Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΣΤΑΤΙΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ


ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΣΤΑΤΙΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ
    Σήμερα 5 Μαϊου, εορτή της Αγίας Ειρήνης, εορτή της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, που γιορταζόταν πανελληνίως με συμμετοχή, απλού κόσμου, θεσμικών, πολιτικών και πολιτειακών ταγών. ΟΛΩΝ.
    Όλοι εμείς, οι προερχόμενοι από το ηρωϊκό, θρυλικό και πολύπαθο Σώμα, νιώθουμε ρίγη συγκίνησης αναλογιζόμενοι την 150χρονη ιστορική της πορεία και την πολυσχιδή προσφορά της στην πατρίδα. Να τιμήσουμε νοερά τους "προπάτορες" μας, που πάντοτε σε δύσκολες ιστορικές στιγμές της πατρίδας, ανάλωσαν τον εαυτό τους και "έλιωσαν" ως λαμπάδες προσφοράς,
    Η μνήμη τους είναι πάντοτε ενεργά και δυναμικά παρούσα και πρέπει να αποτελεί φωτοδότη φάρο πορείας στους νεώτερους, που και οι ίδιοι σε νέες συνθήκες εργασίες και προοπτικής, αγωνίζονται με πενιχρά υπηρεσιακά μέσα, ανάμεσα στις συμπληγάδες των σύγχρονων προκλήσεων σε δυσχείμερους καιρούς.
    Δυστυχώς, έχθιστοι άνεμοι, εσωγενείς παράγοντες, κομματικές αγκυλώσεις και μικροκομματικές ιδεοληπτικές αντιλήψεις, στο παζάρι των ωφελημάτων, εν "μία νυκτί", το 1984, κονιορτοποίησαν την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ, με πρόθυμους υπηρέτες και ευκαιριακούς χειροκροτητές υπηρεσιακούς ταγούς.
    Εμείς όμως που προερχόμαστε από ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΩΜΑ αυτό διατηρούμε στο εικονοστάσι της ψυχής μας, τους θρύλους, ιστορία και παραδόσεις του, ως προστατευτικό φυλακτό.
    Η ιστορία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ και της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ ....ΔΕΝ ΣΒΥΝΕΙ, ευτυχώς γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί.... αμέτρητοι, που την συντηρούν και προβάλλουν, γιατί υπήρξαν δοκιμασμένοι θεσμοί, άσχετα με τα κατά καιρούς αποδιδόμενα κακά, από δίκαιη κριτική ... και κυρίως από άδικη με "επαγγελματική" εκμετάλλευση και υπερμεγένθυση τους.
    Η ιστορία, πρέπει να αποτελεί οδηγό στην ενοποιημένη πλέον Ελληνική Αστυνομία, ώστε να μειώνονται και να εξαλείφονται τα κακά και να προαγάγουν και να μεγεθύνουν τα καλά, τις προσφερόμενες υπηρεσίες, σε όλα τα υπηρεσιακά επίπεδα.  Αυτές τις διαχρονικές εθνικές προσφορές, επανέλαβαν στις μέρες μας οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, στις δύσκολες μέρες που περάσαμε, που περνούμε.
    Παρόντες ως τότε, στα εθνικά μετερίζια στον Έβρο, απέτρεψαν την επιχειρούμενη εισβολή, με ενεργό φραγμό τα σώματα τους και κυρίως την φλόγα της ψυχής τους.
    Παρόντες στον εθνικό υγειονομικό πόλεμο, που είναι σε εξέλιξη.
    Παρόντες παντού, όπου και όπως τους ζητηθεί.
Εύχομαι η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ να φέρει την εσωτερική ειρήνη, να προστατεύει την δύσμοιρη πατρίδα, να φέρει την ηρεμία και γαλήνη, που βάλλεται από παντού.... και κυρίως την εσωτερική ΕΙΡΗΝΗ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου