Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Σλοβακία και Ουγγαρία θα φιλοξενήσουν "πρόσφυγες", θέλουν δεν θέλουνΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (Και με απόφαση του ΣτΕ ! )
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Σλοβακία και Ουγγαρία θα φιλοξενήσουν "πρόσφυγες", θέλουν δεν θέλουν
    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε «ομοφώνως» την προσφυγή της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας κατά της υποχρέωσής τους να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων που επιβάλλει ποσοστώσεις στις χώρες μέλη της ΕΕ.
    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ότι ο μηχανισμός επιβολής ποσοστώσεων κατά του οποίου προσέφυγαν τα δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης «
συμβάλλει αποτελεσματικά και με αναλογικό τρόπο» στην ανακούφιση της Ελλάδας και της Ιταλίας από την εισροή των προσφύγων.
Γιούνκερ προς Όρμπαν: Η αλληλεγγύη είναι δρόμος δύο κατευθύνσεων
    «
Η αλληλεγγύη είναι δρόμος δύο κατευθύνσεων. Υπάρχουν καιροί κατά τους οποίους τα κράτη μέλη αναμένουν την (ευρωπαϊκή) αλληλεγγύη και αντίστροφα υπάρχουν καιροί κατά τους οποίους θα πρέπει να είναι τα ίδια διατεθειμένα να προσφέρουν κάτι» αναφέρει ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην επιστολή του προς τον Βίκτορ Όρμπαν, τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung».
    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής / Κομισιόν τονίζει, επίσης, ότι χαιρετίζει το γεγονός ότι ο κ. Όρμπαν στη δική του επιστολή, με την οποία ζητούσε να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση το μισό κόστος των
440 εκατ. ευρώ για τον συνοριακό φράκτη, «αναγνωρίζει την αλληλεγγύη ως μια βασική αρχή της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου