Σοκολάτα που αντέχει στη ζέστη και δε λιώνει!
Η σοκολάτα
είναι ένα αγαπημένο αλλά ευαίσθητο στη ζέστη γλυκό, γεγονός που δυσκολεύει τη μεταφορά
αλλά και την αποθήκευσή της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η θερμοκρασία στην
οποία μπορεί να διατηρηθεί μια σοκολάτα και να μην αλλοιωθεί είναι περίπου οι 30-37 βαθμοί Κελσίου.
Ωστόσο, η
εταιρία Mars δημιουργεί μια νέα σοκολάτα που είναι ακόμα πιο ανθεκτική στη ζέστη χωρίς
να αλλοιώνεται η γεύση και η υφή της. Πρόκειται για μια πατέντα της εταιρίας,
για την οποία μάλιστα έλαβε διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Ο λόγος που μια
σοκολάτα λιώνει βρίσκεται στη σύστασή της, δηλαδή στο βούτυρο και το κακάο. Η διαφορετική σύσταση της νέας σοκολάτας της Mars θα έχει μία πολυόλη,
όπως η γλυκερίνη, που έχει υψηλό σημείο βρασμού, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης ένα
σάκχαρο (π.χ. δεξτρόζη, γλυκόζη ή φρουκτόζη), ενισχύοντας την
απέναντι στη ζέστη και στις υψηλές θερμοκρασίες.
Επίσης, η
εταιρία έχει σχεδιάσει μια καινούρια, καινοτόμα συσκευασία που θα αποτελείται
από 3 επίπεδα θωρακίζοντας περαιτέρω το προϊόν της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου