Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ;



ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ;
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !
Αργύριος Ανδριώτης Αξιωματικός ε.α.
    Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η παραχώρηση, υπό μορφή δωρεάς, του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος  Νιάρχος», στο Ελληνικό Δημόσιο.
    Στην  παράδοση παραβρέθηκαν και κάθισαν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων οι κκ. Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Βούτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αντώνης Σαμαράς και άλλοι πολλοί. Δηλαδή όλη η πολιτική ηγεσία του Ελληνικού Δημοσίου, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
    Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, στον καταπληκτικό λόγο που εκφώνησε στα πλαίσια της παράδοσης, έκανε και μια ενδεικτική αλλά αληθινή αναφορά στα πολλά μηνύματα που έλαβε τον τελευταίο καιρό, τα οποία μιλάνε με καυστικό τρόπο και σατιρίζουν την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού στο Ελληνικό Δημόσιο. Επέλεξε δε, να διαβάσει μερικά από τα μηνύματα και τα οποία σας παραθέτω αυτούσια :
«Η αρχή του τέλους»
«Ήρθε η ώρα που όλοι φοβόμασταν»
«Θέλω να το φωτογραφίσω για να θυμάμαι το πριν και το μετά»
«Και τώρα αρχίζει η παρακμή»
«Αναρωτιέμαι εάν το ΔΣ του Ιδρύματος Νιάρχου έχει αντιληφθεί πως οτιδήποτε περνά στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου, καταστρέφεται»
«Δεν θέλω να καταλήξει ένα απεριποίητο κτίριο. Λάβετε υπόψη το μήνυμά μου κι ας είμαι 15 χρονών»
    Μερικοί από τους παρευρισκομένους ακούγοντας τα μηνύματα γέλασαν.  Άλλοι πάγωσαν. Πολλοί αδιαφόρησαν. Κανείς δεν έκλαψε. Κι αν κάποιοι έπρεπε να κλάψουν, πρώτοι έπρεπε να ήταν οι παρευρισκόμενοι πολιτικοί ταγοί της Χώρας. 
    Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την έρευνα της Κάπα Research, που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Μαρτίου, με το ερώτημα «Πόσο εμπιστεύεστε κάθε θεσμό για την πρόοδο και ευημερία της χώρας μας;», εντύπωση προκαλεί ότι μόνο 5,5% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα και το 93% αυτών δεν τα εμπιστεύεται καθόλου. Το ίδιο και με το Ελληνικό Κοινοβούλιο, 9,5% θετικοί ψήφοι και 90,5% αρνητικοί.
    Κάθε σοβαρός άνθρωπος λοιπόν, που κατέχει οποιαδήποτε θέση στον ιστό της εξουσίας, μιας χώρας που οι πολίτες της απαξιώνουν το Δημόσιο και δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς, σεβόμενος τον εαυτό του και χωρίς να ενδιαφέρεται για την καρέκλα που ζεσταίνει, θα παραιτείτο.
    Από ότι ξέρω, κανείς από τους παρευρισκομένους στα πρώτα καθίσματα του Ιδρύματος Νιάρχος, έχει παραιτηθεί μέχρι τώρα. Τι να υποθέσω; ότι στερούνται σοβαρότητας, δεν είναι άνθρωποι, δεν σέβονται τον εαυτό τους ή ότι δεν θέλουν να κρυώσει η καρέκλα που ζεσταίνουν; Μπορεί όλα αυτά. Ένα πάντως είναι το σίγουρο……. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ !!!!!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου