Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με την Sikorsky



Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με την Sikorsky
    Συμφωνία συνεργασίας που προβλέπει την παραγωγή δομικών στοιχειών διαφόρων τύπων στρατιωτικών ελικοπτέρων υπέγραψαν η ”Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία Α.Ε.” ((TAI, επίσης γνωστή και ως TUSAŞ) και η αμερικανική Sikorsky Aircraft Company. που είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής  ελικοπτέρων στον κόσμο.
    Η συνεργασία, που υπεγράφη στην Άγκυρα,  προβλέπει την παράδοση προϊόντων αξίας 270 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την πρώτη 10ετία του προγράμματος. Η συνεργασία μεταξύ της TUSAŞ και της Sikorsky, μαζί με το δικαίωμα προαίρεσης, σχεδιάζεται να συνεχιστεί μέχρι το 2044 και ο όγκος του προγράμματος αναμένεται να ανέλθει τουλάχιστον στα 500 εκατομμύρια δολάρια.
    Στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της TUSAŞ  Temel Kotil και ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Dan Schultz .
    Η πιο σημαντική συμφωνία μεταξύ της TAI και της Sikorsky έγινε το 2016, όταν οι δύο εταιρείες  συμφωνήσαν για την παράδοση ελικοπτέρων τύπου  109 S-70 από το 2020, τα οποία θα παράγονται σε εγκαταστάσεις  στην Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου