Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Πολύτεκνος με 7 παιδιά περιμένει επικουρική σύνταξη από... το 2013



Πολύτεκνος με 7 παιδιά περιμένει επικουρική σύνταξη από... το 2013
    Επαίτες για να πάρουν την επικουρική τους σύνταξη έχουν γίνει 120.000 συνταξιούχοι με ευθύνη της κυβέρνησης και του ΕΤΕΑ, καθώς περιμένουν 3,5 χρόνια αλλά δεν βλέπουν φως.
    Το μαρτύριο της αναμονής θα συνεχιστεί. Επόμενος σταθμός είναι ο Ιούλιος, καθώς τότε προγραμματίζονται νέες πληρωμές από τη λίστα των 120.000 δικαιούχων, που σημαίνει άλλο ένα τετράμηνο χωρίς επικουρική.
    Η ντροπιαστική αυτή κατάσταση για ευρωπαϊκή χώρα έχει φτάσει σε σημείο να στερούνται σύνταξη και αναδρομικά ετών ακόμη και οι πολύτεκνοι που έχουν αυξημένες οικογενειακές ανάγκες.
Έτοιμος να… εκραγεί
    Μία από τις περιπτώσεις αυτές, που αφορά μάλιστα πολύτεκνο με 7 παιδιά, φέρνει στο φώς σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. Ο κ. Μανώλης Χρυσόγελος περιμένει 3 και πλέον χρόνια να πάρει το επικουρικό του από το ΕΤΕΑ (τομέας ΤΕΑΔΥ) και άλλα 2,5 χρόνια περιμένει η σύζυγός του.
    Ο ίδιος αποχώρησε με σύνταξη από το Δημόσιο ως εκπαιδευτικός τον Δεκέμβριο του 2013. Εξι μήνες μετά (Ιούνιος 2014) συνταξιοδοτήθηκε η σύζυγός του από το υπουργείο Παιδείας. Εχουν περάσει 3 χρόνια και 3 μήνες για τον κ. Χρυσόγελο χωρίς να έχει πάρει ούτε σεντ από την επικουρική του σύνταξη! Ούτε λόγος φυσικά για την επικουρική της συζύγου του που περιμένει πάνω από 2 χρόνια.
    Η ιδιότητά τους ως πολύτεκνοι με 7 παιδιά δεν φαίνεται να συγκινεί κανέναν.
    Παρότι και οι δύο προέρχονται από το Δημόσιο και ο συνταξιοδοτικός τους φάκελος δεν έχει προβλήματα, καθώς δεν μεσολαβεί άλλο Ταμείο, εντούτοις το ΕΤΕΑ όχι μόνο αδυνατεί να βγάλει τις συντάξεις, αλλά τους αρνείται ακόμη και το δικαίωμά τους να ζητήσουν γραπτή βεβαίωση για να πληροφορηθούν τους λόγους που καθυστερεί η έκδοση της σύνταξης.
    «Μας αρνήθηκαν ακόμη και το δικαίωμά μας να κάνουμε αίτηση και να ζητήσουμε εγγράφως εξηγήσεις και να πάρουμε βεβαίωση για τα ποσά που μας οφείλει το Ταμείο», λέει στον «Ε.Τ» ο κ. Χρυσόγελος και συμπληρώνει με πικρία και αγανάκτηση: «Δεν μας δίνουν σημασία».
    Η τελευταία φορά που είχε ενημέρωση για την επικουρική του ήταν στις 5 Αυγούστου του 2016. Τότε το αρμόδιο τμήμα του είχε απαντήσει σε σχετικό ερώτημα τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι όσον αφορά την υπόθεσή σας η ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησής σας από το ΓΛΚ είναι 1η/1/2014 και τη δεδομένη χρονική στιγμή επεξεργαζόμαστε συνταξιοδοτικές υποθέσεις που η ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησης από το ΓΛΚ είναι 1/8/2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου