Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Γερμανικό κρατίδιο απαγόρευσε τις ξένες πολιτικές εκστρατείες



Γερμανικό κρατίδιο απαγόρευσε τις ξένες πολιτικές εκστρατείες
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Το μικρό δυτικό γερμανικό κρατίδιο Σάαρλαντ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι απαγορεύει τη διεξαγωγή πολιτικών εκστρατειών από ξένους πολιτικούς, καθώς κλιμακώνεται η διένεξη ανάμεσα στην Άγκυρα και ευρωπαϊκές χώρες.
     «Εσωτερικές συγκρούσεις της Τουρκίας δεν έχουν θέση στη Γερμανία. Προεκλογικές εμφανίσεις που θέτουν σε κίνδυνο την τάξη στη χώρα μας πρέπει να απαγορεύονται» αναφέρει σε δήλωσή της η πρωθυπουργός του κρατιδίου Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ.
    Η ίδια προσθέτει πως κάθε ένα από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας μπορεί να απαγορεύει πολιτικές δραστηριότητες που θέτουν σε κίνδυνο την ειρηνική συνύπαρξη Γερμανών και ξένων πολιτών.
    Μετά την απαγόρευση ομιλίας τούρκου υπουργού σε εκδήλωση σε τούρκους πολίτες σε εκδήλωση στη Γερμανία, έχει κλιμακωθεί η ένταση ανάμεσα σε Άγκυρα και Βερολίνο, με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανεβάζει τους τόνους με ύβρεις.
    Την Τετάρτη, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει με τις «προκλήσεις» της κατά της Ευρώπης να εμφανιστεί «ως θύμα» ώστε να επηρεαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την επέκταση των εξουσιών του αρχηγού του κράτους.
    Οι τελευταίες επικρίσεις που διατυπώθηκαν από την τουρκική εξουσία «είναι παράλογες» και «δεν έχουν παρά έναν στόχο, να μπει η Τουρκία σε θέση θύματος για να προκαλέσει μια κίνηση αλληλεγγύης μεταξύ αυτών που εμφανίζονται ίσως επικριτικοί» αναφορικά με το αντικείμενο του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου