Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Τουρκία: Δεχόμαστε επίθεση από Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ


Τουρκία: Δεχόμαστε επίθεση από Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Νέο παραλήρημα του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ που ξεσπάθωσε κατά… ξένων κέντρων, Αγγλοσαξόνων και Ισραηλινών για τους προεκλογικούς τριγμούς στην τουρκική οικονομία και τη βουτιά της τουρκικής λίρας!
    «Το κέντρο που διοργάνωσε το αποτυχημένη πραξικόπημα του 2016 τώρα εξαπολύει «οικονομική επιχείρηση» εναντίον της Τουρκίας» ισχυρίστηκε ο Μπουλούτ μιλώντας στην κρατική τουρκική τηλεόραση.
    «Οι επιχειρηματίες που έβγαλαν το ψωμί τους στην Τουρκία τα τελευταία 60 χρόνια τώρα εγκαταλείπουν τη χώρα με τα δισεκατομμύρια μας... μας ξεπουλάνε... δεν υπάρχει πρόβλημα... δεν χρειαζόμαστε κανένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπουλούτ.
    Όπως υποστήριξε δε, το «αγγλοσαξονικό γερμανικό σύστημα καταρρέει». «Οι τουρκικές χρηματοπιστωτικές αγορές δέχονται επίθεση από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Τελ Αβίβ, όπως και στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, αλλά αυτά δε θα τα φοβηθούμε ποτέ» ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ο Μπουλούτ.
    Σε σημαντική αύξηση του βασικού επιτοκίου της, κατά τρεις μονάδες, προχώρησε στο μεταξύ την Τετάρτη η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, υπό τη σκιά της κατάρρευσης της λίρας και των μεγάλων ανησυχιών για τον υψηλό πληθωρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου