Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ο συνδυασμός καφέ με κακάο βελτιώνει τη συγκέντρωση!



    Σίγουρα θα μπορούσατε να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ ή κακάο το πρωί. Ή θα μπορούσατε να κάνετε τα πράγματα πολύ πιο ενδιαφέροντα βελτιώνοντας τη συγκέντρωσή σας, αν συνδυάζατε τα δύο αυτά συστατικά σε ένα ρόφημα. Ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα τις ευεργετικές ιδιότητες του κακάο και της καφεΐνης, μελετώντας τις επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση διάφορων ποτών στο θέμα της προσοχής κατά την εκτέλεση κάποιας γνωστικής εργασίας, σε συνδυασμό με τα συναισθήματα του άγχους και την κόπωση που προκαλούνται.
    Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ένα ρόφημα από κακάο που περιέχει επίσης μια γερή δόση καφεΐνης τονώνει σημαντικά τη συγκέντρωση και δίνει ενέργεια. “Το κακάο αυξάνει τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο, ενισχύοντας έτσι τις γνωστικές ικανότητες και την προσοχή. Η καφεΐνη από μόνη της μπορεί να εντείνει το αίσθημα του άγχους, όμως η έρευνά μας έδειξε ότι το κακάο μετριάζει αυτήν την αρνητική της επίδραση”, αναφέρει ο Ali Boolani, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο Clarkson.
    Οι ερευνητές κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα δοκιμάζοντας για διάστημα ενός έτους περίπου σε δείγμα 24 ατόμων την επίδραση τεσσάρων ροφημάτων: ρόφημα με κακάο, καφεϊνούχο ρόφημα με κακάο (70 mg καφεΐνης), καφεϊνούχο νερό (66 mg καφεΐνης) ή «εικονικό» ρόφημα (νερό με ενισχυτικό χρώματος και γεύσης). Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Nutrition.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου