Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Οι μισθοφόροι του Ερντογάν διαδηλώνουν για τα... δεδουλευμένα τους στη Β.Α. Συρία


Οι μισθοφόροι του Ερντογάν διαδηλώνουν για τα... δεδουλευμένα τους στη Β.Α. Συρία
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
freepen.gr ,
eretikos.gr
     Οι μισθοφόροι της Τουρκίας στη ΒΑ Συρία, ήτοι οι τρομοκράτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού διεξάγουν διαδηλώσεις για δυο μέρες, ζητώντας από την Άγκυρα να πληρώσει τους μισθούς τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR). 
    Οι κινητοποιήσεις των μισθοφόρων είναι πολύ σημαντικές καθώς η Τουρκία τους έχει ως εμπροσθοφυλακή στις μάχες κατά των στρατευμάτων του Μπασάρ Αλ Άσαντ και των Κούρδων παραστρατιωτικών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).
    Οι στάσεις πληρωμών της Τουρκίας προς τους μισθοφόρους ερμηνεύεται είτε ως σαφές μήνυμα αλλαγής πολιτικής μετά και τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είτε ως πρόβλημα ρευστότητας στα κρατικά ταμεία της Τουρκία μετά την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.
    Επισημαίνεται ότι η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου είναι ταχύτατη τις τελευταίες ημέρες και λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει με τον κοροναϊό, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην τουρκική οικονομία και τις επιχειρήσεις.
    Τα νέα για στάσεις πληρωμών της Τουρκίας προς τους μισθοφόρους έχουν φτάσει και στην Τρίπολη της Λιβύης όπου εκτιμάται πως βρίσκονται 5.000 μισθοφόροι της Τουρκίας με μηνιαία αποζημίωση 2.000 δολαρίων για να πολεμούν υπέρ του Σάρατζ της Τρίπολης και κατά του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
    Οι μαχητές έχουν κόψει την κυκλοφορία στους δρόμους στις πόλεις Ras Al-Ain και Tal Abyad με ελαστικά, ανέφερε το SOHR
     Εν τω μεταξύ, οι πηγές του SOHR σημείωσαν ότι στις 5 Μαρτίου του 2020 πραγματοποιήθηκαν βίαιες συγκρούσεις με πυροβόλα όπλα στο χωριό Kafifeh που ελέγχεται στη δυτική ύπαιθρο του Tal Abyad.
    Σύμφωνα με τις πηγές, πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις μεταξύ της ομάδας al-Majd και της Ταξιαρχίας al-Shamal μετά από μια διαμάχη για τη διανομή της λείας μεταξύ τους. Έξι ισλαμιστές σκοτώθηκαν ενώ οι τουρκικές Δυνάμεις παρενέβησαν για να διαλύσουν τις συγκρούσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου