Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019

Ποινή φυλάκισης ενός έτους για τη Βίκυ Σταμάτη - Για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο


Ποινή φυλάκισης ενός έτους για τη  Βίκυ Σταμάτη - Για την απόδραση από το Δρομοκαΐτειο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Ενοχη η Βίκυ Σταμάτη με την μέγιστη προβλεπόμενη ποινή του ενός έτους, για την απόδραση της από το Δρομοκαΐτειο το 2015.
    Τέσσερα χρόνια μετά την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, η δικαιοσύνη την έκρινε ένοχη και της επέβαλε την μέγιστη προβλεπόμενη ποινή του ενός έτους, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. (1825 ευρώ! )
    Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που ζήτησε να επιβληθεί στην κατηγορούμενη η μέγιστη ποινή φυλάκισης «όχι από εκδικητικότητα αλλά επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα».
     «Μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός η οποία εστίασε στην συμπεριφορά της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου η οποία επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από το συνήγορο της.
     «Σαφώς επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της, πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον όμως έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες ενώ παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα», τόνισε η εισαγγελέας επισημαίνοντας πως «όλα έγιναν για την κυρία Σταμάτη».
Μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη».
    Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος η οποία φέρεται να βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη στην υλοποίηση του σχεδίου απόδρασης και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με αναστολή. Την ίδια ώρα, έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που φρουρούσαν τη σύζυγό του Άκη Τσοχατζόπουλου και διώχθηκαν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους που οδήγησε στην απελευθέρωσή της κρατούμενης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου