Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Η ΕΕ εμποδίζει τη Συρία να επαναπατρίσει τους πολίτες της


Η ΕΕ εμποδίζει τη Συρία να επαναπατρίσει τους πολίτες της
Middle East Discource,spoilers.gr
          Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας ανακοίνωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν χορήγησαν άδεια σε συριακά αεροσκάφη να προσγειωθούν στα αεροδρόμιά τους για να επαναπατρίσουν τους Συρίους πολίτες.
          Η ημικρατική εφημερίδα Al-Watan επικαλέστηκε δήλωση του Υφυπουργού Εξωτερικών και Μεταναστών Ayman Sousan, ο οποίος ανέφερε ότι το υπουργείο είχε λάβει μέτρα για να επιστρέψει τους Συρίους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο δεν έλαβε άδεια λόγω απάνθρωπων και παράνομων κυρώσεων.
          Ο Sousan είπε ότι τα κράτη της Ένωσης, με αυτά τα άδικα μέτρα, δεν άφησαν καμία επιλογή για τους Συρίους πολίτες, εκτός από το να πάνε σε μια από τις χώρες από τις οποίες το κράτος μπορεί να τους επαναπατρίση.
          Εξήγησε ότι το θέμα παρακωλύεται από πολλές δυσκολίες εν όψει των μέτρων που λήφθηκαν ως αποτέλεσμα της έξαρσης του κοροναϊού από το κλείσιμο των συνόρων και τους περιορισμούς της μετακίνησης.
          Ο Sousan αποφάνθηκε ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικαλούνται την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν δείξει για μια ακόμη φορά ότι αυτές οι αξίες ​ αποτελούν μόνο κάλυψη για άδικες πολιτικές εναντίον κρατών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
          Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας ανέθεσε σε πρεσβείες και προξενεία στο εξωτερικό να διευκολύνουν την επιστροφή των Συρίων που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους, και παρείχε μια σειρά διευκολύνσεων για αυτό, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας καθυστέρησης της πληρωμής κατά την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού για όσους δεν έχουν τα χρήματα για εισιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου