Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ένοπλες Δυνάμεις: Τα νεότερα για τα θετικά κρούσματα κοροναϊού


Ένοπλες Δυνάμεις: Τα νεότερα για τα θετικά κρούσματα κοροναϊού
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
onalert.gr
    Στα τέσσερα ανέρχονται μέχρι σήμερα τα διαπιστωμένα κρούσματα κοροναϊού στην κοινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία αφορούν στελέχη και όχι στρατευσίμους.
    Όπως επισημαίνουν Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, υπάρχουν και αρκετά ύποπτα κρούσματα τα οποία εξετάζονται, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει κάποιο επιβεβαιωθεί ότι σχετίζεται με τον κοροναϊό.
    Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση του ΓΕΕΘΑ τα δύο τελευταία κρούσματα διαπιστώθηκαν χθες και αφορούν ένα Αξιωματικό του Στρατού Ξηράς, ο οποίος υπηρετεί στο μουσικό σύνολο στην Αλεξανδρούπολη και έναν Αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στο Υ/Β «ΠΙΠΙΝΟΣ».
    Ο Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα ιδιωτικό ταξίδι στην Ισπανία και εντοπίστηκε με κοροναϊό αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα. Μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό ο Αξιωματικός δεν παρουσιάστηκε στη μονάδα του και ετέθη σε κατ’ οίκον περιορισμό.
     Σε ό,τι αφορά τον μουσικό Στρατιωτικό και εκείνος ετέθη σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά τη διαπίστωση ότι νοσεί, ενώ ταυτόχρονα ελήφθησαν στη Μονάδα που υπηρετεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα του ΕΟΔΥ.
    Τα δύο τελευταία κρούσματα προστέθηκαν στα άλλα δύο που είχαν διαπιστωθεί την περασμένη εβδομάδα και αφορούσαν τον στρατιωτικό γιατρό στο ΝΙΜΙΤΣ και τον Υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στη Φ/Γ «Ύδρα» και είναι συγγενής του Ναυάρχου ε.α ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κοροναϊό.
    Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ όλοι οι προσβληθέντες από τον ιό είναι καλά στην υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου