Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (17/5/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (17/5/2020)
    Καταντάει γελοίο, να προτρέπεις τον κόσμο να… πλένει τα χέρια του! Όμως, δεν είναι καθόλου ασήμαντο, αφού υπάρχουν πάρα πολλοί που είναι… μαλωμένοι με το νερό. Και για να πλύνουν τα χέρια τους, περιμένουν… να βρέξει! Δεν είμαι καθόλου υπερβολικός, υπάρχουν και τέτοιοι. Είναι περιττό να πούμε πως το πλύσιμο των χεριών, όπως φυσικά και η ατομική υγιεινή στο σύνολό της, είναι απαραίτητα. Πόσο μάλλον σήμερα, με τον «αόρατο εχθρό», τον κορονοϊό. ΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙ, έ!
------------------------------------------
    Διάβασα σήμερα, πως η φοίτηση στα Νηπιαγωγεία είναι υποχρεωτική για τα παιδιά που συμπληρώνουν το 4ο έτος της ηλικίας τους. Προφανώς, αυτό δεν είναι σημερινό, προϋπήρχε. Όμως, προσωπικά, έχω διαφορετική γνώμη για το νηπιαγωγείο σε τόσο μικρή ηλικία. Άντε, ένα χρόνο πρίν το δημοτικό. Όχι όμως και έτσι….. Σίγουρα, σε αυτή την απόφαση όταν είχαν καταλήξει, έπαιξε κυρίαρχο λόγο η ανάγκη «πάρκιγκ» νηπίων, επειδή οι γονείς δουλεύουν και οι δύο, και δεν υπάρχει άνθρωπος να κρατήσει τα παιδιά. Όμως, αυτό είναι απόλυτα αντιπαιδαγωγικό, αφού σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά έχουν ανάγκη την μητέρα τους ( κυρίως ) και τον πατέρα τους όλη την ημέρα, και όχι τις απογευματινες ώρες, όταν γυρνούν από τη δουλειά «ψόφιοι» από την κούραση συνήθως. Ένα έχω να πώ: Είχαμε – δεν είχαμε, καταφέραμε να αλοιώσουμε τους κανόνες της διαπαιδαγωγήσεως των παιδιών, «φορτώνοντάς» τα σε … παιδικό πάρκιγκ. Το θέμα «σηκώνει» πολύ κουβέντα, και όλες οι απόψεις έχουν μεγάλο ποσοστό δίκιου! Πρέπει να δουλεύουν και οι δύο γονείς γιατί διαφορετικά «δεν βγαίνουν» ( φυσικά, αυτό είναι και ανάλογο των απαιτήσεων), δεν υπάρχουν άλλα άτομα στην οικογένεια ( παππούδες και γιαγιάδες ) να εξυπηρετήσουν ( συνήθως με μεγάλη χαρά ) την κατάσταση, ή και όταν υπάρχουν είναι μακρυά… Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Το θέμα είναι, πως από όλη αυτή την κατάσταση, ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!
------------------------------------------
    Άντε, επιτέλους να ανοίξουν οι ταβέρνες κτλ, να πάμε με την παρέα για κανένα κρασάκι! Τι;;;; Δεν γίνεται γιατί είμαστε πάνω από τέσσερεις; Έ, θα πρέπει να προσαρμοστούμε, κουβεντιάζοντας μέσα στο μαγαζί… με το κινητό τηλέφωνο! Ας μην ξεχνάμε, πως τα πλοία συνενούνται οπτικά με σηματωρούς! (ναυτικός όρος) πόστο, θέση σε πολεμικό πλοίο, στην οποία ο υπεύθυνος έχει σαν έργο τη λήψη ή την αποστολή οπτικών σημάτων)
------------------------------------------
    Σήμερα έμαθα πως υπάρχει ασθένεια ονομαζόμενη κοιλιοκάκη!
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου