Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η ΕΑΑΣ για την παραχώρηση του Στρατοπέδου ¨ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ¨



Η ΕΑΑΣ για την παραχώρηση του Στρατοπέδου ¨ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ¨
Άλλα μας είπε ο Καμένος στην παράδοση των ΣΟΑ «Νταλίπη» που ήμουν παρών.
Μας είπε για ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 100 ΟΙΚΙΩΝ ΣΟΑ και όχι για διάσπαρτα διαμερίσματα, τα οποία θα είναι φυσικά τωρινά εγκαταλειμένα σε όλο το Δήμο.
Το θέμα πρέπει να μην μείνει έτσι, αφού φαίνεται ότι ακόμα μία σκευωρία εξυφαίνεται, με σκοπό το ¨φάγωμα» του Στρατοπέδου ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ !
http://kranosgr.blogspot.gr/
    Φέρεται σε γνώση των μελών της Ε.Α.Α.Σ., σχετικά με την παραχώρηση του Στρατοπέδου ¨ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ¨, ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, στον ομώνυμο Δήμο  τα παρακάτω:
    Στις 8 Μαρτίου 2017 ανακοινώθηκε από τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας η παραχώρηση του Στρατοπέδου ¨ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΆ¨ εκτάσεως 336.000 τ.μ. στον ομώνυμο Δήμο  και ότι σαν αντάλλαγμα και αναγνώριση των Ενόπλων Δυνάμεων, θα παραχωρηθούν από το Δήμο 83 διαμερίσματα που θα φιλοξενήσουν οικογένειες στελεχών των Ε.Δ., σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία¨.
    Μέχρι και σήμερα στη επίσημη ιστοσελίδα του ΤΕΘΑ, είναι αναρτημένο το σχετικό με το θέμα Πρακτικό  υπ΄αριθ΄ 6/20 Αυγ. 2014 της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς να υπάρχει νεότερο με το υπόψη θέμα, όπου μεταξύ άλλων αναγράφεται «να ενταχθεί στο σχέδιο έκταση 52.360 τ.μ. ( εκ του Στρδου), προς πολεοδόμηση επ΄ ωφελεία του ΤΕΘΑ».
    Επειδή απ’ τα παραπάνω συμπεραίνεται διαφοροποίηση της πάγιας θέσης του ΤΕΘΑ, από τα ανακοινωθέντα που αφορά στα 83 διαμερίσματα που ανακοινώθηκε ότι παραχωρούνται απ’ τον Δήμο διάσπαρτα, αντί  της έκτασης των 52.360  τ.μ. που προβλεπόταν και προκειμένου να διασφαλιστούν  τα συμφέροντα του ΤΕΘΑ αλλά και των στελεχών ε.ε. και ε.α. του Στρατού Ξηράς, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού:
    Εμμένει στη θεσμοθετημένη μέχρι πριν την τελευταία ανακοίνωση της 8ης Μαρ. 2017, παραχώρηση των 52.360 τ.μ. από τα οποία 27.000 τ.μ. (κοινόχρηστοι χώροι, αλσύλλια ,πλατείες) και 25.000 τ.μ. οικοδομήσιμων, για κατασκευή οικιών προς όφελος των στελεχών.
    Παρακολουθεί και προγραμματίζει για το υπόψη θέμα:
       α. Συνάντηση με τον κ. ΥΕΘΑ.
       β. Άμεση ενημέρωση του Δ.Σ./ Ε.Α.Α.Σ. από τον Δντή του ΤΕΘΑ.
       γ. Ενημέρωση του κ. Α/ΓΕΣ απ’ το Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ., που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση της 20ης Μαρτίου2017.
       δ. Άμεση ενημέρωση του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. απ’ τον Δντή της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.
       ε. Ενημέρωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ε.Α.Α  για συντονισμό ενεργειών.
     στ. Ανάρτηση των ανωτέρω στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Α.Σ. και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και την εφημερίδα ‘’ΕΗ’’ της Ένωσης.
    Η ΕΑΑΣ στηρίζει το πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ για χρήση χώρων προς όφελος του προσωπικού, στη βάση της εξυπηρέτησης και ικανοποίησης της οφειλόμενης  διαβίωσης  των ε.ε. συναδέλφων, για την απόδοσή τους στην επαύξηση της μαχητικής τους ισχύος επ’ ωφελεία της Πατρίδας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου