Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Τροπολογία για την παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά



Τροπολογία για την παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !
Το σχέδιο ήταν να παραχωρηθεί το στρατόπεδο, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ 100 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΟΑ σε αυτό, όπως αυτά του «Νταλίπη».
Μας κοροϊδεύουν ασύστολα !
    Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, να παραχωρηθεί το στρατόπεδο Παύλου Μελά στον ομώνυμο δήμο.
    Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετική τροπολογία έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που συζητείται σήμερα στη Βουλή. Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, επειδή εντός του χώρου υπάρχει ακίνητο που ανήκει εξ αδιαιρέτου στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ )  και στο υπουργείο Οικονομικών, με την τροπολογία το υπουργείο Οικονομικών παραχωρεί το δικό του κομμάτι στο ΤΕΘΑ, ώστε το ΤΕΘΑ, ως μόνος κύριος, να παραχωρήσει τη νομή, δηλαδή την χρήση για 99 χρόνια στον δήμο Παύλου Μελά.
    «Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο ταχύτερος και καλύτερος τρόπος ώστε κατ’ αρχήν να αρχίσει τις διαδικασίες αξιοποίησης της περιοχής ο δήμος, να μπορέσει να βοηθήσει η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και να ενταχθεί και σε προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ», είπε ο κ. Βίτσας.
    Ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε το Σώμα ότι ως «αντάλλαγμα», δίνονται από τον δήμο Παύλου Μελά 83 κατοικίες σε ιδιοκτησία πλέον του ΤΕΘΑ.
    Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα σε έναν χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευές και στις 83 κατοικίες και άρα θα είναι δυνατό να επιλυθούν άμεσα ζητήματα που αφορούν την κατοικία των αξιωματικών, υπαξιωματικών κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου