Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ «Ο Δήμιος της Βενετίας» (1963)


ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ
ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ  «Ο Δήμιος της Βενετίας» (1963)
  Τα πρώτα χρόνια της νιότης μας, ο κινηματογράφος ήταν μια βασική διασκέδαση, ατομική,  με την παρέα, αλλά και οικογενειακή. Ξέραμε το είδος των ταινιών που παίζει κάθε κινηματογράφος, και διαλέγαμε ανάλογα. Τότε, οι κινηματογράφοι Β΄Προβολής έβαζαν δύο έργα, και ανάλογα με τον κινηματογράφο ήταν αξιόλογα..
    Το «ΣΙΝΕ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ» θα προβάλει δύο παλιές ταινίες την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, αριστουργήματα της παγκοσμίου παραγωγής.
   Θα είναι ταινίες δράσεως ( περιπέτειες, ιστορικές, γουέστερν, αστυνομικές) κυρίως από 1940 μέχρι 1970. Αξίζει να τις δούμε!
  Για σήμερα, έχουμε την ταινία του 1963 «Ο Δήμιος της Βενετίας» (Il boia di Venezia)
    Στη Βενετία, στις αρχές του 17ου αιώνα, ο δογματικός Giovanni Bembo και ο γιος του Sandrigo είναι μισητοί μέχρι θανάτου από τον Μεγάλο Ιεροκήρυκα . Ο Sandrigo είναι στην πραγματικότητα ο γιος του παλιού πειρατή Guarnieri, Είναι μια ωραία ταινία για ένα   απόγευμα, όταν θέλετε να καθίσετε και να παρακολουθήσετε μια Ρομαντική Περιπέτεια (ΙΣΤΟΡΙΚΗ) . Ο πλήρης ρομαντισμός και τα ιστορικά γεγονότα του Dux επωφελείται από τη βενετσιάνικη της ατμόσφαιρα. αποκαλούνται ιταλικές κοσμικές ιστορικές περιπέτειες. Ωστόσο, για τους οπαδούς του είδους, Ο ΔΗΜΙΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ είναι μια κορυφαία Ψυχαγωγική Ταινία με ωραία ενετικά σκηνικά, πολλές αυταπάτες και διπλότυπα και τρείς από τους καλύτερους ηθοποιούς της δεκαετίας του '60 - Lex Barker ως ήρωας, Sandrigo Bembo , ο υιοθετημένος γιος του Δόγη της Βενετίας, και Guy Madison ως ο τραχημικός grand inquisitor, Rodrigo Zeno. ο αποκορύφωμα και το τέλος είναι αρκετά ικανοποιητικό.
Ηθοποιοί: Lex Barker, Guy Madison, Alessandra Panaro.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου