Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ανοικτή Επιστολή Στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού στον κ. Α/ΓΕΣ.



Ανοικτή Επιστολή Στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού στον κ. Α/ΓΕΣ.
Ο «νωχελής χαιρετισμός» αποτελεί παράπτωμα, ιδιαίτερα εάν είναι και σκόπιμος.
Για την συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, γιατί δεν το είδα.
Κατά τα άλλα, δεν μου αρέσει ο «ενικός» στη συγκεκριμένη επιστολή, ακόμα και εάν υπάρχει παλιά γνωριμία ( δεν ξέρω). Είναι απολύτως αντιδεοντολογικό και υποτιμητικό κατά την γνώμη μου.
Ανοικτή Επιστολή προς τον κ. Α/ΓΕΣ
Βρυξέλλες, 29 Μαρτίου 2017
    Κύριε Αρχηγέ,
    Παρακολουθώ την εξέλιξή σου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβες τα καθήκοντα σου, ως Α/ΓΕΣ.
    Σε ενθυμούμαι από το 1982, από νεαρό Εύελπι και γνωρίζω την πορεία σου.
    Έχεις επωμισθεί ένα βαρύ φορτίο και νιώθω την υποχρέωση να σου επισημάνω ένα σοβαρό ολίσθημά σου.
    Μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι, διέταξες την τιμωρία του  Σημαιοφόρου του 575 Τάγματος Πεζοναυτών κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, εγκαλώντας τον για το νωθρό χαιρετισμό, ενώπιων του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.
    Με αφορμή κατ’ ελάχιστον αυτό, έχω να παρατηρήσω ότι μάλλον επέλεξες λάθος τρόπο να στηλιτεύσεις την υπάρχουσα έλλειψη ζωηρότητας και να αποκαταστήσεις την, προ πολλού, απολεσθείσα πειθαρχία στο Στράτευμα. Είμαι της άποψης ότι, οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων χρησιμοποίησαν τον Υπουργικό θώκο του ΥΕΘΑ, ως μέσο προσωπικής πολιτικής προβολής, ως εφαλτήριο πολιτικής ανέλιξης αλλά και ως ευκαιρία να αναδείξουν τα πολιτικά τους κόμπλεξ κατωτερότητας στο στρατιωτικό προσωπικό. Έτσι αφέθηκαν παντελώς ανενόχλητοι από τις στρατιωτικές ηγεσίες να ασελγήσουν πάνω στο υγιές σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, τα αποτελέσματα των οποίων είναι αυτά που διαπιστώνεις εσύ τώρα.
    Μόνο ο επαγγελματισμός, η αυτοθυσία και το φιλότιμο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν διατηρήσει την αποτρεπτική ικανότητα και το αξιόμαχό τους.
    Η εμπέδωση των παραπάνω αποτελούν, πρωτίστως, έργο και αποστολή του εκάστοτε Αρχηγού.
    Ως Αρχηγός οφείλεις να διορθώσεις τα κακώς κείμενα, εντός του Στρατεύματος.
    Πριν απαιτήσεις οτιδήποτε πρέπει να ριζώσεις στις ψυχές του προσωπικού σου, την φιλοπατρία, την αξιοκρατία, την αξιοπρέπεια και την ενσυνείδητη πειθαρχία. Τότε και μόνο αφού υλοποιήσεις τα παραπάνω, νομιμοποιείσαι ηθικά να εγκαλείς τον όποιο παραβάτη.
    Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει υποστεί κατάφωρες αδικίες έναντι οποιουδήποτε άλλου παραγωγικού και μη κλάδου, της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν αναφέρομαι μόνο στις ανάλγητες μειώσεις και την απώλεια του εισοδήματός του, ως και άνω του 50%. Αναφέρομαι στην απουσία του ηθικού, την απαράδεκτη ανέχεια της
    Ιεραρχίας στην έλλειψη ανθρωποκεντρικών δομών, την αδικαιολόγητη απαξίωση των στρατιωτικών αρετών, την επικίνδυνη γήρανση του προσωπικού - ήδη το μεγαλύτερο μέρος των ΕΠΟΠ διανύει το 40ο έτος της ηλικίας τους - ακόμα και την άγρα ψήφων από τους πολιτικούς μέσω της παραχώρησης, πάσης φύσεως αδειών, που αφήνουν μη επανδρωμένες τις Μονάδες και τα Επιτελεία.
    Πάνω από όλα οφείλεις να προστατεύεις το προσωπικό σου, να στέκεσαι αρωγός, να επιλύεις τα προβλήματά του και να αποτελείς φάρο και παράδειγμα προς μίμηση, ακόμα και αν χρειάζεται να ανέχεσαι έναν Υπουργό, ο οποίος παλιμπαιδίζει, ρυπαίνοντας την τιμημένη στολή του Έλληνα αξιωματικού, φέροντάς την αμελητί, χωρίς αυτό να προβλέπεται ή/και να επιτρέπεται.
    Η μακροημέρευση ενός Αρχηγού στη θέση του, δεν αποτελεί εχέγγυο αποδοτικότητας και επίτευξης στόχων. Για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να αποτελεί και ΑΝΣΚ. Η παρούσα κατάσταση του Στρατού, δεν αφήνει περιθώρια για εκπτώσεις στην πειθαρχία, την εκπαίδευση και υποχωρήσεις, που χτίζουν καριέρες. Επιβάλλει χρηστή Διοίκηση και εμπνευσμένη Ηγεσία.
    Αποστέλλω την παρούσα ως Αξιωματικός για τον οποίο η στολή αποτελεί σάρκα της σάρκας του και ο οποίος πραγματικά θλίβεται και ανησυχεί για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Με εκτίμηση
Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

1 σχόλιο:

  1. Απαράδεκτο το ύφος του επιστολογράφου· και ειδικά κατά του νυν Αρχηγού που αν του δοθεί η ευκαιρία θα κάνει πολλές χιλιάδες Μογγόλες μανούλες να θρηνίσουν τα τέκνα τους!!1!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή