Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Η κατάληψη της Αλ Ουατίγια δεν σημαίνει ότι χάθηκε ο πόλεμος


Η κατάληψη της Αλ Ουατίγια δεν σημαίνει ότι χάθηκε ο πόλεμος
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pentapostagma.gr
          Ο Διευθυντής του Τμήματος Δόγματος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Ταξίαρχος Khaled_Mahjoub ανέφερε ότι η απόσυρσή του LNA από την ο"Al Watiya" είναι μια τακτική κίνηση, η οποία δεν θα επηρεάσει την πορεία των μαχών
          Πρώτον, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ελέγχει επί του παρόντος περίπου το 90 τοις εκατό της χώρας.
          Δεύτερον,  η Αεροπορική Βάση στην Sirte είναι έτοιμη να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη μάχη της Τρίπολης, μιας και είναι εύκολο να ασφαλιστούν οι γραμμές ανεφοδιασμού της, ενώ τις επόμενες ώρες θα δούμε μια μεγάλη δραστηριότητα της Πολεμικής Αεροπορίας του LNA, αναφέρει ο ίδιος.
          "Η αποχώρηση από την Αλ Ουατίγια έγινε λόγω των αυξανόμενων απειλών από την μοναδική γραμμή εφοδιασμού της από το νότο, που ήταν και ο κύριος λόγος για την απόφαση απόσυρσης. Ναι, η Βάση έπεσε, αλλά υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψιν.   Η Τουρκία έριξε το βάρος της τις τελευταίες δύο ημέρες μέσω της δραστηριότητας των φρεγατών της στην περιοχή των ακτών της πόλης Ζαβίας, ενώ αυτές οι φρεγάτες πραγματοποίησαν εντατικές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου και μία από αυτές πραγματοποίησε για δεύτερη φορά πυραυλική επίθεση", δηλώνει ο ίδιος.
          Ο Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, εκπρόσωπος της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων του Χαφτάρ, δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη το πρωί, ότι "η απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων της Λιβύης από τη βάση" Al-Watiya ήρθε μετά από απόφαση του Στρατάρχη Χ. Χαφτάρ, Ανώτατου Διοικητή των Στρατιωτικών Δυνάμεων, σύμφωνα με έκθεση του Διοικητή της δυτικής στρατιωτικής περιοχής."
          Ο Al-Mismari πρόσθεσε, «Η απόφαση απόσυρσης ελήφθη πριν από πολύ καιρό όταν αποσύραμε όλα τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα μας από τη βάση της Al-Wattia εδώ και περίπου 4 μήνες. Τότε εκδόθηκε η απόφαση του Διοικητή για την απόσυρση του προσωπικού υπό κάλυψη».
          Η Βάση Al-Watiya θα επιστρέψει υπό τον έλεγχο του λιβυκού Στρατού, αλλά όχι στο όνομα της Τουρκίας όπως αναφέρεται τώρα. Αυτό που συνέβη ήταν μια μάχη, αλλά η μάχη δεν τελείωσε και δεν θα τελειώσει, εκτός από τη διακοπή κάθε τρομοκρατικής και αεροπορικής επιδρομής", κατέληξε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου