κλειστά για πολύ καιρό. Όμως, έλα εσύ φίλε μου, να πάς να διασκεδάσεις ( γιατί, θεωρητικά, για διασκέδαση πρόκειται) και να προσέχεις ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΗΣΕΙΣ, ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΑΘΗΣΕΙΣ, ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ, και από πάνω να σε εξυπηρετεί προσωπικό με φίμωτρο, λές και έχεις χολέρα…. Εγώ τουλάχιστον, δεν πάω!
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου