Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Αυγόφετες τσουρέκι με αρωματική κρέμα τυριού και γλυκό φράουλα.



Αυγόφετες τσουρέκι με αρωματική κρέμα τυριού και γλυκό φράουλα.
Για όσους έκαναν μπόλικα τσουρέκια, για να μην ανησυχούν όταν ‘’μπαγιατέψουν’’.
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
~ Για τις αυγόφετες: 8 φέτες τσουρέκι/ 200 γραμ. γάλα φρέσκο/ 2 αυγά/ 2 κ.σ. ζάχαρη/ 2 κ.σ. βούτυρο.
~ Για την κρέμα: 400 γραμ. τυρί κρέμα/ 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη/ 2 κ.γ. βανίλια υγρή/ ξύσμα από 1 lime/ 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή μέντα).
~ Για το γλυκό φράουλα: 500 γραμ. φράουλες φρέσκες/ 1/2 κούπας ζάχαρη/ 1/2 κούπας νερό/ 1 κ.σ. κορν φλάουρ.
~ Για το σερβίρισμα: ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα/ αμύγδαλο φιλέ/ κορυφές δυόσμου (ή μέντας).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
~ Για την κρέμα: βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και κρατάμε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
~ Για το γλυκό φράουλα: ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες και να δέσει το γλυκό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
~ Για τις αυγόφετες: βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη ζάχαρη και το αυγό, ανακατεύουμε καλά και κρατάμε στην άκρη.
~ Συναρμολόγηση: ζεσταίνουμε λίγο από το βούτυρο σε ένα τηγάνι, βουτάμε 2 φέτες τσουρέκι μέσα στο μείγμα με το γάλα, τινάζουμε λίγο (να φύγουν τα πολλά υγρά) και τις τηγανίζουμε στο ζεστό βούτυρο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Βάζουμε τις αυγόφετες σε μια πιατέλα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλο το τσουρέκι. Βάζουμε κουταλιές από την κρέμα πάνω στις αυγόφετες, περιχύνουμε με γλυκό φράουλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και το αμύγδαλο, τοποθετούμε ανά διαστήματα κορυφές δυόσμου και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου