Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Επιμένει με τις απειλές για το μεταναστευτικό η Άγκυρα: Είναι καιρός να επανεκτιμήσουμε τη συμφωνία με την ΕΕ



Επιμένει με τις απειλές για το μεταναστευτικό η Άγκυρα: Είναι καιρός να επανεκτιμήσουμε τη συμφωνία με την ΕΕ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ο υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομάρ Τσελίκ υποστήριξε ότι «έχει γίνει σαφές ότι η Ένωση δεν θα τηρήσει μια δίκαιη στάση όσον αφορά την υπόσχεσή της να παραχωρήσει στους Τούρκους το δικαίωμα να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς θεώρηση εισόδου».
    Στο θέμα του προσφυγικού και ειδικότερα της συμφωνίας με την ΕΕ επανέρχεται η Τουρκία ως «όπλο» της στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την Ολλανδία αλλά και τις Βρυξέλλες.
    Λίγες ώρες μετά την απειλή Τσαβούσογλου ότι είναι πιθανή η κατάργηση της συμφωνίας, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομάρ Τσελίκ επανήλθε στο θέμα μιλώντας στο Reuters όπου δήλωσε ότι κατά την εκτίμησή του ότι «έχει έρθει ο καιρός για να επανεκτιμήσει η Τουρκία τη μεταναστευτική συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έχει γίνει σαφές ότι η Ένωση δεν θα τηρήσει μια δίκαιη στάση όσον αφορά την υπόσχεσή της να παραχωρήσει στους Τούρκους το δικαίωμα να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς θεώρηση εισόδου».
Δεν έχουν να φοβούνται κάτι οι Ολλανδοί επιχειρηματίες
    Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στην κρίση με την Ολλανδία επιχειρώντας να διαβεβαιώσει τους Ολλανδούς επιχειρηματίες ότι δεν έχουν να φοβούνται κάτι από την διπλωματική διένεξη καθώς όπως δήλωσε «η οργή της Άγκυρας επικεντρώνεται στην ολλανδική κυβέρνηση και όχι στον λαό ή στις ολλανδικές επιχειρήσεις.
     «Η διαβεβαίωση αυτή αφορά τους ολλανδούς επιχειρηματίες που επενδύουν, έχουν επιχειρήσεις και δημιουργούν θέσεις εργασίας στην Τουρκία. Σίγουρα δεν αποτελούν μέρος της κρίσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
    Ερωτηθείς αν ολλανδικές εταιρείες που δρουν στην Τουρκία θα επηρεασθούν από τη διένεξη, ο Τσελίκ δήλωσε: «Ο ιδιωτικός τομέας, ο κόσμος των επιχειρήσεων, οι τουρίστες και ο λαός της Ολλανδίας δεν αποτελούν μέρος της κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου