Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (29/5/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (29/5/2020)
    Πέρασαν 566 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της Τρίτης 29 Μαϊου 1453, από την ημέρα της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως.  Από την ημέρα, που ο τελευταίος μας Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ανέκραξε πριν σκοτωθεί: «Ουκ εστι τις των χριστιανών του λαβείν την κεφαλήν μου απ' εμού;» Και δεν υπήρχε, γιατί αυτός ήταν ο τελευταίος…
   Την σημερινή ημέρα, όλος ο Ελληνισμός θρηνεί, από το άλγος της Άλωσης. Παραδίπλα μας, οι άσπονδοι «φίλοι» μας, γιορτάζουν με χαρές και πανηγύρια την επιτυχία τους. Έτσι είναι αυτά… Χαρά στους νικητές, πόνος για τους ηττημένους. Όμως, οι θρύλοι μας, υπάρχουν, και κάποια στιγμή θα υλοποιηθούν. Από εμάς, από τους επόμενους, από τους μεθεπόμενους, σε πόσα χρόνια δεν ξέρω, όμως ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ! Και θα διώξουμε τους εχθρους μας «πέρα απο την κόκκινη μηλιά» και ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς θα γυρίσει στο θρόνο του στην Αγία Σοφία, για την Θεία Λειτουργία
------------------------------------------
    Θα ήταν χρήσιμο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης να απαντήσει για τα κριτήρια με τα οποία έχουν επιλεγεί ιστοσελίδες της πόλης μας για την προβολή των δράσεών του ( με το αζημίωτο φυσικά…) Έτσι, για να υπάρχει η «έξωθεν καλή μαρτυρία» και να μην υποκρύπτονται σκοπιμότητες και δολιότητες, όπως αφήνουν να εννοηθεί αντιπολιτευόμενες παραπάξεις της διοικήσεως του Δήμου. Και επειδή και το δικό μου το μπλόκ, είναι ένα από τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να διευκρινίσω πως δεν «μεγάλωσε» τόσο πολύ για να διεκδικεί οτιδήποτε.
------------------------------------------
    Μέχρι σήμερα, το έργο της επιτροπής «Ελλάδα 2012» στην οποία προϊσταται η γνωστή και μη εξαιρετέα Γιάννα Αγγελοπούλου, πανθομολογουμένως κρίνεται προβληματικό.  Από την αρχή ακόμα, από το ΣΗΜΑ που επελέγη, φάνηκαν οι πρώτες αντιδράσεις, από την πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι περίμεναν πως ένας επετειακός εορτασμός με πλήθος εκδηλώσεων, για την Επανάσταση του 1821 θα έπρεπε να βασίζεται στις ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ των Ελλήνων, αφού αυτοί την έκαναν, και παρά τα όσα μειονεκτήματά τους, σε αυτους οφείλεται η ύπαρξη του Ελληνικού Κράτους, του Κράτους των Ελλήνων.
    Αλγεινή εντύπωση, δημιούργησε η παντελής αποσιώπηση τόσο της εκκλησίας, όσο και των ηρώων της Επανάστασης, και η προβολή σκέψεων και ιδεών που δεν έχουν καμία σχέση με την Εθνεγερσία του 1821. Η επιτροπή, αποτελουμένη από ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους θεωρούν υποχρέωση να προβάλουν δια μέσου της τις ιδεοληπτικές τους πεποιθήσεις, προσπαθούν να υλποιήσουν πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, στο οποίο το μόνο χαρακτηριστικό πως πρόκειται για την Ελλάδα, θα είναι ο τίτλος του….
    Κατ’ αρχή, κατά τη γνώμη μου, η επιλογή της κ. Αγγελοπούλου ως προέδρου, είναι εντελώς αποτυχημένη, αφού δεν έχει ούτε τις γνώσεις, ούτε και την ικανοτητα να ηγηθεί μιας τόσο σημαντικής προσπάθειας. Το ότι δεν πληρώνεται για τη δουλειά της, είναι το τελευταίο, αφού ακόμα και να έπαιρνε 5, 10, 20 ή 50 χιλιάδες ευρώ το μήνα, θα ήταν «σταγόνα στον ωκεανό», αφού… δεν τα χρειάζεται! Αυτό που την ενδιαφέρει, είναι η διατήρηση στην επικαιρότητα, η προβολή και η ανέλιξή της σε σοβαρή προσωπικότητα διεθνώς. Και όλα αυτά, με τα λεφτά του άνδρα της.  Μέχρι το 2021, έχουμε «γεμάτους» πάνω από 7 μήνες. Είναι δεδομένο ότι το «έργο» της επιτροπής, θα συνεχιστεί στο ίδιο «μοτίβο». Για αυτό, και επειδή ο χρόνος ακόμα είναι υπεραρκετός για αλλαγή πλεύσης και αναθεώρηση όλου του προγράμματος εορταστικών εκδηλώσεων, θα πρότεινα στην Κυβέρνηση την ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ αυτής της επιτροπής, και την δημιουργία νέας, χωρίς φυσικά την κ. Αγγελοπούλου, και με πρόσωπα που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα εορτασμό, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αφού… για αυτούς γίνεται! Όμως, εγώ τα γράφω, εγώ τα διαβάζω, και παραπέρα τίποτα….
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απολύτως. Η επιτροπή έπρεπε να καταργηθεί από χθες.Στην επιτροπή δεν χωρούν ιδεοληψίες και άλλα τοιαύτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή