Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ


ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ
Ανδρέας Μελεζιάδης ( ΟΧΙ ΠΑΟΚΤΣΗΣ )
    Έγινε εχθές και ο τελικός του Κυπέλου Ελλάδος, το οποίο κατά γενική ομολογία κατέκτησε άξια ο ΠΑΟΚ, αφού νίκησε την ΑΕΚ 2-0. Δεν έλειψαν τα επεισόδια, όπως είναι φυσικό και συνηθισμένο πλέον. Ευτυχώς, όχι τόσο μεγάλης εκτάσεως, όπως άλλες χρονιές.
    Πρίν από τον τελικό, σκεφτόμουν πως θα ικανοποιούσε τον κόσμο ένα όμορφο παιχνίδι με σκόρ 4-3 και τρείς αποβολές. Μπορεί να έπεσα έξω στο σκόρ, αλλά όχι και στις αποβολές, που ήταν δίκαιες. Σημειωτέον, πως μόνο η μία ήταν για αγωνιστικό λόγο ( φάουλ ) ενώ οι άλλες δύο ήταν λόγω εντάσεως της στιγμής. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να πούμε πως ο διαιτητής δεν έδωσε δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει την αμεροληψία και ικανότητά του.
    Το αποτέλεσμα, δεν ήταν τυχαίο. Μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο το σκόρ, κάτι σαν 4-1 ας πούμε. Όμως, οι παίκτες κάθε ομάδας δεν παίζουν μόνοι τους, έχουν απέναντί τους άλλους παίκτες, που και αυτοί θέλουν το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ εχθες, ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμα και όταν αμύνετο. Το παραδέχτηκε και η επίσημη ΑΕΚ.
    Ο αγώνας θα είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο, εάν δεν ήταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, ο Μπάρκας, που πρίν από το πρώτο γκόλ, έσωσε τρία. Μεταξύ των οποίων και πέναλτυ! Ήταν ο μόνος που μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο….
    Στο χτεσινό παιχνίδι, η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, αφού υπερίσχυσε τόσο σε ατομική απόδοση παικτών όσο και σε επιθυμία για τη νίκη και αγωνιστικό σύστημα. Ήταν ασυγκρίτως καλύτερος και απέδειξε πως αδίκησε τον εαυτό του με τις δίκαιες τιμωρίες που «έφαγε» εξ αιτίας των οπαδών αλλά και της διοίκησής του. Θα μπορουσε να είναι και πρωταθλητής, αφού , (είμαι αναγκασμένος να το παραδεχτώ) είχε φέτος την καλύτερη ομάδα.
    Κάποια στιγμή, εκεί στην ΚΟΣΜΟΤΕ, πρέπει οι αθλητικογράφοι τους να μάθουν, πως τον Βιεϊρίνια τον λένε «Αντελίνο» και όχι «Αντρέ». Δεν το έλεγαν μόνο, αλλά και το έγραφαν!
    Όσο για τις αθλητικές εφημερίδες, ως συνήθως, μιλάνε για ήρωες, θεούς, τιτάνες και άλλα υπερβολικά. Κάποιες από αυτές, οπαδικές 100% ομάδων που φέτος απέτυχαν, έχουν τον τελικό στα «ψιλά», προβάλοντας θέματα άσχετα με την επικαιρότητα, αλλά απευθυνόμενες σε κάφρους-οπαδούς ( όλες οι ομάδες έχουν τέτοιους)
    Για ακόμα μια φορά, θα σταθώ σε ένα θλιβερό γεγονός. Ο κυπελούχος ( πλέον) ΠΑΟΚ είχε μόνο δύο Έλληνες στη σύνθεσή του! Αυτό, δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε και το Ελληνικό  ποδόσφαιρο.
    Άντε, και του χρόνου…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου