Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα


8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
    Αγαπητοί συγχωριανοί, καλησπέρα σας! Τι μου γίνεστε; Έχετε πάθει και εσείς μία κρίση ταυτότητας λόγω καιρού; (Μα ξυπνάω το πρωί με χιονοθύελλα και μέχρι να βγω από το σπίτι έχουμε γίνει Καλιφόρνια! Όχι και τίποτα αλλά δεν ξέρω και τι να βάλω πια! Με νιώθετε; Αν όχι θα παρακαλούσα να μη με κρίνετε αυστηρά.    Ναι είμαι υπερβολικός, έτσι γεννήθηκα δεν φταίω εγώ! Στο φινάλε φινάλε αφήστε τον τρελό στην τρέλα του δεν λένε;). Λοιπόν, κατά τα άλλα και αυτή την εβδομάδα αυτή η πόλη δεν θα σας αφήσει να πλήξετε, καθώς οι επιλογές-προτάσεις για έξω είναι πολλές και διαφορετικές! Επομένως, διαβάστε προσεκτικά αυτά που σας προτείνω και πράξτε αναλόγως. Καλή εβδομάδα!:
1. Ταινία «TAXI 5»:
    Η ταινία (διάρκειας 102 λεπτών) είναι μία περιπέτεια γαλλικής παραγωγής με πολλά στοιχεία κωμωδίας. Ο Σιλβέν Μαρό, είναι ένας αστυνομικός με ιδιαίτερη αγάπη και κλίση στην οδήγηση. Η ζωή του αλλάζει ολοκληρωτικά, όταν μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Τότε, ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Ζιλμπέρτ, του αναθέτει να σταματήσει τη δράση μιας Ιταλικής Συμμορίας, η οποία ληστεύει κοσμηματοπωλεία και καταφέρνει πάντα να ξεφεύγει χάρη σε μία απίστευτα γρήγορη Ferrari. Θα καταφέρει ο Μαρό σε συνεργασία με τον ανιψιό, ενός οδηγού Uber να βάλει ένα τέλος στις εγκληματικές ενέργειες της συμμορίας;
Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 24 Μαίου 2018.
2. Ταινία «Τερματικός σταθμός»:
    Η ταινία (διάρκειας 95 λεπτών) είναι μία περιπέτεια αμερικανικής και αγγλικής παραγωγής, με πολλά στοιχεία μυστηρίου. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία μας μεταφέρει σε μία άναρχη και ανώνυμη πόλη, στην οποία όλο λειτουργούν αντισυμβατικά και άκρως παράνομα. Ο «Τερματικός σταθμός» λοιπόν, μας παρουσιάζει τις ζωές δύο δολοφόνων, ενός δάσκαλου με μία θανατηφόρα ασθένεια, ενός περίεργου επιστάτη και μίας σερβιτόρας, η οποία δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τα πάντα ωστόσο, θα ανατραπούν, όταν ένας εγκληματίας θα περιπλέξει τις ζωές τους απροσδόκητα.
Η προβολή της ταινίας στην Ελλάδα ξεκίνησε στις 24 Μαίου 2018.
3. Ταινία «DEADPOOL 2»:
    Η ταινία (διάρκειας 119 λεπτών) είναι μία κωμωδία περιπέτειας αμερικανικής παραγωγής και αποτελεί φυσικά την κινηματογραφική συνέχεια της πολύ επιτυχημένης ταινίας «DEADPOOL». Ο αθυρόστομος αντιήρωας της Marvel επιστρέφει με μία ολοκαίνουρια κινηματογραφική περιπέτεια, προκειμένου να προσφέρει απλόχερα γέλιο και δράση. Όταν λοιπόν, ένας σκληρός στρατιώτης αναλαμβάνει μια αποστολή δολοφονίας, ο Deadpool αναγκάζεται να παραβιάσει τις αξίες του για την ζωή, παίζοντας «βρώμικα» παιχνίδια εξουσίας.
Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 17 Μαίου 2018.
4. Παράσταση «Frida κι άλλο» στο θέατρο Τ:
    Η θεατρική ομάδα Fly theatre έρχονται στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο θέατρο Τα, προκειμένου να παρουσιάσουν την νέα τους θεατρική δουλεία, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ζωή της εμβληματική Frida Kahlo. Η παράσταση καταφέρνει να ξεχωρίζει κυρίως για την πολυμεσικότητα της, καθώς συνδυάζει με επιτυχία το θεατρικό παιχνίδι, με την ερμηνεία και τον ρυθμό του ανθρώπινου σώματος. 
(Διεύθυνση: θέατρο Τ, Μέρες: 28 έως 1 Ιουνίου 2018, Εισιτήρια: 12€ κανονικό 10€ μειωμένο, Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333).
5. Παράσταση «Ασκητική» του Καζαντζάκη στο Τελλόγλειο:
    Η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη, συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων και στη Βόρεια Ελλάδα. Επιστρέφει λοιπόν, στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, προκειμένου να πραγματοποιήσει μία και μοναδική παράσταση στις 30 Μαίου 2018. Πρόκειται ουσιαστικά, για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, η οποία όπως και το κείμενο προσεγγίζει έννοιες, όπως η θρησκεία και το μεταφυσικό.
(Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 159, Τηλέφωνο: 2310247111, Μέρα: 30 Μαίου 2018, Ώρα: 21:00).
6. Παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» στο θέατρο Αυλαία:
    Πέντε γυναίκες αναγκάζονται να ζήσουν με το βάρος του πένθους, που τους επέβαλε η αυταρχική και σκληρή μητέρα τους. Παράλληλα μέσα στα πλαίσια της συντηρητικής και αποπνικτικά σεμνότυφης κοινωνίας τους αναγκάζονται να κρύβουν τα συναισθήματα τους όπως τον έρωτα, προκειμένου να μην στιγματιστούν. Είναι άραγε τόσο σπουδαίο το αξίωμα της κοινωνικής αποδοχής, που να αξίζει τον αυτοβασανισμό;
 (Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: από 27 έως 31 Μαίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 12€ κανονικό, 8€ μειωμένο (ανέργων, άνω των 65, φοιτητικό).
7. LOCAL BITS στον πολυχώρο WE:
    Το WE παραμένοντας πιστό στα ιδιαίτερα και άκρως ξεσηκωτικά πάρτι του διοργανώνει για ακόμα μία εβδομάδα ένα πάρτι με τίτλο «LOCAL BITS», το οποίος υπόσχεται να μην αφήσει κανένα ασυγκίνητο. Επομένως, εάν είσαι λάτρης της ηλεκτρονικής, ή της old school disco μουσικής, τότε σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις αυτό το πάρτι.
(Διεύθυνση: Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη, Μέρα: 30 Μαίου 2018, Ώρα: 16:00).
8. SALT PARTY SESSIONS στο SHARK BAR RESTAURANT:
    Tα πάρτι που αγαπήθηκαν τόσο πολύ στην Θεσσαλονίκη πέρυσι το καλοκαίρι, επιστρέφουν πιο ανανεωμένα από ποτέ. Επιστρέφει λοιπόν, το Salt party session, που συνδυάζει τη μόδα, τη μουσική και τα frozen drinks. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, σε μια δροσερή surf style ατμόσφαιρα, το SHARK Bar Restaurant υποδέχεται για ακόμα μία φορά τα SΛLT party sessions, με επιλεγμένους house dj’s να συνοδεύουν μουσικά τις βραδιές μας, μεταφέροντας μας σε εξωτικά μέρη.
9. Stand-up Comedy «Κατά Ματθίλδην» στο θέατρο Βεργίνα:
    Η επιτυχημένη ηθοποιός επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη για μία σειρά εμφανίσεων στο θέατρο Βεργίνα. Η Ματθίλδη λοιπόν, έχοντας ως όπλο το αυθόρμητο χιούμορ αλλά και το πηγαίο ταλέντο της, υπόσχεται να προσφέρει στους θεσσαλονικείς, ένα μοναδικό one woman show, γεμάτο χορό, τραγούδι και φυσικά σάτιρα.
(Διεύθυνση: θέατρο Βεργίνα, Μέρες: από 16 έως 30 Μαίου 2018, Ώρα: 21:45, Εισιτήρια: 10€ με 1 welcome drink, Τηλέφωνο: 2310 491 234, Προπώληση: από το καζίνο (όλο το 24ωρο).
Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου