Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (13/5/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (13/5/2020)
    Είμαι σίγουρος, πως εάν αυτή η περιβόητη επιτροπή για τον εορτασμό 200 ετών από την Επανασταση του 1821, αποτελείτο από Πακιστανούς, Σομαλούς, Αφγανούς κ.ο.κ., θα έδειχναν μεγαλύτερο  σεβασμό προς τα Εμβλήματα του Έθνους, όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας. Φαίνεται όμως, πως αυτή η επιτροπή που ορίστηκε, θέλει να προγραμματίσει εορτασμούς ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ, και σαφώς σύμφωνα με την ιδεολογία της. Υπάρχουν κάποια πράγματα, τα οποία έχουν την πινακίδα «ΜΗΝ ΕΓΓΙΖΕΤΕ» σε περίοπτη θέση, και αυτά τα ποικιλώνυμα και ποικιλόχρωμα επιτροπάτα, δήθεν αξιολογικά επιλεγμένα, ώφειλαν να σέβονται απολύτως. Τώρα, αναφέρουν τον Καποδίστρια ως «δικτάτορα» με την σημερινή λαϊκή σημασία της λέξεως. Ποιος ξέρει, αύριο τι θα πούν ακόμα…. Αλήθεια, δεν βρέθηκε κανένας ανάμεσά τους, να φωνάξει «ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΡΕ;;;;;». Φαίνεται πως δεν βρέθηκε….
------------------------------------------
    Καταργούνται πολλά πλαστικά μιάς χρήσεως, από τον Ιούνιο. Άντε, καλά….. Να δούμε, με τι θα τα αντικαταστήσουν. Καλά, τα μαχαιροπήρουνα ( και όχι «μαχαιροπιρουνα» ) με μεταλλικά, τα πιάτα με πορσελάνινα και δεν ξέρω με τι ακόμα, Όμως, τα καλαμάκια του φραπέ, μήπως θα τα αντικαταστήσουν με μακαρόνια για παστίτσιο; Είναι μια κάποια λύση.
------------------------------------------
    Βρήκαν τον τρόπο! Επειδή δεν προλαβαίνουν να δικάσουν όλες τις υποθέσεις τα δικαστήρια, αποφασίζουν να παραγράψουν πολλές από αυτές που συνεπάγονται σχετικά ελαφρές ποινές. Χαράς ευαγγέλια για τους θύτες. Τα θύματα όμως, τα ρώτησαν;;;;  Δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις, πολύ πιθανόν, εφόσον υπάρξει παραγραφή, να υπάρξει συνεπακόλουθα αυτοδικία! Μην μπλέξεις, με άλλα λόγια….
------------------------------------------
    Πρέπει να σας ενημερώσω, σε ότι αφορά την νέα σύμβαση ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΥΕΘΑ, πως οι όροι της είναι δυσμενέστεροι από την προηγούμενη. Συγκεκριμένα, για τις πιστωτικές κάρτες, που προβλέπουν επιστροφή 2% στον κάτοχο. Η παλαιά σύμβαση, προέβλεπε την επιστροφή ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ μέσω της κάρτας, ενώ η νέα σύμβαση προβλέπει επιστροφές μόνο σε σούπερ μάρκετ, καύσιμα και δίδακτρα. Προς γνώσιν….
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

1 σχόλιο:

  1. Η Αλήθεια και η πραγματικοτης είναι ότι το Ελληνικόν Κρατος, ιδρυθη, εδραιωθη καί επιτευχθησαν αθλοι και θαύματα επί Κυβερνητου Ιωαννου Καποδιστρια και επί Βασιλειας Οθωνος. Αρκεί και μονον να μελετησωμεν την Ιστορία προς αποδειξιν.
    Άθλοι και θαύματα, επίσης επιτεύχθηκαν και επί Δικτατορικών Κυβερνησεων Ιωαννου Μεταξα και Γεωργίου Παπαδόπουλου! Το Έθνος επί εποχής των εμεγαλουργησε!!!
    Οι όποιοι μεταγενέστεροι παρουσιαζομενοι κριτικοί αυθαιρετουν και ενεργούν υπό το κράτος ψυχολογικών παρορμήσεων και σκοπιμοτήτων.
    Όταν προβαίνουν οι κύριοι αυτοί σέ επικριτικους χαρακτηρισμούς όπως στον Καποδιστρια, πρέπει να αναφέρουν και το έργο πού επιτέλεσαν.
    Ουδεμια συγκρισις επιδεχεται μετά των κοινοβουλευτικων δημοκρατιων!
    Έφτασαν στο σημείο νά θεοποιησουν το καθεστώς της Δημοκρατίας, το εκάμαν δογμα και το κοινοβουλιον το ωνομασαν Ναον! Και όποιος αντιτιθεται στιγματιζεται ως μιασμα, και υβριζεται,ως φασιστας, χουντικός, λοιδορείται, συκοφαντείται και το μόνον που δεν παραπέμπεται εις ιεράν εξετάσιν. Τίθεται εις το περιθωριον και είναι αιρετικός. Απαγορεύεται η εκφρασις της ελευθερίας σκέψεως, γνώμης και κριτικής.
    Οι δημοκρατίες δεν διδάσκουν πειθαρχία, συνεργασία, ευθύνη, αλληλεγγύη,ούτε λύνουν προβλήματα και δεν υπάρχουν υπόλογοι. Υπάρχει αναρχια, ατιμωρησία, και ασυδοσία. Η Δικαιοσυνη επί δημοκρατίας δεν είναι τυφλη… Η Δημοκρατία είναι ένα καθεστώς της ΕΛΊΤ!
    Το καθεστώς που κυβερνά από το 1974 ποτέ δεν υπήρξε δημοκρατικό. Ποτέ δεν έδωσε πραγματική εξουσία στους πολίτες. Ήταν και είναι ένα διεφθαρμένο, παρακμιακό ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ καθεστώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή