Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Δραματική δήλωση Χαφτάρ ενώ καταρρίφτηκαν τουρκικά drone


Δραματική δήλωση Χαφτάρ ενώ καταρρίφτηκαν τουρκικά drone
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
          Ο Στρατάρχης Χαφτάρ, με ένα δραματικό ηχητικό μήνυμα που απήυθυνε στις δυνάμεις του, τις παρότρυνε να πολεμήσουν την «αποικιακή» παρέμβαση της Τουρκίας μέχρι την ήττα της, σε μια αναφορά στον οθωμανικό έλεγχο της Λιβύης.
          «Αποκτάτε δόξα ενώ πολεμάτε τον απεχθή αποικιστή άπληστο για τον πλούτο μας», είπε.
          «Και διεξάγετε πόλεμο σε όλα τα μέτωπα, ένα πόλεμο στον οποίο δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο η νίκη».
         ''Αν χαθεί ο πόλεμος, θα υποδουλωθεί η πατρίδα μας στους Τούρκους''.
          Πρόκειται για πανλιβυκό κάλεσμα για πόλεμο κατά των νέο-Οθωμανών που ορέγονται αυτοκρατορίες και μεγαλεία της εποχής του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, αλλά θα καταλήξουν στο τέλος σε πλήρη καταστροφή.
          Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), ανακοίνωσε επίσης την κατάρριψη επτά τουρκικών drone από χθες(23/5), σε αυτό που ερμηνεύτηκε ως απάντηση στην προειδοποίηση της Άγκυρας, για  «σοβαρές συνέπειες» εάν επιτεθούν οι δυνάμεις του Στρατηγού σε τουρκικούς στόχους.
          Ο  LNA ανακοίνωσε ότι τα drone των «Τούρκων εισβολέων» καταρρίφθηκαν στις περιοχές Qaryat και Abou al-Gharib νότια των πόλεων Bani Walid και Tarhuna, ενώ ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε επάνω από τη Wishka.
          Υπολογίζεται ότι έως  90 τουρκικά drone έχουν εξουδετερωθεί από τον LNA από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Τρίπολης τον Απρίλιο του 2019.
          Ο LNA ανακοίνωσε επίσης την καταστροφή 20 τεθωρακισμένων οχημάτων της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) σε αεροπορική επίθεση στην πόλη της Γκάρι.
          Ο Ερντογάν θέλει τα πετρέλαια στην Α.Λιβύη και πολλά άλλα τα οποία αποτελούν όνειρα θερινής νυκτός αφού θα έχουμε ουσιαστικά αποκλειστικό παιχνίδι ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία.     
          Αποτύπωση σε χάρτη της "γεωγραφικής ισορροπίας" αυτή τη στιγμή στη Λιβύη. O GNA προσπαθεί τα τελευταία 24 ωρα να πάρει τον έλεγχο στις δύο περιοχές που είναι μαρκαρισμένες με γκρι χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου