Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Επίλεκτη δύναμη κομάντος του LNA στην Τρίπολη ενόψει νέων επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων της GNA


Επίλεκτη δύναμη κομάντος του LNA στην Τρίπολη ενόψει νέων επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων της GNA
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pentapostagma.gr
          Τα λιβυκά μέσα ενημέρωσής μεταδίδουν εικόνες της κινητοποίησης της 128 ης Μονάδας Ειδικών Δυνάμεων του LNA από την πόλη της Βεγγάζης προς την Τρίπολη. Η Μονάδα έχει ήδη φτάσει στις πρώτες γραμμές για να ενισχύσει τις δυνάμεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί εκεί.
          «Κινηθήκαμε 1000 χιλιόμετρα για να πετύχουμε τη νίκη. Δεν γνωρίζουμε την έννοια της υποχώρησης», δήλωσε ένας Αξιωματικός της επίλεκτης μονάδας, τα στελέχη της οποίας σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκπαιδευτεί από Ρώσους μισθοφόρους.  
          Ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ ορκίστηκε να συνεχίσει τον αγώνα εναντίον της Τουρκίας και του συμμάχου της, την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), με επικεφαλής τον Fayez al-Sarraj.
          Έγινε γνωστό ότι η Τουρκία έστειλε 500 μισθοφόρους στη Λιβύη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), για ένταξη στις επιχειρήσεις της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) κατά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA)».
          Κατά συνέπεια, ο αριθμός των Συρίων μισθοφόρων έφτασε στη Λιβύη στους 10.100, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας μη Συρίων μισθοφόρων, ενώ περίπου 3.400 έφτασαν στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν μαθήματα ειδικής κατάρτισης.
          Από τον συνολικό αριθμό των στρατευμάτων, υπάρχουν περίπου 200 παιδιά ηλικίας δεκαέξι έως δεκαοκτώ, τα οποία προσλήφθηκαν για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στη Λιβύη και τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από τη συριακή οργάνωση Αλ Σουλτάν Μουράτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου